Kiev u bë një qytet mestrehim lirë nga fillimi ipasurive të patundshme krizës
këtu ra në 2-2 , 5 herë . Megjithatë , një rënie rekord në çmimet në shtëpi është shoqëruar me
Një rënie rekord në kërkesa nga blerësit potencial.

Sipas kompanive lokale të pasurive të patundshme, mesatarisht një dhomë gjumi
apartament në Kharkovit ofertë për 30 mijë dollarë me pronarët shpesh
bien dakord për të dhënë mijë 5-10 Këtu në fund të vitit 2008 të banesës ekspozuar
një mesatare prej 65 mijë dollarë. Megjithatë, një rënie rekord e çmimeve ka ardhur në
blerësit potencial, jo e kundërta - në krahasim me
periudhë të vitit të kaluar, kërkesa për strehim ra me 90%. Dhe ata që kanë
kanë mundësinë për të blerë një apartament, të marrë një prisni me shpresë
për të ulur çmimet. Një rënie e shpejtë e çmimeve të banesave në
Ekspertët e shpjegojnë Kharkiv shitjen masive të apartamenteve në ndërtesa të reja
me çmime më të ulët. Nëse metër katror në pranverë ndërtesat me vlerë të paktën
$ 600/kv. m, tani është e mundur për të gjetur oferta e 490 $. Sepse blerësit
interes tashmë është kaluar dhe strehim për zgjedhjen e tij të përqëndrohet mbi të gjitha,
çmimin, zhvilluesve të fillojnë të hale. Duke u përpjekur për të tërhequr klientët
Disa kompani kanë filluar të shesin strehimit në këste. Fleksibilitet të tilla
zhvilluesve të çon në një rënie të mëtejshme në vlera e pronës në fillore
tregut, pavarësisht nga fakti se shumë prej tyre thonë se ata tashmë
shesin artikuj në dëm të tyre. Vërtetë, Kharkovit reeltory provuar
ndjekin drejtimin e kolegëve të tyre dhe u përpoq të Kievit për të shkaktuar artificiale
trazim në treg. Klientët potencial të cilët ka kontaktuar agjenci,
Ata ofrojnë opsione më të shtrenjtë, dhe të bindë ata që tregu ka arritur
, fund dhe çmimet do të rriten vetëm. Megjithatë, kjo nuk të rrisë numrin e transaksioneve dhe të mos
çuar në një rritje në çmimet e shtëpive. Para krizës në javë mesatarisht të përbërë nga
rreth 30 marrëveshje, tani - jo më shumë se tre.

Share This Post: