Pas trendet globale , tregun e brendshëm e aksioneve është rritur gjatë fundit
javën e 6 , rritje 6 % dinamike të aksioneve në tregjet botërore ka shkaktuar një rritje të
optimizëm në mesin e tregtarët dhe investitorët e Ukrainës . Indeksi i javës së kaluar
Ukrainian Stock Exchange ( BE ) u rrit me 6 , % 6 .

Treguesi PFTS këmbimit nuk ishte aq i gjallë dhe shtoi 3, 2%. "Tani e vërtetë
Lojtarët aktiv flowed në UX, kështu që citatet e letrave me vlerë në këtë faqe
më objektivisht reflektojnë tendencat e tregut. Përveç kësaj, shporta e indeksit
PFTS përfshin 20 dokumente, nga të cilat 30-40% është tregtuar, dhe shportën
UB përbëhet nga 10 aksione në mënyrë të drejtë të lëngshme "- të shpjegojë se çfarë e shkaktoi këtë
Indeksi mospërputhje, menaxher i Departamentit të investimeve të kompanisë Tregtisë, "Galt
Volkov Vladimir \u0026 Taggart Letrave me Vlerë ". Megjithatë, indekset kanë rritur
pa një rritje të konsiderueshme në aktivitetin në treg. Kështu, UB për një javë
fitojnë nga shitja e aksioneve te 31, UAH 9 milion. se më shumë se vetëm javë para fundit
4, 2 mln. Vëllimi në PFTS ishin më - 51, 7 mln, e cila kalon.
Figura një javë më parë në 27, 9 mln. Orientimi në Perëndim
Kryesore dhe ndoshta e vetmja arsye për rritjen e treguesve të brendshëm
ka tregje pozitive të jashtme. SHBA dhe indekset evropiane me shpejtësi
rritur në sfondin e deklaratave pozitive e bankave më të mëdha dhe korporatat.
Rezultatet e tyre për tremujorin e II tejkaluar parashikimet më optimiste
analistët. "U. S. lajme Korporatës dhe statistikat javën e kaluar, lejojnë
pjesëmarrësit e tregut të presin zhvillimin pozitiv të shkrimit dhe një më të shpejtë
fund të një recesioni global ", - tha Vladimir Volkov. Negativ
Lajme ukrainas nuk mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në humor
tregtarët vendas. Kështu, përkeqësimin e parashikimit të Bankës Botërore (BB) në lidhje me
rënie të PBB-së në Ukrainë në vitin 2009, 9-15% pritej nga tregu dhe nuk ndikojnë në
disponimin e lojtarëve të aksioneve. "Nuk kishte lajme të papritura në familje
Javën e kaluar nuk ishte, kështu që nuk ka rezonancë në tregun e ata nuk kanë prodhuar "
- Kreu i departamentit analitik të grupit të investimeve, "Sokrati"
Konstantin Stepanov. Pozitive plot pothuajse të gjitha të lëngshme
aksionet e tregun ukrainas javën e kaluar, u rrit në çmim nga% 5-17. Më
popullarizuara në mesin e tregtarët e përdorur letër Ukrsotsbank dhe Raiffeisen Bank
Aval. Javën e kaluar ata u rrit me më shumë se 10%. Ekspertët ia atribuojnë
Suksesi i institucioneve financiare në mënyrë që të Ukrainës rezultatet e American
bankave Goldman Sachs dhe JP Morgan në tremujorin e II ishin dukshëm më e mirë
se sa pritej, dhe rritjen e besimit të investitorëve në sektorin financiar.
Por, pothuajse 30% rritje në rezervë,-ing Megabank javën e kaluar
tregtarët llogari për arsye shumë të ndryshme. "Deri kohët e fundit, çmimi i letrave me vlerë
ishte më pak se par, dhe ata janë në mënyrë aktive duke blerë deri aksioneri kryesor të bankës (Përgjithshëm
Drejtor i "Turboatom" Subbotin Victor. - "BIZNESI"). Mori avantazhin e lojtarëve
që ishin në portofolet e rezervave, dhe fitimprurës për të shitur, kështu që çmimi është rritur
edhe në një premium, "- thotë një tregtar i madh i kompanisë për investime.
Gjithashtu, nuk ishte i privuar nga vëmendjen e tregtarëve dhe investitorët "Ukrnafta". Letra e saj
u rrit me 8%. Shtysë shtesë për rritje në vlerën e këtyre aksioneve
kanë plane të shprehur për "Ukrnafta" të shesë gaz me çmim të tregut.
"Ka pasur informacione se" Ukrnafta "ka filluar të shesë një pjesë të gazit të prodhuar
kompanitë kimike me çmime më të larta se ajo shet për publikun. Në lidhje
analistët presin që kjo të rrisë të ardhurat e saj ", - thotë tregtari
kompani investuese "Rilindjes Capital" Michael Zavadovsky. Pa besim
Edhe pse rezultati ardhmen magjike të tregut Ukrainës për
Javën e kaluar, analistët janë në asnjë nxitim për të parashikojnë rritjen e saj të shpejtë në të ardhmen.
"Sipas mendimit tonë, tregjet e kapitalit janë pothuajse plotësisht të merren në konsideratë në fund të recesionit
në çmimet e aksioneve. Prandaj ne presim një rënie të rënda në tregjet e aksioneve. Te
në fund të verës faqet e brendshme do të jetë anash, dhe volumi
Tregtare do të mbetet në nivele të ulëta ", - tha Drejtori i Përgjithshëm i Menaxhimit të Aseteve
Sincome Asset Management Andrew Petruk. Mendimit të ekspertit
Hryvnia javën e kaluar ra në tregun ndërbankar me gati 2%. Është
forcimin e ndikimit dollarit në tregun e aksioneve të Ukrainës? Si e vlerësoni
perspektivat për hryvnia deri në fund të vitit 2009? Alexei ekonomist Blinov e kompanisë investimeve
Menaxhimi i Investimeve Astrum dy zhvlerësimin e hryvnia, dhe zhvlerësimin
pritjet nuk janë të favorshme për ardhjen e investitorëve në Ukrainë. Attachments të huajt
në aktivet e Ukrainës në shumicën e rasteve janë të lidhura me rrezikun e kursit të këmbimit. K
Për më tepër, shumë investitorë të huaj që pengojnë mundësitë për zgjedhje të parakohshme
- Në një situatë të tillë, jo-rezidentët preferojnë të ngrirë planet e tyre për
hyrjes. Megjithatë, kapitali i huaj ka shkuar në masë të madhe
nga tregun ukrainas, kështu që presin një rrjedhje serioze të investitorëve të jo-rezident
si rezultat i zhvlerësimit të tanishme nuk është e nevojshme. Zhvlerësimi aktual reflekton
Pritjet e tregut valutor. Praktikisht askush nuk pret për të forcuar hryvnia
në vitin aktual, që përcakton qëndrimin e përgjithshme psikologjike në treg. Vëllimet
importet tejkalojnë eksportet ende dhe flukseve hyrëse të kapitalit në vend është shumë i ulët
për të kompensuar për kërkesat e monedhës për pagesat e jashtme. Ne presim
se kulmin e zhvlerësimit të hryvnia do të vijë këtë vjeshtë, kur natyrisht do të jetë
arrijnë një vlerë prej 9 USD. / $. Deri në fund të vitit 2009, kursi do të kthehet në nivelin e
ngushtë UAH 8. / $. Kjo do të ndihmohet nga disa faktorë. Së pari, në
Tetor-nëntor, do të kuptojnë se pagesat për pagesat e huaj ishte
të mjaftueshme për të zbatuar me sukses. Së dyti, për shkak të efektit të statistikor
Baza do të dalë duke inkurajuar statistikat makro-ekonomike në një të gjerë
gamë të industrive. Së treti, autoritetet do të përpiqet të mbështesë në prag hryvnia
zgjedhjeve. Dmitry kreu Tomaszewski e analizës së sektorit të
grup i kompanive "TEKT" Sigurisht, zhvlerësim të shpejtë të hryvnia në
2-3% të reduktuar të ardhurat aktuale të spekullatorët, i cili konvertohet dollarë
për të marrë pjesë në afat të shkurtër e operacioneve. Nga këndvështrimi ynë, të mesme
zhvlerësim të ardhmen e ndikimit hryvnia pozitiv në rezervat e kompanive eksportuese.
Kompanitë me një komponente importi të madhe në kostot e saj të prodhimit,
vnutriukrainskie por shitjet do të vuajnë humbje të mëtejshme, e cila negativisht
ndikojnë në rrjedhën e aksioneve të tyre. Humbjet shtesë të mbajnë bankat, në mënyrë
në shumicën e rasteve bie hryvnia kursit të këmbimit nuk ka përmirësuar aftësinë paguese
huamarrësve të tyre, por ajo rrit pagesat mujore shërbimit të borxhit.
Zhvlerësim të mëtejshëm të ndikimit negativ në hryvnia ekonomike
Situata në Ukrainë, si ajo në mënyrë të konsiderueshme stimulon inflacionit. Rritje çmimi
për mallra dhe shërbime, mbivendosur në uljen e të ardhurave të disponueshme,
çon në një rënie në shitjen e kompanive dhe për të zvogëluar fitimet e tyre, e cila
ndikojë negativisht në çmimet e aksioneve të kompanive. Totali i detyrimeve
Kompanitë e Ukrainës deri në fund të 2009 tejkalon kapacitetin për të tërhequr
kredi të reja, bilanci tregtar është gjithashtu gjasa të jetë pozitiv në e ardhshme
muaj. Këto rrethana japin arsye të pritet amortizimit tej
UAH më shumë se 15%.

Share This Post: