Qeveria përsëri rikthyer në idenë e vendosjes së një tatimi të pasurive të patundshme .

Në fillim të korrikut, kryeministrja Julia Timoshenko në nevojën për të marrë parasysh
në Parlament një projektligj. Dhe edhe pse ai nuk ka qenë
në agjendën e Rada Verkhovna, puna e të cilit u mbyll pika
në ligj, dhe një seancë të jashtëzakonshme deputetët e mbledhura
shpenzuar në çështje të tjera "gjithëpërfshirës", ne nuk mund të përjashtojë që
"Real-estate taksave" materializuar në të ardhmen e afërt. Veçanërisht
se "nga asgjëja" mund të marrë një rimbushje të mirë të buxheteve lokale.
Kush do të duhet të paguajnë në rast të vendosjes së një tatimi të pasurive të patundshme
dhe kur kjo mund të ndodhë? Pavarësisht mendimeve të qeverisë,
se nga pikëpamja e treguesve të krizës së zonës të tatueshme të pasurive të patundshme, nga
të cilat do të "valle" tatimit mund të ndryshohet, ne do të udhëhiqet
projekt-ligj të vitit të kaluar № 3533, "Për taksat në pronë të patundshme (real estate)
ndryshme nga vendi ", si iniciator i rregullave dhe vepron si një kohë të
Kabineti në personin e komandantit të tij suprem. Luksoze me "të tepruar"
Qeveria propozon për të përcaktuar një zonë që jetojnë në apartamente
mbi këtë fushë në ligj - një luks dhe ju duhet të paguani.
Tatimpaguesit janë pronarët e pronës - fizike
dhe personave juridikë. Në këtë rast, nëse prona është në përgjithësi
pronësi e përbashkët e disa personave (p.sh., shtëpi apo zyrë dy zotërinjve
Qendra, e cila bleu një pjesë e lokaleve e banorëve), tatimpaguesit
mbështet secili prej tyre me aksionet përkatëse. Nëse prona
është pronë e përbashkët nga individët (dmth., pa ndarje
pjesë të veçanta, të tilla si prona martesore), taksa mund të paguhet
një prej tyre sipas zgjedhjes së tyre, por secili person është përgjegjës për mospagesë
tatimore ose në përputhje me obligimet lidhur me pagesën. Faturë
ofron një numër të përfitimeve për të cilat tatimi nuk është akuzuar se zonën e projektit
tatimore nuk e kalon 150 metra katrore. sipërfaqe totale prej apartamenteve m, 300
katrore. zona m totale e shtëpisë, 100 metra katrore. zona m përgjithshme e kopshtit (periferike) në shtëpi
100 metra katrore. hozpostroek zona m totale dhe strukturat, 30 metra katrore. m Sipërfaqja e përgjithshme
garazh. Kompania Avokat "Ligji Firma" YUST Ukrainë "Alexey Rogachev
shpjegoi se nëse një individ është në pronësi të disa
apartamente, janë marrë parasysh fushën e secilit prej tyre veç e veç, jo të kombinuara
Zona të gjitha banesat në pronësi. Nëse asnjë prej tyre nuk e kalon 150
m, tatimi nuk është paguar. Një rregull i ngjashëm është përdorur
dhe në rastet ku prona ka objekte të ndryshme, të tilla si qiraja,
kopshti shtëpi dhe një garazh. Nëse asnjë nga këto objekte nuk kalon përcaktuara
koncesionet zonë, tatimi nuk duhet të paguajnë, në përputhje me një projekt.
Por ka veçantitë e veta. Sipas avokatit, përfitimet e themeluar
për apartamente dhe shtëpi, pronari mund të përdorni vetëm me kusht
në qoftë se ky është vendi i tij kryesor të banimit, dhe ai është regjistruar. Dhe në rastin
shtëpisë me kopsht (dacha), kombinuar dhe garazhe, pronari do të jetë në gjendje të
të përfitojnë nga përfitime vetëm për një kopsht në shtëpi, e
Kombinimi dhe një garazh, pavarësisht nga numri i tyre. Kjo është,
në praninë e dy garazhe, për shembull, një sipërfaqe prej 20 metra katrore, pronari mund të
presin që të përfitojnë vetëm për një prej tyre, dhe e dyta do të
paguajnë taksa në mënyrë të plotë. Sipas avokatit, nëse zona e ndërtimit kalon
parashikuara për normat preferenciale, tatimin e paguar për të gjithë zonën në tërësi.
Me fjalë të tjera, në qoftë se madhësia e përgjithshme e banesës është 170 metra katror, ​​taksa
do të paguhet për të gjithë zonën, jo vetëm për "ekstra" 20 sq.m.
Rogachev tha se autoritetet vendore ligji ofron
të drejtë të përcaktojë përfitime shtesë për të paguar këtë tatim, megjithatë,
nuk e specifikon se në çfarë mase dhe në çfarë rrethanash. Individët duhet të
do të paguajnë tatim çdo vit deri më 15 nëntor të atij viti, dhe ligjore
personi - në bazë tremujore deri në 30 të muajit që pason tremujorin.
Shmangen taksave është e pamundur? Nëse përfitimet janë të qarta: e regjistruar
- Është i përjashtuar nga tatimi, atëherë të mos paguani për apartamente "ekstra" dhe vila
tunduar për të rishkruaj afërmit e tyre në kalibrave të ndryshme. Por jo
larg nga ajo, së bashku me pasuri të patundshme "rishkruar" dhe detyrimin për të paguar
tatimore, për shkak të pronës kërkon. "Në qoftë se shitja e një miqësore
fytyrë është për të zvogëluar zbritjet e tyre tatimore,
kjo nuk është opsioni më i mirë - vetëm një miqësore "kukull" të përballet me
do të kërkohet të paguajnë taksa ", - paralajmëron Rogachev. Saktësisht
gjithashtu nuk mund të përdorë përfitimet nga shitja e fytyrë të
, shembull ½ e pronësisë të një zone të shtëpisë kopsht prej 110 sq.m.
"Duket se, si rezultat i transaksionit do të dal se tani secili prej pronarëve
zotëron vetëm 55 metra katror, ​​dhe kështu ka të drejtë për një taksë privilegj.
Megjithatë, në këtë rast, prona do të vendoset në të përbashkët
në pronësi të disa partive, dhe ndërsa tatimpaguesi i shërben çdo
e tyre në proporcion të përshtatshëm. Me fjalë të tjera, në këtë shembull, edhe
bashkë-pronar do të duhet të paguajnë taksa në gjysmë, në bazë të sipërfaqes totale
kopsht shtëpi ", - tha avokati. Vërtetë, ka një shteg të vogël.
Rogachev tha se duke pasur parasysh karakteristikat e pronës specifike
teorikisht e mundur për të marrë një përfitim, nëse ne e ndajnë këtë pronë
dy ose më shumë (për shembull, në një shtëpi private të shitur veçmas lokalet si
apartament, dhe jo si një pjesë të pronësisë së shtëpisë). Në këtë rast, zona
secilën nga faqet e do të merren parasysh veç e veç. Tokës - veç e veç
shtëpi - në fillim një ndërmarrje të veçantë të Qeverisë ishte që
për të vendosur një taksë "në shtëpi të mëdha dhe traktet e madhe e tokës", pastaj fluturon
ndarë nga burgers, për shkak se mbledhja e taksave është e nevojshme për të krijuar një të vetme
regjistrin e të drejtave të vërtetë në tokën dhe pronën, e cila ende nuk mund të
për të ndarë SLC dhe Ministrisë së Drejtësisë. Pra, ligji e ndau vendin
nga prona. Avokatët besojnë se BTI regjistrat ekzistues - të nevojshme
minimale që ligji ka punuar në praktikë. "Megjithatë, administrata të veçanta
taksave, për shembull, në shtëpi dhe të paguajnë për tokën mbi të cilën ajo qëndron, shumë
më e vështirë dhe më shtrenjtë se të gjitha aktivitetet në të njëjtën kohë ", - shtoi avokati
"YUST Ukrainë". , Partner "Adler dhe partnerët. Zyra Ligjore "
Avokati Yuri Ostapenko tha se administrata tatimore do të përzgjidhen
pronarët e pronave të zonës "të tepërt" në bazë të BTI, e cila
do të kërkohet të dorëzojë STA tremujore para 15 të muajit të ardhshëm
deklaratat e nevojshme për llogaritjen e tatimit. Në përkatëse
informacion të inspektimit është transmetuar për të gjithë pronarët e pasurive të patundshme
në një territor, jo vetëm ata të cilëve kalon zonën e butë.
"Inspektim në tuaj llogarit madhësinë e taksave, të cilat
paguhet nga personat fizikë (subjekteve bëni vetë)
dhe të njoftojë pronarin përkatëse të vendbanimit të nevojës
pagesën e një shume të caktuar çdo vit deri më 15 korrik të atij viti ", - shtoi
Rogachev. Pasur gjithashtu të paguajë të tregut të pasurive të patundshme në mënyra të ndryshme
vlerësojnë efektin e taksës. Disa thonë se tatimi luksoze
- Praktikën ndërkombëtare, sepse në Evropë është deri në 60% e buxheteve lokale.
Por të tjerët nuk duroj se sa ju mund të shtyjë, dhe madje edhe në kohët kur njerëzit
shpëtuar çdo qindarkë. Sipas Drejtorit të Përgjithshëm të Akademisë Park
Lane Galina Melnikova, në formën në të cilën ka sot një projekt-ligj që
ai nuk kishte një ndikim material për ndryshimin në vlerën e pasurisë.
Që nga shkalla tatimore - vetëm 1% të nivelit të jetesës minimal
(669 UAH) për 1 katror. sipërfaqe metër totale, dmth, 6, 69 grn. per katror. metër.
Një shumicë e banorëve të banesave vet, zonës nuk i kalon
soft 150 km katrore. metra. Ajo beson se shumë do të duhet të paguajnë
një herë në vit është shumë e vogël për të hedhur atë në vlerën e pasurisë
shitje. "Taksa e pasurive të patundshme ekziston në të pothuajse të gjitha vendet
dhe duke marrë parasysh praktikën e botës, kjo është normale, kur në posedim të pasurive të paluajtshme
ju paguani tatimin ", - shtoi ajo. Në këtë Rogachev tha se
pagesën e tatimit - mund të përballojë për pronarët e pasurive të mëdha të patundshme. "Në
Siç është e qartë se pronari i shtëpisë së 320 m² janë në gjendje të saktë
për të paguar 2141. UAH. në vit (në më pak se 200 USD në muaj.) ", - llogaritet
tha ai. Nga ana tjetër, sipas një avokat, mund të rritet në madhësi
zyra e qendra me qira, pasi pronarët e tyre do të përpiqet të
"Hidhe" në qiramarrësi një barrë shtesë të taksave. Zhvilluesit
megjithatë, konsiderojnë se një taksë më të ulët mund të çojë në volumin e shitjeve
strehimit, pasi që reduktuar numrin e investitorëve në strehim
që do të çojë në uljen në industri dhe të bëjë "qëndrimi" tonë
edhe më pak të arritshme. Sipas zëvendës-presidenti "Kyivmiskbud" Alexis
Bulgakov, në kohë krize, kur të gjithë ranë të ardhurat për të futur shtesë
taksave të papërshtatshme. Në të vërtetë, ithtarët e projekt-ligji u përqendrua në
2001-2007, situata ku çmimet e pronës u rrit e shpejtë
normë. Por tani situata ka ndryshuar në mënyrë dramatike, çmimet kanë rënë, numri i
kontrata e shitjes së pasurive të patundshme ka rënë. Dhe futjen e
tatimit në pronë mund të theksoj problemin, tha Yu Ostapenko. Kështu
më të mirë për të bërë ligjin në Rada Verkhovna pas stabilizimit
gjendjen ekonomike. Avokat "YUST Ukrainë" konsideron se në këtë
tatimore nuk ndikon në sasinë e transaksioneve të pasurive të paluajtshme që nga baza e saj është
fushën e pasurive të patundshme në pronësi të një personi të caktuar, në vend se
operacionet me të. "Prandaj, një vë në gjumë në spekulimet e tregut është e vështirë të prekur;
por gjasat që njerëzit do të fillojnë të shesin sende të lidhura
zonë për të minimizuar pagesën e këtij tatimi - është mjaft e lartë, "
- Eksperti i beson. Sipas tij, në qoftë se Kuvendi miraton një ligj në këtë
vit, vënë tatimore në 2010 do të jetë në kundërshtim me dispozitat e Art.
1 i Ligjit të Ukrainës "Për sistemin e taksave". Si një "tipike
gabim "i qeverisë është se ajo ofron vendosjen e taksave
pa ndryshim në ligj i quajtur që duhet të përfshihen në
atë jo më vonë se 6 muaj para vitit të ri fiskal dhe të hyjë
në fuqi në fillim të vitit të ri fiskal. Jurist parashikon se, në vend
të gjitha, mosmarrëveshja mes palëve të interesuara do të trajtohet përsëri në Kushtetuese
Gjykatë. Dhe kjo do të thotë - nëse jetoni me ligj, tatimi nuk ndriçon për ne së shpejti.
Duke iu nënshtruar rregullave - jo më parë se 2011. Dhe në qoftë se ju kujtohet se sot
oborri nuk është vetëm një vit dhe vitin e zgjedhjeve, është e vështirë një anëtar i
ose "uryadovets" që guxon të trembë e elektoratit perspektiva e të tjera
shpenzimet në kushte të vështira ekonomike tashmë. Por në vendin tonë
Ju mund të prisni për ndonjë befasi ...

Share This Post: