UEFA presidenti Mishel Platini ka thënë se Ukraina mund të humbasin të drejtën për të
e Polonisë me Kampionatin Evropian në vitin 2012 .

Ai shprehu këtë mendim në media polake pas vizitës së tij në këtë vend,
ku ai inspektuar qytetin e Gdansk, Poznan dhe Wroclaw përzgjedhur për
kampionatit. Platini shprehu kënaqësinë e tij me se sa i përgatitur
Euro 2012 në Poloni. "Sa për Ukrainën, - tha Platini - tani ka
Ka shumë të ekspertëve tanë dhe vendimin përfundimtar për mënyrën se si mund të
Nuk është marrë Euro 2012 ndeshjet do të bëhet në dhjetor të këtij viti. "Ukraina ka
vetëm çështje javësh për të provuar se vendi do të jetë në gjendje të kryejë të gjitha
premtimet që janë bërë pas fitores, së bashku me Poloninë për të drejtën për
Euro 2012. UEFA është e shqetësuar për vonesat në përgatitjet për konkurrencën dhe kanë
zhvilluar një program për të shpëtuar kampionatin. UEFA Presidenti, i cili vizitoi
Kiev muajin e kaluar, i vendosur afati i fundit për Ukrainën - 30 nëntor. Më
Javën e kaluar një delegacion i ekspertëve teknik vizitoi katër League Ukrainian
City - Kiev, Donetsk, Lviv dhe Kharkiv. Ekspertët u përpoq për të gjetur nëse
stadiumet në ato qytete për të miratuar një forum europian dhe nëse infrastruktura është e gatshme
një fluks të turistëve. Përfundimin e tyre do të jetë në tryezë Platini është 25 shtator.
"Tani në Ukrainë nuk është i vetmi qytet që mund të merrni në Euro -
Kiev është - tha Platini. - Të tjerë kanë ende për të dorëzojë të garantuar UEFA
se ata mund të përmbushin detyrimet e tyre. "Si një plan rezervë
UEFA vend të qyteteve të tjera ukrainase, zgjedhja mund të bjerë në Berlin dhe Lajpcig
në Gjermani. Platini vetë ka pranuar se ky opsion nuk përjashtohet. Megjithatë,
theksoi se ndërsa Ukraina dhe Polonia është organizator i Euro 2012
dhe një vendim përfundimtar se si mund të përballen me sjelljen e
të tilla në shkallë të gjerë ngjarjet do të bëhen nga Komiteti Ekzekutiv i UEFA-s
në dhjetor.

Share This Post: