Bankat evropiane - e mundshme kreditorëve AKR " Naftogaz Ukrainë" - kërkojnë
që çmimet e gazit në vend nuk është i subvencionuar nga buxheti i shtetit .

Kjo u njoftua të premten, 17 korrik, një zëdhënës i Komisionit Evropian
Mark Gray. Sipas tij, vendimi për një kredi do të bëhet pas
se si Ukraina do të kërkojë heqjen e subvencioneve, shkruan Kommersant-Ukrainë.
"Komisioni Evropian dhe institucionet financiare ndërkombëtare u pyetën në Ukrainë
të sigurojë një afat kohor më të hollësishme për reformën ", - tha Gray.
Rritja e çmimit të gazit për CTV në nivelin e kërkuar për refuzimin e
e subvencioneve do të çojë në një rritje të dyfishtë në tarifat në ujë të nxehtë dhe ngrohjes CTV
për popullsinë, Zëvendës Drejtor vlerësuar Research dhe Development Center
"Psyche" Genadi Ryabtsev. "Tani e nivelit të pagesave për publikun
CTV nuk kalon 85%. Kur çmimet shkojnë deri në dy herë, unë mendoj se do të bjerë në 60-65%, "
- Tha një anëtar i komitetit parlamentar për Energjinë Tulub, Sergei. Nivel
Llogaritjet CTV për "Naftogaz" mund të jetë edhe më e ulët. Në Unë gjysmën e nivelit të
Zgjidhje CTV përpara "gaz të Ukrainës", sipas të shoqërisë arriti në 74%. "Kur
llogaritjet nivelin e popullsisë bie, hendeku do të rrisë. "Naftogaz"
financiarisht vetëm për të vuajë - CTV borxhet para se të rritet ", -
tha Sergei Tulub. Në mesin e zgjidhjeve për problemin në Komisionin Evropian
referuar futjes së faturave në llogaritjen e shpërndarjes së gazit, kur fondet
popullsisë që paguan për ujë të ngrohtë dhe ngrohje në radhë të parë do të jetë
të hyjë "Naftogaz Ukrainë" në pagesa për gaz, tha Mark Gray.
Dhe shefi i departamentit analitik të IR "BrokerCreditService" Maxim
Shein tha se "Naftogaz" do të detyrohen të hyjnë në njëqind për qind për CTV
parapagim për gazin blerë. "Kjo është se si të gazit europian
tregut ", - theksoi eksperti. Sipas analistit Dragon Capital
Elena Belan, normat e rritjes për ujë të nxehtë dhe ngrohjes për popullsinë në mënyrë të konsiderueshme
përshpejtonte inflacionin, për shkak të energjisë termike është një pjesë e konsiderueshme
në akuza të shërbimeve. Përgjithshme për inflacionin mund të përshpejtojë në vitin 1, 2%.
"Megjithatë, në vitin 2010, ne presim që çmimet ndalimin e rritjes - deri në 11% (me përjashtim të
këtë rritje. - Ed.) Dhe, më e rëndësishmja, kjo lëvizje do të bilancit në fund
buxhetet lokale, të cilat tani janë peng të marrë subvencione
nga buxheti i shtetit ", - tha Belan.

Share This Post: