Qeveria ka ndërmend të shesë aksionet e kompanive publike 15 Kabinetit të energjisë
Ministrave vendosi për të shitur aksionet e kompanive të energjisë 15 , i cili aktualisht
momentin janë në shtet.

Në këtë moment, sipas detyrës Kryetari i Fondit pronës shtetërore, Dmitry
Parfenenko, çështja e heqjes së Energjisë fondin paketes ligjore AKR "
Kompania e Ukrainës ", (e cila menaxhon të aksioneve). Sipas zyrtare
nëse të gjitha procedurat e nevojshme do të kryhet shpejt, i pari
ankand mund të shpallet në shtator 2009. Në
Megjithatë, SPF nuk ka lëshuar ende një listë të kompanive që do të paraqesin
për shitje, si dhe interesin e shitur aksionet. Si "rast" sekretari i shtypit
Pronës shtetërore Fondi Nina Yavorskaya, kompanitë e energjisë në drejtim të shtetit ka për qëllim të
blloqe të realizuar kontrollin. Sipas analist i "Galt \u0026 Taggart
Paraschiya Alexander letrave me vlerë ", këto do të jetë shumë tërheqëse për investitorët.
"Tani kompanitë e pushtetit - një nga disa kompani për të treguar rritjen e të ardhurave.
Kështu që unë mendoj se ata që blejnë aksione të tyre atje, "- tha eksperti.
Blerësit potencial Analistët kanë vlerësuar se kontrolli
aksione në kompanitë e energjisë do të jenë të interesuar në DTEK Rinat Akhmetov. Më parë gjatë intervistës
"Rast", tha drejtori i përgjithshëm i saj Maksim Timchenko se interesat DTEK
të parë të gjitha "Donetskoblenergo." "Ne vet më shumë se 30% të kompanisë, me përjashtim të
Ajo është në rajon, prania e DTEK ", - tha Timchenko. E
investitorët e tjerë vendas të blejnë aksione të kompanive të energjisë do të jenë të interesuar në
Grupi "Privat" Igor Kolomoisky dhe "Power standarde" e Constantine
Grigorishin. Këto struktura tashmë aksionet e veta në furnizimin me energji të ndryshme
kompanive. E investitorëve të huaj në ankand mund të marrin pjesë
Russian "Bjeshkët e Nemuna, Inter RAO", ENEL Italisë dhe kompanitë e tjera evropiane,
duke punuar në tregjet e Evropës Lindore. Aksionet e minoritetit
kompanitë e energjisë do të jetë më pak interesante për blerësit potencial. Kujtojnë se
Këtë vit pronës shtetërore Fondi shitet 26, 98% e "Lvivoblenergo" për 197, 8 milionë USD.
Kompania "TEKT-Trade" dhe 25% +1 "Chernigivoblenergo" për 223, 4 mln.
të "On-line Capital". Megjithatë, duke shitur një bllok të aksioneve të "Poltava"
"Prikarpatieoblenergo" dhe "Sumyoblenergo" shtyrë në mënyrë të përsëritur për shkak të
mungesa e ofertave për ofertim. "Investitorët janë shumë më interesante
blerjen e një pakete kontrolluese se bllokuar. Pako të vogla të interesit
vetëm ata që tashmë kanë aksione në këto kompani, ose investimet
fondeve që do të shfrytëzojnë këto aksione ", - tha para.
"Kyivenergo" në çështje në të njëjtën kohë, është e paqartë nëse
IMF ofrojnë për shitje kontrollin e aksioneve "Kyivenergo", e cila është gjithashtu
është një fond statutore, "Kompania e energjisë të Ukrainës." "Kyivenergo"
ka një status të dyfishtë - ai gjeneron dhe kompanitë e shpërndarjes së energjisë elektrike.
Teorikisht, kjo mund të jetë në listën për privatizim. Unë mendoj se veprimi i "Kyivenergo"
nuk ka nevojë për të mbajtur në pronësi të shtetit, ato mund të shiten këtë vit,
nëse qeveria vendos, "- tha këshilltari i kryeministrit të
Alexander Hudyma çështjet e energjisë.

Share This Post: