Për shkak të tarifave të reja të biznesit të vogël rrit çmimin .

Për tri ditë sipërmarrës të kryeqytetit jetojnë në pajtim me tarifat e reja. Nga gusht 1
KSCA ngritur "komunale" për subjektet juridike për 14-78%. Për shembull, një metër kub të ftohtë
ujë ata duhet të paguajnë në 0, 91 USD. më shumë (5, 79 UAH / cu. m), për ngrohje
- 9, 15 UAH. (20, 78 hrn Per 1 km katrore M..), Për "kubike" me ujë të nxehtë - në 18, 37
UAH. (45, 44 grn.). Biznesmenët në shok, duke thënë se një rritje në komunale
mënyrë të pashmangshme rritjen e kostos së shërbimeve. Së pari, ajo përfshin të vogël
kafene, sallonet e bukurisë dhe të ATELIERS. "Në vjeshtë do të rrisë çmimet e së paku 20%.
Komunale u bë kashtë e fundit, pas një rritje e dollarit ", - thotë
Drejtori i ateliesë rrobaqepsi "Almarita" Natalia Glinkës. Përgatitja
ndryshuar numrat në menynë kafene të vogla. "Mesatarisht, çmimet do të rrisë hryvnia
5 "- tha një kafe" Chang Jin ". [Http: / / i.domik.net/_xmlimg/xml_2614dc1f6522775a12fdd06793440719da277d82.png
] Vështrim i detajuar [http://www.segodnya.ua/files/articles/140695/64/gra.jpg
] Keq për shkollat ​​private. "Ne do të kërkojë që ne të vë shenjën e barazimit
të gosshkolam lidhje me tarifat. Shkollave të vogla private dhe kështu që vështirë se mund të mbijetojnë.
Jo rritja e çmimit, ata do të veprojnë në një humbje, duke ngritur - do të humbasin studentët
dhe do të mbyllen ", - thotë kreu i Shoqatës së shkollave private në Kiev, Elena Movchun.
Por Bashkia nuk do të rishikojë tarifat. "Ata miratuar Inspektorati Shtetëror
kontrollit të çmimit. Çmimet e gazit janë rritur, dhe çmimet duhet të rritet, "
- Tha shefi kupolë çmimi Basil Yastrubinsky.
TREG NUK DO rritje çmimet e sipërmarrësit Shumë pretendojnë
që nuk të rritur çmimet ose në gusht apo shtator - përveç se në tetor,
dhe madje edhe atëherë vetëm pak. "Sigurisht, komunale nuk mund të ndikojnë në koston e
shërbimet, por çmimet tona janë tepër të mëdha dhe aq tmerrësisht humbjen e konsumatorëve ", - thotë
pronar i sallon "pjeshkë pa push" Nastenko Dashuria. Një pjesë e biznesit do të
të ruajtur në pagat e punonjësve për të rritur shërbimin ishte modest.
"Ndoshta, në vjeshtë vetëm pak të rrisë koston e kurseve drejtimin, por
çdo gjë do të dridhen poshtë shtetit. Tani, në mënyrë për të shpëtuar personelin zënë
dy poste ", - na tha në kafe" novice ". Por shërbimeve
Kinema ju lutem: mos premtim për të ndryshuar çmimet në çdo rast. "Dimrin e kaluar
për tre muaj rritur fuqinë e komunale tonë 4, 5-5 herë, por me koston e
biletë nuk është prekur. Nuk do të rritet dhe tani "- është inkurajuese
drejtor i kinemasë "Leningrad" Bogor Irina.

Share This Post: