Kabineti ka për qëllim të përshpejtojë kthimin e taksave të prapambetura nga
bizneset dhe organizatat e tjera

Me këtë qëllim ishte pranuar nga № 837-p. Megjithatë, ekspertët
besojnë se masat e propozuara nuk janë sistematike dhe nuk ka gjasa
të jetë efektive. Esencë themelore të dokumentit - futjen e një të shtrënguar
personelit masa për drejtuesit e administratave tatimore dhe menaxherët e ndërmarrjeve shtetërore.
E para do të humbasë vendin e tij, nëse nuk sigurojnë zbatimin e standardeve të reja
- Tatimi mujor të shkurtojë borxhin e të paktën 10%. Kjo e fundit mund të
karrige të lirë në qoftë se ata kanë një borxh tatimor si të
1 gusht të këtij viti Drejtor i Departamentit të buxhetit të Institutit dhe socio-ekonomike
Research Artem Rudic tha se qeveria ka vendosur të mos më të mirë
kohë për të zgjidhur borxhin tatimor, "Sot, bankat mund të huazojnë për
Ekonomia? Nr Mbeten në det apo banka të mëdha apo të bankave me
strukturat prind jashtë vendit. Dhe në qoftë se kompania ka tani mundësinë
mbijetojnë vetë, pse në rrethanat aktuale është rritur presionin? "
Z. Rudick tha se në gjysmën e parë të vitit 2009, STA mund të
themeluar për të kryer planin, por në gjysmën e dytë të mundësive të tatimit
suzyatsya shumë: "Në gjysmën e parë ishte e mundur për të nxjerrë në një numër të atipike
masa të tilla si zhdoganimit të "RUE" gaz. Prandaj është logjike që
qeverisë dhe STA janë në kërkim të mënyrave të reja për zbatimin e planit, buxheti i shtetit për vitin 2009.
Një opsion i tillë - të përmirësuar disiplinën e pagesës dhe shlyerjen e taksave
borxhit. Nga ky këndvështrim, përgjegjësia e drejtuesve, si
Unë mendoj se - vendimin e duhur. Por do të jetë efektiv? Mund të saktë
thonë se hapat e tillë do të rrisë presionin mbi tatimpaguesit të cilit i
tashmë sot përdoren masa të rrepta ". Sipas z. Rudick,
Vendimi i ri i kabinetit nuk është sistematike, zgjidhja e sistemit,
Sipas tij, mund të ketë ndryshime në Kodin e Buxhetit, i cili
Presidenti kohët e fundit përdori veton. Kujtojnë se që nga fillimi i vitit 2009
STA ishte gëzim dhe me raportet e admirueshme promptness për planin janë tejkaluar
të ardhurat nga taksat në buxhetin e shtetit. Sipas tatimore, tejkalim
ndodhur pa përjashtim në të gjitha gjashtë muajve të fundit të këtij viti Megjithatë, ekspertët
vuri në dukje se sukseset ishin kryesisht për shkak të situatës nën-
planet mujore dhe pagesat e poshtë. Në veçanti, në tremujorin e parë të vitit 2009
STA u deklarua mbi-përmbushjen e planit për 103, 1% (vendosjen e 21, 5
miliardë. mbledhur 22, 2 miliardë.). Në të njëjtën kohë në gjysmën e parë të vitit 2009
STA ishte mbledhur në buxhetin e fondit të përgjithshëm 45, 9 miliardë UAH. Se 1, 9% më shumë se
Thesarit të vendosur objektiva.
Çfarë vendimi taksave nga Kabineti Kor 17, 2009
, № 837-p përfshin disa dispozita që synojnë mobilizimin e të ardhurave të buxhetit të shtetit
në vitin e tanishëm. STA përcakton objektivat e mëposhtme: - të
brenda tri ditëve e inventarizimit të borxhit tatimor, në veçanti - në kontekstin e
zona, kompanitë e mëdha debitorit, periudha e shfaqjes, dinamika e
gjobat, shkallën e shpresës - për të futur administratën tatimore
reduktimin mujore standarde të borxhit tatimor të paktën 10%
të shumës totale të tij. Në rastin e vendosur jo-standard të referuara
çështjen e mospajtimit të autoriteteve tatimore të punës së tyre;
- Aplikoni para 10 gusht, propozimet Kabineti për shkarkimin e menaxherëve
Ndërmarrjet shtetërore, e cila që nga 1 gusht 2009
të borxhit tatimor - për të intensifikuar përpjekjet për të siguruar të ardhura
fondeve në buxhetin e shtetit, në veçanti - nëpërmjet përdorimit të procedurave të shërimit
aftësinë paguese të debitorit, ose njohjen e falimentimit të saj - për të forcuar
praktikë për të shkuar në gjyq lidhur me marrëveshjet e lidhura nga ndërmarrjet e-debitorët.
Në të njëjtën kohë, Këshilli i Ministrave të Krime dhe administratën shtetërore për të
javë për të krijuar një komision të posaçëm për të zgjidhur borxhet tatimore,
si dhe për të monitoruar shlyerjes nga ndërmarrjet dhe organizatat e tjera
borxhit tatimor.

Share This Post: