UEFA presidenti Mishel Platini ka thënë se Ukraina mund të humbasin të drejtën për të
e Polonisë me Kampionatin Evropiane të Futbollit në vitin 2012 . kjo
opinion është shprehur nga mediat polake pas vizitës së tij në këtë vend , ku
Ai inspektoiGdansk qytetit , Poznan dhe Wroclaw përzgjedhur për
kampionat .

Si kanali "Vesti", Platini shprehu kënaqësinë e tij me se sa i përgatitur
Euro 2012 në Poloni. "Sa për Ukrainën, - tha Platini - tani ka
Ka shumë të ekspertëve tanë dhe vendimin përfundimtar për mënyrën se si mund të
Nuk është marrë Euro 2012 ndeshjet do të bëhet në dhjetor të këtij viti. "
Ukraina ka mbetur një çështje javësh për të provuar se vendi do të jetë në gjendje për të kryer
të gjitha premtimet që janë dhënë pas fitores, së bashku me Poloninë për të drejtën për
Euro Championship Football 2012. UEFA është e shqetësuar për vonesat në përgatitjet për konkurrencën
dhe ka zhvilluar një program për të shpëtuar kampionatin. UEFA Presidenti, i cili
Kiev vizitoi muajin e kaluar, i vendosur afati i fundit për Ukrainën - 30 nëntor.
Javën e kaluar një delegacion i ekspertëve teknik vizitoi katër League Ukrainian
City - Kiev, Donetsk, Lviv dhe Kharkiv. Ekspertët u përpoq për të gjetur nëse
stadiumet në ato qytete për të miratuar një forum europian dhe nëse infrastruktura është e gatshme
një fluks të turistëve. Përfundimin e tyre do të jetë në tryezë Platini është 25 shtator.
"Tani në Ukrainë nuk është i vetmi qytet që mund të merrni në Euro -
Kiev është - tha Platini. - Të tjerë kanë ende për të dorëzojë të garantuar UEFA
se ata mund të përmbushin detyrimet e tyre. " Në rezervë
UEFA plan, në vend të qyteteve të tjera ukrainase, zgjedhja mund të bjerë në Berlin
dhe Leipzig në Gjermani. Platini vetë ka pranuar se ky opsion nuk përjashtohet.
Megjithatë, ai theksoi se ndërsa Ukraina dhe Polonia është organizatori
Euro 2012 dhe vendimi përfundimtar mbi se si mund të përballen
për të kryer të tilla në shkallë të gjerë ngjarje do të bëhet nga Ekzekutiv
Komiteti i UEFA-s në dhjetor.

Share This Post: