Në gjysmën e parë të vitit 2009 , kërkesa për qendrat e zyrës Kiev vazhdoi të
zhvendosje drejt objekteve të lirë. Gjatë gjysmës së parë të vitit 2009
Norma vende të lira në qendrat e biznesit është rritur me gati një faktor i 2 dhe
arritur në 10-15 % . Deri në fund të vitit 2009 pritet të bien normat e së paku një
nga 12-15 % . Këto janë të dhënat nga një raport të hulumtimit të fundit të " Knight
Frank Research " .

Siç është raportuar LigaBusinessInform shërbim për shtyp të kompanisë, I-II katërtat
2009 trend ka vazhduar në rënie të normave me qira, të cilat filluan në
Tremujorin e IV të vitit 2008. Gjatë gjysmës së parë të vitit 2009, normat e rënë në
mesatarisht 35% në tremujorin e IV të vitit 2008. Në gjysmën e kam 2009
Kërkesa vazhduar të zhvendoset në drejtim të objekteve të lirë. Procesi i
rishpërndarjen e kërkesës për hapësirë ​​për zyre në drejtim të vogla
njësi (100-300 metra katrore). Ngjarjet kryesore në gjysmën e parë
2009 në segmentin e zyrës u mbyll disa transaksione të mëdha:
Kompania farmaceutike "Boehringer Ingelheim Pharma GmbH" nënshkruar
qira për më shumë se 1.500 sq.m. në qendër zyrën në rrugë. Turgenev, 26.
Gjermane aplikim në shtëpi me qira në krijues Miele BC Deloitte
1.000 sq.m. Kompania "Kimberly-Clark" marrë me qira rreth 600 m.
katrore. në BC "Protasov." Kompania turke e ndërtimit "Dogus Insaat
ve Ticaret AS "me qira më shumë se 500 metra katrore ne British Columbia" karat ", e vendosur
në rrugë. Zhylianska, 110. Kompanitë ndërkombëtare farmaceutike dhe ndërkombëtare
tregtar të mallrave me qira një 1800 sq m. në BC "Leonardo-2" në rrugë. B. Khmelnitsky
19-21a. Kompania "Huawei Technologies" nënshkroi një kontratë qiraje për
2000 sq.m. ne British Columbia "Irv". Propozimin gjatë gjashtëmujorit të parë
2009 segment i pasurive të patundshme komerciale e Kievit Klasa "B" është rritur me 21, 2
mijë metra katrorë duke hyrë në një qendrave të biznesit, "Capital Hall" dhe "Left-bankare".
Pra, furnizimi i përgjithshëm i zyrës profesionale
Kiev në fillim të muajit korrik 2009 ishte 1055, 8 mijë metra katrorë
Më 1 korrik 2009 struktura ofron Ent profesional
Pasurive të patundshme është si vijon: Klasa "A" - 15%, klasa e "B +" - 31%
dhe "B" - 54%. Kërkesa në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2008
vit në gjysmën e parë të vitit 2009, ka pasur ndryshime të rëndësishme në strukturën e
Kërkesa: ndjeshëm në rritje përqindja e kërkesave për hapësirë ​​për zyre të lirë.
Në janar-qershor 2009 rreth 40% e kërkesave me qira kishte për segmentin e klasës
'B-', ndërsa në gjysmën e parë të vitit 2008, më shumë se 50% e kërkesave janë
Kërkesa për Klasa "B +". Në një klasë "C" në gjysmën e parë të vitit 2009 kishte
30% e kërkesave, ndërsa në gjysmën e parë të vitit 2008, kërkesat për këtë segment të
përbënin vetëm 15%. Në treg, procesi i ristrukturimit
Kërkesa për hapësirë ​​për zyre. Blloqe të vogla prej 100-150 metra katror zonë bëhet
objektet më të lëngshme. Në vitin 2008, më të popullarizuar
kemi zyra duke filluar prej 200 deri 500 metra katrore, ndërsa në janar-qershor 2009, kryesore
numri i aplikimeve nga qiramarrësit e ardhshëm kanë të merrni me qira hapësirë ​​për zyre
prej 100 deri 300 sq.m. Kërkesat për blloqe të hapësirës mbi 1000 metra katrorë, si rregull,
jo e lidhur me zgjerimin dhe bashkimin e subjekteve të ndryshme të veçanta
kompanitë në të njëjtën ndërtesë. Kërkesa për hapësirë ​​për zyre në objektet e vendosura
në ndërtim, është praktikisht nuk ekzistojnë. Tenants preferoni
konsiderojnë qendrat e operimit të biznesit apo të objekteve, të gatshëm për të komisioneve
në veprim. Marrëveshja paraprake e nënshkruar në të jashtëzakonshme
rastet dhe, si rregull, kushtet për dhënien e zbritje të konsiderueshme.
Gjatë gjysmës së parë të vitit 2009, normat e lirë në qendrat e biznesit
Kiev është rritur me gati 2-fish dhe arriti 10-15%. Kushte tregtare
Në gjysmën e parë të vitit 2009 vazhduan tendencën rënëse në qira
Normat për hapësirë ​​për zyre, por me norma tremujorin e II e rënies në disa
ngadalësuar. Në gjysmën e parë të vitit 2009, normat e interesit në rënie
mesataret me qira: Klasa "A" - 25%, për Klasa "B +" - 34%
Klasa "B" - 40% të qirave të përcaktuara në tremujorin e IV
2008. Që nga 1 korrik 2009 qirave janë
në varg prej $ 420-540/m.kv./god për zyrat A Class, në $ 240-420/m.kv./god
B + zyra e klasës dhe 180-240 $ / m² / vit në klasë zyra "B". Më shumë
30% për tregtinë janë regjistruar hapësirë ​​me qira zyra në UAH pa
detyrueshme për të dollarit. Me parashikimin vazhduar rritjen
vende të lira në gjysmën e dytë të vitit 2009, tregu me qira të pasurive të patundshme zyrës
Kiev është parashikuar të bjerë më tej në normat me qira. Deri në fund të vitit 2009
mund të pritet normat e rasteve për të paktën edhe 12-15%. Kjo do të jetë
kontribuojnë në faktorët e mëposhtëm: - Rritja
propozime për shkak të rritjes së nënqira tregut. - Vazhdim
Rënia e kërkesës nga qiramarrësit e ardhshëm për shkak të reduktimit të
stafit, duke reduktuar pjesë të kushtueshme të buxheteve të kompanive. - Ndryshimi
qiramarrësit e hapësirës së zyrës me kosto të ulët. Sipas analistëve,
vëllimi i ndërtimit të ri në kryeqytetin e të ulur ndjeshëm. E shpallur
të jetë porositur në gjysmën e dytë të vitit 2009, 192, 7 mijë metra katrorë zyrë
Zona, sipas vlerësimeve të fundit, tregu nuk do të kalojë 70, 2 mijë metra katrorë
Kujtojnë se në bazë të kompanisë "ukrainas Sporti Tregtisë" për
Nga 12-22 zyrën e tregut Indeksi korrik në Kiev është shumë më e
shtuar. Rritjes gjatë 10 ditëve të fundit ishte 4, 11% (14, 5 pikë). Mesatare
Qiratë zyra në Kiev sot është 39 $, 1 për 1
sq.m.

Share This Post: