Pagesa e kompensimit për klientët e Sberbank e kontributit sovjetike të BRSS dëmtuar
shtyhet përsëri , shërbimi për shtyp të Ministrisë së Financave . Duke vepruar Ministri i Financave
Igor Umansky në fillim premtuar për të rifilluar emetimin e 1000 UAH në qershor , atëherë në
korrik . Përkundër kësaj, fondet e kur mund të jetë e shënuar në Oschadbank nëpërmjet
cilin ato janë paguar , Ministria e Financave nuk e di .

Jo sqaroi situatën dhe Oshchadbank - ka edhe asgjë nuk është e njohur me përjashtim të
një: vendimi i Kabinetit, data e fundit e çështjes së kompensimit - 25
Dhjetor. Mjerisht, ekonomistët parashikimi pesimiste: ata thonë
e depozituesve të parave nuk mund të presë (edhe pse, kujtojmë se në buxhetin e vitit 2009
qenësishme në pagimin e 250 milionë UAH. v. 6, 4 miliardë USD. shpërndarë Kryeministri
në vitin 2008). Fakti që FMN-së të bëra nga qeveria e Ukrainës
premton për të reduktuar defiçitin e buxhetit në 5, 5 miliardë dollarë. Kjo është pothuajse 0, 6% e PBB-së.
Si rezultat i Ukrainës në shifra fund të vitit pritet të arrijë në deficit 6%
të GDP-së nominale. Shih gjithashtu: Jushçenko e di se ku për të marrë 30 miliard
për Naftogaz Nëse kabineti do të nderit premtimin e tij dhe filloi përsëri
japin investitorët në 1000 USD, situatën financiare në Ukrainë mund të përkeqësohet.
Në veçanti, infuzion e ardhshme e parasë në ekonomi mund të çojë në një reduktim të
hryvnia kursit të këmbimit dhe një rritje të inflacionit. Dhe përveç kësaj, në këtë rast, FMN-ja mund të
refuzojë lëshimin e një kësti i tretë stand-by, që e bëri të de facto
e pamundur për të kryer programin ekonomik të qeverisë. Përveç
, Pushteti i vërtetë blerjen e 1000 UAH për inflacionin me kalimin e kohës
rënie, e cila mund të lehtësojë kompensimin e shtetit. Në qershor
Kabineti i Ministrave të propozuar parlamentit të tërhiqet nga ligji i shtetit
Norma garanton mbulimin e kursimeve të qytetarëve të Ukrainës për të indeksit të
zhvleftësuar kontributet dhe primet në përputhje me inflacionin.
"Le të përballen me atë: paratë nuk është dhe nuk mund të jetë, sepse
se kabineti kishte tashmë një vit e gjysmë understated raporteve të performancës në lidhje me planet mujore
të ardhurat, por në fund të vitit ne jemi duke pritur për hangover hidhur. Jo për të përmendur faktin
se tani, kur ka një sektor i shëndetshëm bankar, në të cilën qeveria
pagesën e vështirë për të gjetur fonde, e madje edhe 250 milionë për investitorët do të duket
për të thënë aspak, provokative - thotë ekonomisti i njohur, MP
Ksenia Lyapina. - Në mënyrë indirekte, se "mijëra" nuk do të thuhet dhe të pranuara
fundmi i ligjit "Për rehabilitimin e bankave": kredive të këqija dhe probleme
depozitat e të gjitha bankave të duan të përqëndrohen në një institucion të vetëm (bankës), dhe kështu
le të marrë me ta. Prandaj, ka të ngjarë që "djegur" sovjetike
kontributet do të jetë në të njëjtën bankë dhe ata do të lidhë fatin e bonove të thesarit të Stalinit
periudhe, e cila ristrukturohet dhe paguhen për rreth 40 vjet. "
"Kabineti mund të llogarisin në rigjallërimin e fortë e kërkesës në tregun botëror
metalike në fund të vitit, që do të japin të ardhura të konsiderueshme. Vetëm
atëherë kryeministri do të ndërtoj për "mijëra" prej 250 milionë hryvnia, dhe i hodhi ato si
zjarrin e tij të fundit me granatë në fushatën zgjedhore - thotë analisti
ICPs Alexander Acorn. - Por gjasat e kësaj -. Jo më shumë se 10% "

Share This Post: