Bordi i drejtorëve të Fondit Monetar Ndërkombëtar ( FMN) ka miratuar
Ukraina e treta këstin e kredisë në $ 3, 3 miliard

Megjithatë, kushtet e propozuara më të rrepta të zgjedhur nga Monetar Ndërkombëtar
fond prej $ 3, 3 miliard e tretë qeveria këstin e Ukrainës ka vendosur tashmë
dërgoni $ 1, 9 miliard dollarë për të shlyer borxhin e saj të huaj. Në të njëjtën kohë
FMN tha se kërkesat për anën e Ukrainës, të cilën ajo duhet të kryejë
për të vazhduar bashkëpunimin me Fondin. Kështu, qeveria ra dakord
para përfundimit të vitit për të rritur tarifat e gazit për familjet dhe teplokommunenergo
me 20% për të futur një dënim për mospagim të shërbimeve komunale, ulur deficitin
Qeveria e përgjithshme (me fjalë të tjera, buxheti i konsoliduar), në fund të vitit
0, 6% e GDP nominale dhe për të mbajtur deficitin në një nivel jo më të larta se 6%. Regjimit të pensioneve
Një nga kushtet që kanë rënë dakord të takohen në qeverinë e Ukrainës,
është të sigurojë që 2010 deficiti i qeverisë së përgjithshme nuk është më
4% e PBB nominale. Kjo, sipas llogaritjeve paraprake, 42, 2 miliardë dollarë. Në
tekstit të mëparshëm të vlerës së memorandumit dhe parashikuese e deficitit është treguar
në një nivel më të ulët - 1, 9%. Ministria e Financave vuri në dukje se rritja e kufirit
është e justifikuar plotësisht, sepse nuk ulet të krizës. Sipas vlerësimeve të FMN, rritja reale
PBB-së Ukrainës në vitin e ardhshëm do të jetë vetëm 3%, dhe më pas me efektin e bazës
krahasojnë (këtë vit pritet të bjerë nga 12%), ndërsa të ardhurat
buxhetit të ulur ndjeshëm, dhe kostot e rritjes. Kabineti ka vlerësuar
për shkak të krizës, të ardhurat e thesarit në vitin 2010 do të ulet nga 22 miliardë UAH.
"Krijimi i një deficitit buxhetor për vitin e ardhshëm për shkak të humbjeve
Të ardhurat buxhetore nga ato të miratuar në fund të vitit 2008 dhe gjatë vitit 2009, Gjykata Supreme
Rada anti-krizë ligjet që ofrojnë stimujt e taksave
në sektorë të ndryshëm të ekonomisë ", - vuri në dukje ekspertë në Ministrinë e Financave raportit.
Kërcënim të buxhetit janë stimuluar gjithashtu një rritje në stabilizimin fondin
(Në veçanti, për të financuar përgatitjet për Euro 2012), si dhe
mbulojnë para të gatshme të përkohshëm nga boshllëqet buxheti i shtetit në buxhetet lokale dhe
Fondin e Pensionit. Ministria e Financave konsiderohet si një tregues prej 4% të deficitit të qeverisë së përgjithshme
shumë optimist për vitin 2010. "Në krizë, më të
Evropian dhe vendet e CIS duke planifikuar deficitit të buxhetit prej më shumë se 5% të PBB-së "- shënim
në ministri. Sipas ekspertëve, për të reduktuar deficitin
Qeveria e qeverisjes duhet t'i kushtojnë kujdes maksimal për problemet
"Naftogaz Ukrainë" dhe Fondin e Pensionit. "Tani struktura e deficitit është e tillë
se shuma e principalit të organizatave të kuazi-qeveritare të saj të ketë në -
ndërmarrjeve shtetërore, bankat shtetërore, fondi i pensioneve ", - tha ekonomisti kompani e investimeve
"Dragon Capital" Elena Belan. Pjesërisht të zgjidhur problemet në fushën e naftës dhe gazit
sektor (duke rritur tarifat dhe disiplinën e pagesës), qeveria
FMN-ja ka premtuar të marrë sistemin e pensioneve. Kabineti është e angazhuar për
para fundit të tetorit të miratojë propozimet specifike për të balancuar deficitin
Fondin e Pensionit. Sipas zëvendësministri i Punës dhe Çështjeve Sociale
Paul Rozenko politikën, një nga hapat e qeverisë në këtë drejtim
do të anulojë spetspensy për kategori specifike të njerëzve: Deputetëve të Popullit,
zyrtarët dhe gjykatësit. Kabineti i propozon Verkhovna Rada për të miratuar të përshtatshme
faturën në pranverë, por pastaj ajo nuk ka kaluar. "Unë mendoj se ne
përsëri paraqitet në Kuvend dokumentin, dhe, shpresojmë, në pritje të
Deputetët e zgjedhjeve presidenciale do të trajtojnë atë ndryshe ", - thotë Rozenko.
Sipas tij, qeveria planifikon të kufizojnë sasinë e pensionit mujor
5-8000 UAH. "Pastaj, deputetët e si tani në pension rreth 15
thous "-. thënë Rozenko. Deficiti do të bllokojë tarifat, megjithatë, masat
Mbushjen e fondit pensional duhet të jenë më të rrepta në mënyrë që të ndjeshëm
ndikojnë deficitit buxhetor, thonë ekspertët. Paul Rozenko kujton
si rezultat i heqjes së spetspensy Kabineti ishte duke shpresuar për të marrë "disa qindra
milionë hryvnia ", ndërsa, për shembull, deficiti të caktuara të qeverisë
Fondin pensional në fund të vitit nuk duhet të tejkalojë 13, 5 miliardë. Kështu
Ekspertët besojnë se deficiti vitin e ardhshëm do të sigurohet
jo në pension, dhe fusha të tjera. "Për shembull, në kurriz të rritjes tremujore
çmimet e gazit me 20%. Pas fushatës presidenciale zgjedhjeve, i cili
përfunduar në fillim të vitit të ardhshëm, qeveria nuk mund të përballojë
ashpër të rritur çmimet për publikun ", - thotë Elena Belan. Sipas
drejtor ekzekutiv i Qendrës për Kërkime CASE Social dhe Ekonomik
Ukraine Dmytro Boyarchuk, për të përmirësuar fondin pensional shtetëror, pa pasur një negativ
efektet e çdo barrë shtesë për buxhetin e pamundur. "Vendimi
e këtij problemi kërkon një politikisht turpshme për veprimet e qeverisë, të tilla
si një rritje të moshës së daljes në pension, ose një rritje të konsiderueshme në financimin.
Për shembull, një fond të paparashikuara që do të mbështesë Pensioneve
Fondi, ndërsa reforma nuk do të përfundojë. "

Share This Post: