Sot ne tregoni se si ndryshoi kushtet e kredidhënies hipotekore
bankat e Ukrainës e cila japin kredi personave fizikë për blerjen e banesave dhe çfarë
kohë.

Numri i bankave të Ukrainës, kreditë hipotekare, që nga viti dhjetor 2008
përmes korrik të këtij viti, deri 9-6 institucionet financiare. Numër
programeve të kredisë ra 17-10. Të dhëna të tilla përfshin kërkimin
101 banka Ukrainian shpenzuar Maanimo.com. "Që nga 27 Kor
2009, 5 banka ofrojnë kredi hipotekare Ukrainian për personat fizikë për periudhën
për 360 muaj, 4 bankat - deri në 300 muaj dhe 3 - deri në 240 "- përmblidhen Natalia
Shtaltovnaya, drejtor ekzekutiv i Maanimo.com. Midis bankave, të gatshëm për të dhënë
fondeve për blerjen e strehimit - Privatbank, Volksbank, Universal Bank, Banka e MB,
Credit Bank dhe Banka Evropë CREDITWEST. Studimi gjeti se prej 4 Dhj
2008 deri në 27 korrik 2009 norma mesatare e kredisë së hryvnia në këtë
segment rritur nga 22 në 22% 1, 4% në vit, norma maksimale - nga 29% në
40% në vit. Kjo do të ulë normën minimale: 13, 5% në 11%.
"Megjithatë, është e drejtë të pranojmë se ajo është mjaft e nominale
reduktimin. Sepse ka pasur një rritje në madhësinë mesatare e komisioneve të vetme
akuzuar për huamarrësit në një peng - me një% 73% deri në 2 të
kredi "- sqaroi kreu gjendjen e kërkimeve dhe studimeve
Maanimo.com Paul Bortnikov. Nuk mund të ndikojnë në kredidhënies hipotekore
Problemet e bankave me burime afat-gjatë. Me ulje në depozita me afat
dhe zvogëlimin e huamarrjes të jashtëm dhe kushtet e reduktuara të kreditit
popullsisë: në qoftë se 4 dhjetor 2008 ukrainasit zakonshëm kanë pasur mundësi të
marrë një peng për një periudhë deri në 256 muaj, tashmë më 27 korrik, 2009 - thjesht
në 64-100 muaj.

Share This Post: