Ukraina dhe BE diskutuan veprimit në lidhje me kredi
per pompimin e sasinë e kërkuar të gazit në objektet e magazinimit të nëndheshme për
për transit normale në dimër , dhe planin për të pajtuar
pozicion në një javë . Gazetarët u tha pjesëmarrësve në negociata.

"Ka shumë hapa që do të mundësojë të qartë se sa
burimeve financiare të institucioneve financiare ndërkombëtare me mbështetjen e Komisionit Evropian
ne mund të llogarisin në, "- tha nënkryetari i bordit
"Naftogaz Ukrainë" Ihor Didenko. Ai vuri në dukje se të mërkurën e ardhshme
ose të enjten për të mbahet në raundin e ardhshëm të konsultimeve Kiev, të cilat
do të jenë përfaqësues të palës evropiane, institucionet financiare ndërkombëtare
dhe kompanitë europiane të gazit, raporte, "UNIAN". Nga ana tjetër, komisioneri
Presidenti i Ukrainës për Energjinë Sokolovsky Sigurimit Bohdan tha
se në takimin e ardhshëm që do të mbahet një ekzaminim të plotë të nevojshme
Veprimet e Ukrainës dhe ndihmën e mundshme për institucionet financiare. "Ekzaminimi duhet
të jetë subjekt i asaj që në mënyrë specifike duhet të bëhet në një kohë të shkurtër për
për të shmangur disa probleme në vjeshtë dhe dimër ", - tha ai. Sokolovsky
vuri në dukje se sot palët kanë bërë progres, por nuk pranoi
komentojnë detajet e procesit të negociatave. Ambasadori i Federatës Ruse
të Çizhov BE, Vladimir, u tha gazetarëve se ruse
delegacionit, i cili gjithashtu ishte ftuar në konsultim ishte e këshilluar
e procesit të negociatave dhe pyetje dhe përgjigjet që janë shfaqur si
nga institucionet financiare ndërkombëtare në Ukrainë dhe anasjelltas.

Share This Post: