Drejtor, Instituti Ndërkombëtar i Politike Minchenko Ekspertizës Evgeny
parashikon se këtë vit midis Rusisë dhe Ukrainës nuk do të jetë një tjetër
" Lufta e gazit" .

Ky është mendimi i drejtorit rus i Institutit Ndërkombëtar të Politike
Ekspertiza Evgeny Minchenko, duke folur në një seminar ekspert në Moskë
temë: "Ukraina në prag të zgjedhjeve:. politika dhe ekonomia Efekti i jashtëm
faktor, "tha Ukrrudprom." Mendoj se re "lufta e gazit" nuk do të
sepse, për Kryeministrin e Ukrainës Yulia Tymoshenko ndonjë "lufte të gazit"
- Një njohje që ajo nënshkroi një marrëveshje ishte e gazit me të meta
për Ukrainën. Ajo (Yulia Tymoshenko) e urrejnë të pranojnë atë ", - tha E. Minchenko.
Sipas tij, kjo situatë mund të ndikojë në "politike
Mitologji Yulia Tymoshenko-së. "Gjithashtu, E. Minchenko beson se do të merren
përpjekje për të rishikuar këto marrëveshje në vitin e ardhshëm, por zgjidhjen e
Situata do të varet nga pozicioni i qeverisë ruse dhe "Gazprom".
Ekspertët parashikojnë se tetor do të jetë gjithashtu "shumë serioze" krizës së
llogaritjet e Ukrainës për gazin rus. "Ukraina do të duhet të përdorë të tjera
huamarrjen e jashtme, pasi burimeve shtypi nebeskonechen ", - tha
ekspert. Sipas mendimit të tij, Julia Timoshenko tani mund të fitojë në zhvillimin e armëve bërthamore
energjisë. "Krijimi i një ndërmarrje të përbashkët ruso-ukrainase prodhimin e
karburanti bërthamor do të jetë një nga hapat e qeverisë më të suksesshme Yu
Timoshenko ", - tha E. Minchenko.

Share This Post: