2009 është humbur në sektorin energjitik në vend .

Në fund të fundit, qeveria është tani nën presion nga Banka Botërore planifikuar
në fund të vazhdojë të fazës së parë të futjes në Ukrainë e modelit konkurruese
tregut të energjisë. Megjithatë, pas transfertave të përsëritura fillimit të projektit të reformës
humbur përsëri për një periudhë të pacaktuar. Planifikuar për në shtator
muajit të ankandit të parë për shitjen e energjisë elektrike nga kontrata të drejtpërdrejta në mes të
prodhuesit dhe furnizuesit e energjisë nuk do të ndodhë. "Mendoj se ankandit
nuk do të jetë deri në shtator, por në përgjithësi përpara fundit të vitit "- u shpreh" i "source
në "Kompania e energjisë të Ukrainës." NAC Siç janë raportuar më herët, "i"
Kabineti ishte planifikuar të fund të qershorit për të paraqitur në projekt-amendamentet në parlament
të ligjit "Për të energjisë elektrike", të cilat duhet të kenë lejuar prodhuesit
dhe furnizuesit e energjisë elektrike për të hyrë në kontrata të drejtpërdrejtë me njëri-tjetrin, duke e anashkaluar
që veprojnë në Ukrainë, të ashtuquajturit treg të vetëm me shumicë. Megjithatë, dokumenti
në parlament nuk ka vepruar, edhe pse paraqitja e muret e regjistruar zyrtarisht
faturën në kontratat e drejtpërdrejtë e la mundësinë sektorin e energjisë Fat
për të kryer ankandin e parë në shitjet aktuale të drejtpërdrejta në shtator
vit. NERC pas miratimit të këtij ligji ishte planifikuar për të vënë në ankand
10% të vëllimit total shitet në një treg të vetëm të energjisë elektrike me shumicë vjetore
me vlerë rreth 58 miliardë UAH. Sipas ekspertëve, punojnë në
finalizimit të planit për reformimin e tregut me shumicë të energjisë elektrike Ukrainian
vazhdon, por "mjaft të shurdhër", dhe të bëjë të energjisë ", duket se tashmë
nuk besojnë në suksesin e kësaj iniciative. " "Unë gjithashtu dyshim se kjo
vit ne do të fillojë zbatimin e planit. Tani, të gjitha interesat janë të orientuara
në politikë, jo të energjisë. Get frytet e dobishme e zbatimit të projektit
tregut të energjisë reforma nuk është menjëherë i suksesshëm, por të drejtuar në një shkallë të gjerë
kritika e zgjedhjeve presidenciale mund të jetë, "- tha," i "presidenti
Shoqata e energjisë të Ukrainës Vasyl Kolko. Sipas tij, ritmi
promovimin energoreformy mund të dukshëm të nxitur çështjen
takim në nivel qeveritar zyrtar përgjegjës
për projektin. "Muaj më parë, kemi ofruar shtatë vendosur
menaxher i projektit në, të themi, një anëtar i NERC. Pastaj, me këtë lloj të
rënë dakord, dhe pastaj të harruar për këtë ide ", - tha z. Kolko.
Ndërsa projekti është ngrirë në nivelin e përgatitjes së ligjeve dhe rregulloreve të nevojshme
Dokumentet - nuk ka hapa praktikë në drejtim të krijimit në Ukrainë
model konkurrues evropian e kontratave dypalëshe të drejtpërdrejtë në mes të prodhuesve
dhe furnizuesit e energjisë elektrike këtë vit nuk është bërë dhe ka të ngjarë të
para përfundimit të vitit tashmë është bërë nuk do të jetë. Megjithatë, nuk është fare e vërtetë
do të thotë se 2009 ishte për energji në drejtim të promovimit të reformave
humbur thjesht. Gjërat janë shumë më keq. Këtë vit, për shkak të
kriza ekonomike, si dhe ngrirjes normat për qeverinë
kilovat-orë, industria e energjisë në vend ka marrë një goditje të thellë.
Kundruall sfondit të bjerë parashikuar 15% në prodhimin e energjisë elektrike
deri në fund të vitit 2009, si dhe reduktimi në vëllime të eksportit, vëllimi i ndër-
subvencionet për industrinë në tregun e energjisë të popullsisë deri në fund të vitit do të
32%. Pozitën më të keqe financiare në industrinë e ka zhvilluar një brez termike,
se qeveria ka planifikuar vetëm kohët e fundit për të shitur.
Kështu, ngrirjen e tarifave të efikasitetit negative termike
kompanitë e prodhimit në fillim të verës ka arritur "-20"% - "-22"%. Gjatë krizës së tetë
muaj Teplovik fituar 1, 5 miliardë. borxhit vetëm për kreditë
kompanitë e prodhimit të tërhequr nga ndërmarrje shtetërore në Oschadbank "Energjia".
Portofolit të kredisë totale të vitit të kaluar u rrit Teplovik 3, 5
herë, duke tejkaluar shenjë e 3, 2 miliardë. Si rezultat, humbjen e nxehtësisë
kompanitë e prodhimit do të jetë 3, 6 miliardë UAH dhe një deficit të holla -. 5, 8 miliardë
UAH. Në përgjithësi, të gjithë industrinë e energjisë në vitin 2009 u kthye
Tendencat për humbjet në rritje, akumulimin e borxheve kreditorëve, dhe
për të reduktuar investimet dhe programeve të mirëmbajtjes. Dhe kush tani do të
as fitoi zgjedhjet presidenciale, për reformimin e tregut të energjisë në
2010 do të jetë shumë më e vështirë se ajo ka qenë e mundur në 2009 e parë
do të duhet të fillojë të tërhiqet nga e brezit të humbjeve dhe termik të kurth borxhit,
për atë që është e nevojshme për të rritur çmimi për kilovat orë, për popullatën të paktën
se trefishuar. Së dyti, shpalosjen e procesit të reformës
tregut të energjisë, si dhe përgatitjen e brezit të kompanive termike për privatizim,
kërkojnë nga Qeveria e industrisë së njëkohshme strukturore
reformat që janë shtyrë për vite me rradhë. Kjo është, para së gjithash, zgjidhjen e
problemet e ristrukturimit të miliarda kompanitë e energjisë të borxhit, dështimi i sistemit të
vetëm dy pjesë tarifa për kilovat orë, për industrinë, si dhe
Miratimit legjislativ i statusit të pavarur NERC së. Së treti,
mundësitë për reformën në energji elektrike dhe privatizimin efikas
brez do të duhet të vendosë çfarë të bëjë me kombëtare të post-socialiste,
planifikimit dhe shpërndarjes, me humbje dhe të korruptuar të industrisë së qymyrit.
Sepse e ardhmja është e vështirë një private bimë të energjisë Ukrainian pronarit
duan të blejnë qymyr me cilësi të ulët e brendshme për çmimin e propozuar.
Megjithatë, ju mund të vazhdojë të bëjë kjo nuk është bërë, as në 2010 as në
2011. Megjithatë, në këtë rast nuk do të ndërhyjë me numërimin, vetëm në rast
Çfarë do të çmimit të energjisë elektrike në Ukrainë në vitet e ardhshme. Ose parashikojnë
kur vendi do të fillojë ndërprerje të kodrina.

Share This Post: