Dollari ra 7 cent , Presidenti Jushçenko kërkon nga Banka Kombëtare për të stabilizuar
monedhën kombëtare dhe për të zgjidhur problemet me kthimin e depozitave nga bankat dhe
strehim në Kiev dhe u rrit pak metër katror, ​​"të mesëm " tani
shpenzimet e një mesatare prej $ 1520 .

Kursin e këmbimit të e hënë, gusht 3, norma mesatare e shitjes së parave të gatshme
dollari ishte 8, 00 hryvnia për një dollar, norma mesatare e dollarit u
7, 90 hryvnia për një dollar. Krahasuar me normën më 31 korrik të dollarit në Ukrainë
zvogëluar një mesatare prej 7 cent. Norma mesatare e shitjes së euro
11, 45 hryvnia për një euro, duke blerë euro - 11, 25 hryvnia për një euro. Norma mesatare e
shitjen e rubla ruse - 2, 60 hryvnia për 10 rubla, Shopping - 2, 40 hryvnia
për 10 rubla. 3 gusht të tregtimit në tregun ndërbankar të këmbimit valutor hapur
një rënie të çmimeve në rangun e 7, 881-7, 9245 hryvnia për një dollar. Ata ishin
në rangun e 7, 905-7, 922 hryvnia për një dollar dhe përfundoi në rangun e 7, 902-7, 9265
hryvnia për një dollar. Bankat presidenti Viktor Jushçenko është i shqetësuar
situata në sektorin bankar dhe kërkon një përgjigje të shpejtë të Kombëtar
Banka e Ukrainës për një numër të problemeve urgjente të sektorit. Kryetar i Shtetit
në radhë të parë, kam vënë re kreu i NBU në një rritje të konsiderueshme në
kërcënim për stabilitetin e monedhës. Së dyti, theksoi Jushçenko,
përmbushjen e parakohshme e detyrimeve ndaj klientëve nga bankat pengon
funksionimin e duhur të sistemit bankar dhe frenon rifillimin e
besueshmërinë. Makroekonomia e hënë ndërshtetërore
Statistikat CIS Komiteti ka publikuar të dhëna për rënie në prodhimin industrial
gjysmën e parë të 2009 krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2008 në
CIS. Rënia e madhe në prodhimin industrial të regjistruar në Ukrainë, ku
ishte 31, 1%. Prodhimi industrial në Rusi në gjysmën I ra në 14, 8%.
Shkalla maksimale vjetore e inflacionit në mesin e vendeve të CIS në gjysmën e isha
regjistruar edhe në Ukrainë - 17, 6% në janar-qershor 2008. Në 14,% 6
Çmimet në rritje në terma vjetorë në janar-qershor Bjellorusi, 12, 5% -
në Kirgistan. Në Rusi, inflacioni vjetor në muajin janar-qershor 2009 arriti në
13, 1%. Mesatarja e pronës Kostoja e strehimit në Kiev të mesme
e tregut u rrit në 25 $ për këmbë katrore për 1520 $ për metër katror. m. Sipas
raport, për periudhën e mbetur të zonës më pak të shtrenjtë me Darnitsk
mesatare prej 1129 dollarë / sq m, më e shtrenjtë - Shpella, ku mesatarja
çmimit të shitjes arriti në 2546 $ / sq Euro 2012 m. Kryetari
Viktor Jushçenko vuri veton ligjit № 4735-1 "Mbi ndryshimet
ligjet e Ukrainës "Për Buxhetin e Shtetit të Ukrainës për vitin 2009" dhe "Për Kombëtare
Banka e Ukrainës ". Ligji, i cili vuri veton ndaj Presidentit, me kusht që
Banka Kombëtare e fitimeve të saj kishte për të paguar në buxhetin e shtetit, 9, 8 miliardë dollarë në
financimit për programet e shtetit për t'u përgatitur për Euro 2012. Presidenti mori avantazhin e
drejtën e vetos, për shkak se NBU në një krizë duhet të krijojë rezerva.
Ministria e Transportit dhe Lidhjeve njoftoi
ankand për të tërhequr investitorët për ndërtimin e një terminali të ri të shtetit të aeroportit
Ndërmarrja "aeroporti ndërkombëtar" Lviv ". Shuma totale e investimeve të
rreth 1, 1 miliard USD. Afati i fundit për marrjen e aplikimeve dhe e nevojshme
materialeve nga aplikantët - 12 gusht 2009. Afati i fundit për të bërë
sugjerimet e pjesëmarrësve - deri në 4 shtator 2009. Datën e pranimit të dokumenteve
është data e regjistrimit të tyre në Ministrinë e Transportit. Ankand është planifikuar
më 9 shtator, 2009 at 10:00 në ministrinë e

Share This Post: