Vizita e Kryetarit të Litvin Rada Verkhovna Volodimir , Shtetet e Bashkuara nuk ishte planifikuar .
Në UNIAN Zëdhënësja Kryetari Olha BLACK .

Sipas saj, "mundësinë e tillë u diskutua vizitoni vetëm si një ide, por
Vizita nuk ishte planifikuar. " A. BLACK theksoi se në rast të planifikimit
të tillë një vizitë do të merrej me këtë problem në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Ukrainës,
ai do të kishte qenë i njoftuar, por gjithashtu do të formohet për pishinë gazetareske
mbulimin e vizitës. A. BLACK vuri në dukje se informatat në media, ku ka
lë të kuptohet për mundësinë e anulimit të vizitës së V. Litvin në SHBA në lidhje me paraburgimin
ish-shefi i Departamentit të Hetimeve Penale, një të jashtme
Brendshme vëzhgimi Alexei Pukach, "është absurde dhe e palogjikshme". Sipas saj
tha: "disa njerëz përpiqen të mohojnë mundësinë e lidh me arrestimin e A. Pukach
me fushatën zgjedhore presidenciale, por në të njëjtën kohë e konsiderojnë atë të përshtatshme
Lidhje heqjen e vizitës, e cila nuk ishte planifikuar, me këtë arrest. " Sekretari i shtypit
PB Kryetari theksoi se "kryetari merr një shumë e ftesave, propozimeve
të marrë pjesë në disa ngjarje, konferenca, takime, por jo të gjithë prej tyre
zbatuar. Sipas saj, në një situatë ku në Ukrainë "paparashikueshme
situatën e brendshme ", kur në çdo moment mund të jetë e nevojshme
një seancë të jashtëzakonshme të parlamentit, "nuk ka vizita (V. Litvin)
jashtë vendit, nuk ishin të planifikuara, dhe rreth tyre, madje edhe jashtë diskutimit. " A. BLACK
pjesa tjetër raportoi se V. Litvin në Krime. "Kjo është një festë në mënyrë operative"
- Ajo specifikuar. Sipas saj, kryetari i Rada Verkhovna synon të vizitojë
punës vizitë në rajonet jugore të Ukrainës. Sot, "E vërteta e Ukrainës"
Duke cituar burime në Uashington tha për anulimin e supozuar të planifikuar
Korrik 28, V. Litvin e vizitës në SHBA dy ditë pas arrestimit të tij në Ukrainë
A. Pukach.

Share This Post: