Kabineti ka miratuar blerjen e 100 mijë ton naftë për nevojat e
fermerëve me një çmim prej 4 , 9 , UAH / t përfshirë TVSH-në . Kjo është transmetuar nga Kryeministri
Yulia Tymoshenko .

Yulia Tymoshenko vuri në dukje se 70 ton naftë do të blihen nga " Ukrtatnafta "
( Rafineria Kremenchug ) dhe 30 mijë ton - " Ukrgasdobycha " ( Shebelinka GPP ) . " Ky
çmimi , natyrisht , shumë më të ulëta se ato të çmimeve spekulative , të cilat tani janë
veprojnë . 100 mijë ton është e mjaftueshme për të përfunduar të korrat normal
dhe me qëllim për të hequr propozimin spekulative e tregut dhe e bëjnë të
adekuat " , - tha Timoshenko Sipas tij, për të blerë .
naftë në një çmim të zbritur , fermerët duhet të kontaktojnëzyrat rajonale
Fondi agrare në të njëjtën mënyrë si në trajtimin e grurit për shitje .
Në të njëjtën kohë do të DT nevojë për të mbledhur nga Ukrtatnaftandërmarrjeve "ose" Ukrgasdobycha "
shpenzimet e veta .

Share This Post: