Që nga 23 korrik, rreth 40 % e banorëve të Kievit për të paguar për të marrë në qershor
shërbimeve .

Kjo u njoftua nga ud Drejtori i komunës "ndërmarrje informacione Top faturimit
Qendra "Kyiv Qyteti i administratës shtetërore Stanislav Kaplunenko
në ajër për veprimtari radiodifuzive "Kiev", informon UNIAN. Sipas Kaplunenko për
Për krahasim, që nga 23 qershor të shërbimeve publike
maj, paguar rreth 80% e Kievit në shtëpi pronarëve. "Nëse shifrat
ai ishte 147 milionë USD, tani - 128 milion UAH. Kjo është, 20 milionë USD më pak
se në qershor. Por kjo është marrë parasysh pagesat e reja, "- tha Kaplunenko.
Sipas tij, të parapaguajë niveli filloi të bjerë pas 17 korrik, pra pas
ai u bë i vetëdijshëm për vendimin e qeverisë për të pezulluar
urdhrat e administratës së qytetit për të imponuar normat e reja të larta. Para kësaj
kohë, sipas Kaplunenko, fondet e marra nga publiku në zakonshme
mode. "Deri në 17 korrik për të parashikuar çdo gjë, çdo gjë ishte normale.
Ishte vetëm pas 17 Kor tashmë ka marrë 157,000 fatura të caktuar ...
Kjo është, gjysma e fatura, të cilat tashmë janë paguar për të, ata ishin në e vjetër
Tarifat, ose një faturë, e cila paguhet vetëm për energji elektrike dhe
paguar për ujë ose ngrohje ", - tha kreu i qendrës. Duke folur
efektet e refuzimit masiv për të paguar Kiev për komunale
shërbimet Kaplunenko tha se, mbi të gjitha, nga mungesat në burimet në mesin e
ofruesit e shërbimeve janë duke vuajtur kompani që asgjësimin e mbeturinave.
"Ne kemi njoftuar tashmë banorët që organizatat e strehimit sot detyrohen tashmë
transportuesit të mbeturinave 40 milionë USD - është deri në 1 qershor, ende në normat e vjetër, "
- Kaplunenko tha, duke shtuar se në korrik, pra pas rritjen e tarifave,
transportuesit kanë marrë më pak ende rreth 1 milion USD. Sipas kreut
Geertz, përveç për ndërprerjen e kompanive heqjen e mbeturinave, njerëzit e Kievit kërcënon për të ndaluar
ashensorë në ndërtesa. "Banorët në radhë të parë, nuk paguajnë qira,
sepse Ministri profilin e Strehimit Kiev i bëri thirrje të mos paguajë
vetëm me qira. Dhe me qira përfshin shërbimet e eksportit
mbeturinat dhe kostoja e mirëmbajtjes së ashensorë. Së dyti, ata që vuajnë - kjo është e organizatës,
shërbim nga një ashensor, "- tha Kaplunenko. Ai vuri në dukje se situata
me pagesa për shërbime komunale në kryeqytet duhet të zgjidhet në të ardhmen e afërt. "Për shkak se
se nëse një shfaqje në kohë të një faturë për pagesë
për shërbimet në gusht, pastaj për të shërbyer në shtëpinë tonë do të ketë një "- tha
Geertz kokë. Përveç kësaj, Kaplunenko tha se aktualisht në Geertz
nuk e trajtuar çështjen e rillogaritjes për të paguar shërbimet publike në qershor,
sepse ai nuk ka marrë një dokument, sipas të cilit ajo
duhet të bëhen. Rezoluta e kabinetit, sipas tij, por ndalesa
veprim të rregulloreve mbi tarifat, por nuk është një çështje e rillogaritjes.
Siç është raportuar më 17 korrik, Kabineti ka pezulluar urdhra
Kyiv Qyteti administratës shtetërore № № 516, 518, 520 e 29 prillit
2009 për rritjen e tarifave për shërbimet komunale. Nga
urdhërat e mësipërme të KSCA, 1 qershor, në Kiev, normat e ujit dhe të ngrohjes
u rritën rreth dyfishtë. Tarifat për shërbimet për mirëmbajtjen e ndërtesave,
ndërtesat dhe shtëpitë zonat përreth, të cilat janë dhënë Zhao, i vendosur
në çdo shtëpi veç e veç. Duke komentuar vendimin e qeverisë,
Kyiv Kryetari Leonid Chernovetsky quajtur veprimet e qeverisë të paligjshme.

Share This Post: