Sipas gazetës në Kiev , vetëm 20 % e banorëve të Kyiv të paguajnë për shërbimet komunale
shërbimeve. Kjo nuk ka ndodhur .

Mbaj mend, kohët e fundit, në reklama në dyert e shtëpive të qytetarëve në emrin e qytetit
kokë, edhe me autograf të tij, duke bërë thirrje për të paguar qiranë në kohë. Me sa duket,
Herë kanë ndryshuar. Sot, shumë reklama ngjit në të gjitha
zona e qytetit shkruar në emër të Zhekov dhe më shumë si një sinjal SOS. "Për shkak të
mos-pagesa e shërbimeve do të thyer "- është shkruar në ankesat,
suvatuar në rrethin Shevchenko. Në fusha të tjera, banorët e thjesht
kërkoi përlotur të vijnë dhe të paguajnë për së paku komunale në bazë të normave të vjetra.
Dhe, me sa duket, shteti shkatërrimtare të shërbimeve publik urban
nuk e ekzagjeruar. Eksperimente çmimi çoi në administratës së qytetit
që qytetarët masivisht sabotuan tarifë për të llogarive të reja - edhe më shumë
se në artin e protestës pasive kundër Chernovetsky Leonid Kryetari
ato janë mjaft të aftë. E pra, nuk respektojnë njerëzit e Kievit këtë pushtet, për shkak se
dhe nuk paguajnë. Por më e rëndësishmja, ne kemi hasur gjatë pyetjen se çfarë në të vërtetë
duke folur, ne paguajmë? Edhe në qoftë se rritja e qirasë është dhjetë herë më mirë në këtë
nuk do të ketë ndonjë në paradën tonë, pa ashensor, nuk ka oborr. Shumë shpesh e shërbimit
shtëpi dhe të bëjë riparime të vogla vetë qiramarrësit, dhe as ZhEKah tyre
electricians dhe plumbers. "Ne ishim të befasuar në mënyrë të parë këto reklama
aq më tepër sepse ata nuk e tregojnë numrin e departamentit tonë strehimit. Mendonin se ishte një lloj
provokim - thotë një banor i 89 numri i shtëpisë në Shën Valentinit Zakrevskogo rrugë
Kachurina. - Unë mendoj se nuk ka gjasa që këto thirrje për dikë që të ndikimit - kohë
njerëz të vendosur të mos e paguar, dhe nuk do. Dhe ata që janë të gatshëm të japin para tashmë
shkoi në Bankën e Kursimeve .... " Në ZhEKe № 314 konfirmuar menjëherë se këto
reklama - veprat e tyre. "Të gjitha 18 zona ZhEKam Desnyanskiy, duke përfshirë
dhe jona, shpërndahen fletëpalosje, kështu që ne varur ato në shtëpi - thotë
№ 314 Drejtoria e Strehimit Social kokën Mary Hops. - Ju duhet të shkoni në masa ekstreme, sepse
se situata është kritike: shumica e njerëzve nuk paguajnë për shërbimet dhe kontraktori
Organizatat thjesht mund të kthehet të tyre. Në asnjë rast nuk kërkojnë
dhe të kërkojë njerëzit të paguajnë të paktën të normave të vjetër - se sa mund të jetë: që
50, i cili është 100 UAH ... Pra, shumë në mënyrë që punonjësit tanë janë personalisht të shkojnë derë më derë
me listat e defaulters dhe të lypin. Çfarë tjetër duhet të bëj nëse gati
4 mijë apartamente kanë paguar llogaritë, vetëm 11%?. Kjo është e të dhënave të hënën, por
Unë nuk mendoj se ata tani janë përmirësuar dukshëm. Nga rruga, këto masa janë marrë
dhe Nivki, dhe Lukyanovka. " "Ne kemi vënë dorë këto thirrje për rreth një javë
më parë, - thotë zëvendës shefi PK "Lukiyanobskaya" Svetlana Karashchuk.
- Shpjegoni për njerëzit që nuk duhet të presin derisa të konvertimit është e gatshme - ajo është më mirë
menjëherë të paguajë normat e vjetra. Në qoftë se askush nuk paguan, situata bëhet
kritike: asgjë për mbulimin e shpenzimeve për kompanitë që ofrojnë
shërbimeve. Dhe fik, energji elektrike, gaz uji,, ne nuk mund - Zyra e strehimit duhet të
të sigurojë që të gjitha këto banorë, pavarësisht nga pagesa. Në këtë rast, ndërmarrja e
vetëm në drejtimin e një humbje, që rritet një borxh të madh, ne duhet të lypin
vonesë ... Për fat të mirë, njoftime të hyjë në fuqi: në këto ditë shumë banorë
erdhi në zyrën e strehimit për të korrigjuar shifrat në sistemin e tyre të pagesave, të vulosur
dhe të paguajnë. Të hënën e qarkut është paguar për 12%. " Siç është përmendur
Drejtori Stanislav GIVC Kaplunenko, përballet me mungesa e fondeve të tilla
vetëm pasi rritja e tarifave në vitin 2006. "Atëherë ishte vetëm pagesa e interesit
40%. Në korrik të vitit 2009 - pak më shumë, por 50% ende nuk "mbajnë jashtë". Të gjitha shërbimet
Kiev na dhënë një kredi. Muajin e ardhshëm, mund të vërtetë
ndaluar makina junk - ata nuk do të blejnë naftë për të cilat për eksport
mbeturinave, nuk vijnë në liftoviki mbërthyer, nuk do të jetë si ujë të ngrohtë në kazan.
Prandaj, dhe bëri thirrje banorëve të presë për ndarjen zyrtare,
nuk zgjedh taktikat e "jo të paguajnë", - thotë Kaplunenko. Sipas
"Gazetat ...", vetëm 20% e banorëve të Kyiv të paguajnë për shërbimet komunale
më 21 korrik. Sipas Vladimir Storzhenko, shefi i Shtetit për strehim,
i ulët rekord. Storozhenko kërkon Kiev për të paguar për
shërbimeve komunale, duke premtuar për rillogaritjen, nëse tarifat në fuqi nga 1 qershori, anulon
Presidenti ose gjykatat.

Share This Post: