Vladimir Putin për 10 vjet , jo frenimin e korrupsionit dhe vjedhje , por , sipas
qytetarëve, të cilët ngritën të ardhurat e tyre .

Nëntë gusht 1999 Vladimir Putin u bë kryeministër. Nga 10-vjetori
tij në pushtet, sociologë, "Levada Center", pyeti qytetarët e (sondazh
u mbajt më 17-20 korrik 1600 në mesin e rusëve në 46 rajonet), si ata vlerësojnë
Rezultatet e bordit të tij. Pak i suksesshëm i veprimeve të tij ishin: kontrollit
Korrupsioni dhe ryshfeti (kështu thonë 35% e të intervistuarve), per te luftuar
oligarkët, kufizimin e ndikimit të tyre (23%) dhe krimit (19%).
Në vitin 2004, për dështimet në luftën kundër korrupsionit, tha se 28% e të anketuarve, dhe
për të frenuar oligarkët - 19%. Pastaj problemi kryesor i 35% të përmendura çeçene
- Tani në kujtojnë saj prej 9%. Kur u pyet, nëse më shumë se
nën Boris Jelcin, ishte vjedhja dhe korrupsioni, 27% u përgjigjën pozitivisht,
19% - negative (në vitin 2004 - 11% kundrejt 15%). Nga 18% në 27%
rritjen e numrit e atyre që e panë ndikimin në rritje të burokracisë.
Arritja kryesore: ngritjen e standardeve të jetesës, rritja e pagave dhe pensioneve
(22%), zhvillimi ekonomik (17%) dhe optimizëm në rritje, shpresa
për përmirësimin e shpejtë të situatës në vend (9%). Në vitin 2004, një rritje të optimizmit
foli më shpesh (13%). "Njerëzit janë duke shpresuar se Putin do të vazhdojë të jetë në gjendje për të përballuar
me problemet e vendit "- thotë që në thelb të shpjegojë qytetarët kanë besim
atij. Një shumicë e madhe - 63% (në 2004 ishte 58%), - tha të mirë
fakti se pothuajse të gjithë pushtetin në vend është e përqendruar në duart e Putinit.
Drejtori "nga Qendra Levada," shpjegon tre faktorë. Për shkak të inercisë fortë
ndërgjegjes në masë, si 10 vjet më parë, kreu i perceptuar Putinit trajtoi
me krizën e viteve 1990. dhe lidhur me atë shpresë për mirë. Përveç kësaj,
Putin ka arritur të dobësojë çdo opozitë, për shkak të cilat është perceptuar
si asnjë lider tjetër. Dhe për shkak të kontrollit të plotë të masës
Media "flluskë shprese" nuk mund të mbështesin. Megjithatë, natyra e lartë
Vlerësimi i Putinit ka ndryshuar, tha anëtari i bordit të "INSOR" Yevgeny Gontmakher:
në qoftë se në mes të viteve 2000, kur të mirëqenies është me të vërtetë në rritje, ajo ishte
Vlerësimi i rezultateve, tani është në recesion, është e pritjet vlerësim - dhe për këtë arsye
nëse ato nuk janë të justifikuara, ajo mund të shpejt të jetë rrëmbyer.

Share This Post: