Kush prej nesh nuk e ka ndjekur takimet e padobishme , gjatë së cilës
Raportuesi askush nuk dëgjon , dhe të përpiqen të paraqesin në një farë mënyre të vrarë
kohë ( të cilat , që ra fjala , jo gjithmonë të mjaftueshme ) .

Si një opsion - nga fillimi i seancës çdo gjë shkon sipas planit: e tanishme
pyetje merr shumë kohë dhe diskutimin e çështjeve strategjike
është crumpled, diçka shtyhet edhe për një kohë tjetër. I tillë
mund të shihen kudo, evidentuar nga konsulenca të përbashkëta kërkimore
Firma Marakon Associates dhe Economist revista. Edhe pse kohë në ndonjë organizatë
- Udhëzues më e pakta e burimeve është shumë e rrallë deponuar si duhet
tyre. Sondazhet e 187 kompanive nga vende të ndryshme me kapitalizimin e tregut
jo më pak se 1 miliard dollarë, organizatorët e studimit gjetur se në, menaxherët e lartë mesatare
punuar si një ekip jo më shumë se tri ditë në muaj. Dhe në strategjik
problem për këto tri ditë ata lirimin e më pak se tre orë, dhe ato ku pak është shpenzuar
me mend: të parët janë ndonjëherë debat gojor, nuk kanë për qëllim
pranimi i zgjidhjeve konstruktive. Këtu janë problemet kryesore me të cilat përballen
në shumicën e kompanive të anketuara: • kokat pak të punojnë së bashku
• axhendën e formuar në mënyrë spontane, • Strategjia e paguar shumë pak
vëmendje, • takimet e udhëheqjes nuk mbahen në mënyrë që të
zgjidhje. Megjithatë, disa kompani kryesore - ABN AMRO, Alcan, Boeing,
Cadbury Schweppes, Gillette dhe të tjerët - drejtuesit artistikisht se si në mënyrë efektive
punojnë si ekip. Senior partner Michael Marakon Associates Menkins reduktuar
përvojën e tyre të shtatë rekomandimet që do të ndihmojnë drejtuesit të fituar kontrollin mbi
axhendën e takimeve të saj dhe në përgjithësi të angazhohen ata në rritjen e
vlerë. 1. Vete e konsiderojnë operative dhe strategjike
pyetje. Kjo do t'i japë menaxherët kohë dhe mundësi për debat kuptimplote
mbi strategjinë. 2. Të përqëndrohet në zgjidhje dhe jo në diskutim.
Për të arritur këtë, një Schweppes Cadbury futur dy rregulla të thjeshta. Së pari:
menaxherëve të marrë materialet e nevojshme jo më vonë se pesë ditë para
takim. Së dyti, për modelin e mbuluar qartë se pse ju dëshironi të lexoni
një ose sende të tjera - për të parë problemin, për t'u përgatitur për
diskutim, vendim dhe një plan veprimi. 3. Vlerësuar
çdo çështje në rendin e ditës dhe për t'i dhënë atij kohë, varësisht se si
vendimi do të ndikojë në vlerën e kompanisë. Nuk do një analizë të ndjeshmërisë
duke përdorur një model i vlerësimit të kompanisë (që është, kontrolloni se
se si të ndryshojë parashikimin kur supozimet fillestare). 4. Si
Ju mund të shpejt hiqni çështje nga rendi i ditës. Sapo çështje bie
në rendin e ditës, menaxherët e lartë të duhet të vendosë atë. Për ta bërë këtë kemi nevojë për një të qartë
orar që detajet e pikturuar, do të zgjidhet kur çdo
fjalë dhe që duhet të përfshihen në përcaktimin e strategjisë. 5. Oferta sugjerime.
Kur çështje të rëndësishme vijnë në rendin e ditës dhe fillon numërimi,
suksesi është prania e alternativave të mundshme (mundësisht -
jo më pak se tre) vendime strategjike, nga të cilat të menaxhimit mund të zgjidhni
më të mirë. Dhe kjo duhet të jetë propozime alternative, më tepër se një ndryshim në
të njëjtën temë. Dhe shumë të ndarë procesin në dy faza: në një takim
Menaxherët e lartë janë marrë parasysh të gjitha ofertat dhe zgjedhin më të mirë për një tjetër.
Kjo ndihmon për të mirë të vlerësojë dhe krahasojë mundësitë për vendimet strategjike, sepse
të gjithë ata kanë para syve të tyre. 6. Të miratojë procedurat e përgjithshme dhe rregullat e vendimit
zgjidhje. Jo të gjithë e ekipit menaxhues mund të marrin vendime shpejt,
pa cënuar cilësinë, por ka një mënyrë për të pajtuar të dy kërkesat.
Nëse ju nuk mund të kurseni kohë për çdo vendim të vetëm, ju duhet të provoni
e bëjnë këtë nga numri i zgjidhjeve, duke zgjedhur çështjet e lidhura.
Kompanitë, i cili krijoi një proces vendim-marrës, kanë një gjuhë të përbashkët
dhe metodologjia, dhe ka rregulla strikte. Prandaj, drejtuesit më të lartë mund të
merren me disa çështje në të njëjtën kohë, shpesh nga mbledhjet e përgjithshme. 7. Ngjit
vendime. Shpesh, menaxherët marrin më e vështirë për atë që ata
rënë dakord në takimin. Kjo nuk është befasuese: ndërsa strategjike
vendimeve të mbeten në letër, ju mund të interpretojë ato të mi
ose, më keq, të ndërhyjnë me zbatimin e tyre. Një rregull të qartë se është vendosur, duhet të
të bëhet, ndihmon në menaxhimin e ekipit zgjidhje më të mirë të artikuluar
dhe mbikëqyr ekzekutimin e tyre. *** Kur liderët të kuptojnë se koha e tyre
- Kompanitë më të vlefshme të burimeve, shumë prej tyre ndoshta do të përqafojë
dhënë më sipër. Pastaj të ndryshojë parimet e planifikimit strategjik
radikale. Menaxherët do të merret me çështjet më të rëndësishme
konsideratë të gjitha opsionet e mundshme strategjike dhe në mënyrë rigoroze të kufizuar
mundur për të zgjedhur një nga më të suksesshme. Si rezultat, menaxhimi do të jetë në gjendje të miri
përdorimit të kohës së tyre dhe të shpejtë të marrin vendime më shumë.

Share This Post: