Anën gjeorgjiane mohoi kategorikisht se sulmi në mbrëmje 3 gusht
Osetisë së Jugut fshatin Ortevi nga fshati gjallë.

Siç u tha të martën, 4 gusht, policia nëKakrtli Shida të
" separatistët hapur dezinformimit të cilët janë duke u përpjekur me të gjitha mjetet
përkeqësojë gjendjen me afrimin e 7 gusht - .përvjetorin e luftës "
Në të njëjtën kohë , Ministria e Brendshme gjeorgjiane pretenduar se ana e Osetisë së Jugut në mbrëmje më 3 gusht
u shkarkua në një postë policie gjeorgjian gjendet në Plavismani fshat.
Sipas policisë gjeorgjiane , të shtëna janë bërë nga dora granatë .
Dy predha shpërtheu në një distancë të madhe ngapas , dhe një në të menjëhershëm
afërsi . Viktimat në zjarr atje, thuhet në raport . kujtoj
e hënë, gusht 3 , Ministria e Informacionit dhe Shtypit të Osetisë së Jugut
deklaroi se Otrev fshati Tskhinvali rrethit u sulmua nga territori
fshatin gjeorgjian të Plavi . Sipas ministrisë ,Osetisë
anën nuk dorëzohej për provokim dhe zjarri nuk kishte hapur hakmarrëse .

Share This Post: