Rënia ehryvnia , papunësia në rritje dhe inflacioni i lartë mund të detyrojë huamarrësit
braktiste angazhimin e saj për kredi auto . Vala e dytë e krizës
shumë prej tyre mund të hyjë në këmbë .

Problemi rritjes është kryesisht për shkak të dobësimit auto kombëtare
monedhës. Hua më shumë se 70% e makinave janë lëshuar në lidhje me dollarin, ndërsa
të ardhurat e shumicës së huamarrësve janë fikse në monedhën vendase. Rënia e tanishme
hryvnia masë të madhe mund të përkeqësojnë situatën me kredive me probleme. Një nga
ekspertë të tregut të valutës, Eric Naiman parashikon më tej
përkeqësimin e pozitës së monedhës kombëtare. Sipas llogaritjeve të tij në fund të kursit veror
arritur 10 grn / dollar. Sipas vlerësimeve të Shoqatës së Mbledhja
Vëllimi Ukrainian Biznesit të kredive të këqija të bankave komerciale deri në fund-2009
qytet mund të arrijë 34%. Shuma totale borxh në më shumë se 70
miliardë. Ekspertët thonë se rritja e shpejtë e organizatës së "keqe"
kredive. Në gjysmën e parë të vitit 2009 përqindja e aktiveve të problemit në
bankave komerciale është rritur me 73%. Nuk kontribuon për pagesat e huave
dhe rritje të papunësisë. Fund të vitit të kaluar, drejtori i Shërbimit Shtetëror
Punësimi Vladimir Galitsky parashikuar papunësisë në 2009 at
7-8%. Tashmë në mars të këtij viti, më shumë se dy milionë ukrainas formalisht
konsideroheshin të papunë. Tani të vlerësuar shkallën e vërtetë të papunësisë në vend
në praktikisht e pamundur, sepse një përqindje shumë të vogël të papunëve është
regjistruar në shërbimin e punësimit. Efekt të keq në shlyerjen e kredive dhe të rritur
shpenzimet e huamarrësve. Ushqimi në krahasim me vitin e kaluar u rrit
të paktën dy herë. E njëjta gjë mund të thuhet në lidhje me çmimet e, veshje karburantit dhe të tjera
mallrave të konsumit. Zhvlerësim i mëtejshëm i hryvnia do të çojë më tej
çmime më të larta për mallrat më të madhe. Huamarrësit të cilët nuk mund të kryejnë në kohë
angazhimet e tyre të kreditit, shpesh mbështeten në ristrukturimin e borxhit.
Bankat zakonisht shkojnë për të përmbushur klientët e tyre. Në shumicën e rasteve, ata janë të lejuar
paguan interes vetëm, nuk paguajnë kthyer trupin e kredisë. Natyrisht në të tilla
Nëse banka fiton më shumë, por rreziqet në rritje të monedhës mund të dekurajojnë
dëshirën e bankave për të ngrirë fondet. Huamarrësit që thjesht nuk e paguajnë
jo aq shumë. Sipas vlerësimeve të ndryshme, pjesa e tyre tani është në portofolet e kredive auto
6-11%. Për të mbledhur borxhet nga huamarrësit paskrupullt
Shumë banka përdorin shërbimet e kompanive të grumbullimit. Disa banka
madje edhe të gatshëm të shesin borxhin në gjendje të vështirë. Megjithatë, kompanitë e grumbullimit dhe bankat,
të cilët janë duke u përpjekur për të rimarrë fondet e dhëna për blerjen e një makine
ndeshen me shumë probleme, në rast se konsumatori nuk kthehen vullnetarisht pengut.
"Me zbatimin e makinë të re në një sistem të procedurave gjyqësore për shlyerjen e
borxhit të kredisë do të jetë më pak se gjysma e vlerës së tregut të makinave, "
thotë drejtori i një kompanie. "Pjesa më e madhe e pagesave të absorbuar
shpenzimet e ndryshme ligjore, "tha ai. Rezulton se huadhënës është padobishëm
sekuestrimin e kolateralit me dhunë. Paditur huamarrësi ka kuptim vetëm nëse
por premtim që ai ka një makinë, ose pasurive të tjera të pronës së patundshme.
Sipas ligjit për dështim për të përmbushur detyrimet e saj për të gjithë huamarrësve të saj
pronës. Pas valës së parë të krizës mund të sigurtë të them se
makina e kreditit ukrainasit janë shumë të gatshëm për pjesë. Pavarësisht
rritjen e ngarkesës, shumica e huamarrësve të vazhdojë të kryejë detyrimet e saj.
Por, çfarë ndikimi do të vazhdojë të dobësohet të monedhës kombëtare është ende i panjohur.

Share This Post: