Autoritetet hungareze kanë ndarë 170 hektarë tokë për ndërtimin e çelikut ,
. kryesor i të cilave investitorit nga ukrainas Konstantin Zhevago biznesmen

Autoritetet hungareze u lejuan për të ndërtuar nën kontrollin e Konstantin Zhevago
Kompania Vorskla çelikut AG Steel Plant. Dje u raportua
që në prag të Vorskla çelikut AG është ndarë një copë tokë 170
ha në kufi me Ukrainën Záhony fshatit. Dokumentacionin për miratimin e
dhe lejimin Zhevago kompania mori gati dy vjet. Si
tha se "rasti" shërbimi për shtyp të kompanisë, pas vendimit pozitiv të tokës
problem me autoritetet hungareze për të filluar negociatat me furnizuesit
pajisjet dhe punëtorët e ndërtimit. Kostoja e projektit llogaritet në 650
milionë euro. Zhevago Ideja Siç e dini, Konstantin Zhevago
kontrollon kompani minerare Ferrexpo, aktivi kryesore të cilat
është Poltava GOK. Është logjike që ka të duhur
mineral hekuri, grupi kërkon të ndërtojë çeliku e vet
komplekse. Me këtë qëllim Zhevago filluar tre vjet më parë për të ndërtuar një fabrikë
në Komsomolsk (rajon Poltava). Bimëve në Hungari për të përfunduar
krijimin e një zinxhiri të vetëm teknologjike. Sipas projektit, termocentrali Ukrainian
do të prodhojë pllaka e prodhimit GOK topth Poltava. Pastaj
Kompania hungareze do të perekatany pllaka Poltava për çelik banesë.
Çeliku-petëzimit vit do të marrin më shumë se 2, 5 milionë ton pllaka
nga Ukraina dhe prodhojnë 2, 5 milion ton të produkteve të përfunduar në tregjet e Lindjes
dhe Evropës Jugore, Ukrainë, Turqi dhe Greqi. Sipas analistit për investime
Kompania Astrum Menaxhimi i investimeve Yury Ryzhkov, ajo do të japë
Produkte të petëzuara direkt në Bashkimin Evropian për të anashkaluar kufizimeve
ekzistojnë për produktet e brendshme. Megjithatë, mungesa e parave
zbatimin e "hungareze" projekt Zhevago do të jetë e vështirë për shkak të mungesës akute të
fondeve. Nga rruga, për këtë arsye ndërtimi i vonuar
bimore në rajon Poltava, e cila filloi në vitin 2006. Në këtë pikë, si
deklaruar në kompani, në vend është ende në mënyrë përgatitore
punës. Ndërtimit të mëtejshëm do të jetë e mundur vetëm pas marrjes
pajisje të shtrenjta metalurgjike nga Sony Ericsson VAI. "Tani
ka negociata me furnizuesit e pajisjeve, si dhe me përfaqësues të
konsorcium i bankave botës për të ulur koston e pajisjeve dhe të butë
Kreditimi për të blerë ", - tha drejtori i Korporatës Komunikim dhe Marrëdhënie me Publikun
Publike "Vorskla Steel" Yuri Silovanyuk. Megjithatë, kur negociatat
përfunduar, askush nuk mund të parashikojë. Nuk janë zgjidhur dhe e brendshme
financimit. Kështu, Konstandini Zhevago ka për të hedhur një pjesë e tij të aksioneve
kompanie e minierave Ferrexpo, duke shkaktuar atë të humbasë kontrollin e
mbi 20% të kompanisë. Si një analist në firma investuese
"Dragon Capital" Sergej Hyde, projekti "Vorskla Steel" në vitin e ardhshëm dhe një e gjysmë
nuk do të zhvillohet. "Mungesa e rrjedhës së parasë të lirë dhe
pasigurisë në industri - një pengesë e madhe për kompanitë
Zhevago ", - thotë Hyde. Menaxhimi i Investimeve Ekspert Astrum Juria
Ryzhkov sheh mënyra e vetme për të projektit - të gjetur një partner. Por
dhe ky problem nuk është aspak një detyrë e lehtë. "Nuk është shumë më e dobishme për të ndërtuar të prodhimit
e kapaciteteve në vendet në zhvillim si Kina, Brazili dhe India, ku
vazhdon një rritje të qëndrueshme të kërkesës për produktet e çelikut ", - thotë Yuri
Ryzhkov. Steel ka bërë në bazë të parkut "Záhony." Më
krijimin e tij të Bashkimit Evropian ka për qëllim të ndajë 13, 5 milionë euro.

Share This Post: