Gjatë krizës , kostoja e trajnimit duke u ulur në vendin e parë ,
sepse tani nuk është më e rëndësishme seminare dhe trajnime , si të tillë , dhe vendimi
çështje të nxehta . Por në një mjedis që ndryshon me shpejtësi është veçanërisht e rëndësishme për të mësuar .

Për të mësuar se si të organizojnë trajnimin gjatë krizës, tha
anëtar i menaxherëve të bashkësisë ndërkombëtare, të biznesit trajneri Alexander Sorokoumov.
Gjatë krizës, plummeting shpenzimet e kompanive në të gjitha ato që nuk punojnë
rezultatet sot. Shpenzimet e trajnimit janë të prerë në shumicën e rasteve
në vendin e parë. Kjo do të thotë se shumica e kompanive nuk e konsiderojnë Seminare
trajnim dhe diçka që mund të përfitojnë më shpejt. Le të shikojmë në
ajo që i bën ata të mendojnë kështu. Disavantazhet e trajnimit të zakonshme
Së pari, konvencionale seminare theoreticity të mjaftueshme. Nëse keni nevojë për të edukuar
fillestar, kjo është normale. Por në qoftë se keni nevojë për të zgjidhur problemin aktual, pastaj kalojnë
Dy ditë në rastet e abstrakte, kështu që ju do të mbetet ende një problem i
një për një - kjo është shumë e shtrenjtë. Së dyti, në shumicën e
seminare dhe punëtori nga ekspertë të njohur presin pozicionin - thonë,
Tregoni dhe të na tregojnë se si të. Dhe udhëheqës në këtë pozicion shpesh e gjejnë veten.
Por kjo lë shteg dy role janë të mira. Ato lejojnë
pjesëmarrësit mësojnë asgjë: në qoftë se eksperti nuk jep përgjigje, nuk është e mjaftueshme
gjykatës i mirë, dhe në qoftë se jep, ju mund trishtim psherëtimë: "Jo, ne kemi kështu
nuk punon, ne nuk e kemi provuar këtë. "Së treti, shumë ushtrime
janë të pranishme në të trajnimit, pjesëmarrësit të shikuara seriozisht.
Fakti se përfitimet e grupeve të parafabrikuara psikologjike në një format të biznesit
perceptohet më tepër si argëtim. Në rastin më të mirë - si abstrakte
truket psikologjike që kanë pak të bëjnë me problemet e kompanisë.
Është e qartë se, në qoftë se pjesëmarrësit janë të motivuar dhe të përgatitur, ata janë të çdo
Trajnimi do të marrë atë që ata kanë nevojë, dhe në afat të gjatë do të paguajë shpenzimet e
në atë me një hakmarrje. Për fat të keq, njerëz të tillë janë gjithmonë të pakta, dhe afat-gjatë
perspektiva nuk do të vijë së shpejti. Dhe rezultatet janë të nevojshme shpejt në një krizë.
Por problemi kryesor i njerëzve trajnimit duhet. Në një që ndryshon me shpejtësi
kushte është veçanërisht e rëndësishme. Nga ana tjetër, është shumë më e rëndësishme tani është të mos
shkojnë në seminare, dhe për të adresuar çështjet më të nxehta, të cilat
në krizën bollëk. Zgjidhur këtë kontradiktë e dukshme është e thjeshtë:
duhet të kthehet në punë ose sesionin e strategjisë së trajnimit: - punë
vetëm në objektivat aktuale të kompanisë. Rezultatet e kësaj pune do të jenë menjëherë të
hedhur në marrëveshje, duke forcuar pozicionin e kompanisë - do
në mënyrë që pjesëmarrësit janë duke punuar në këto detyra. Gjetja e një zgjidhje, ata
mund ta zbatuar atë në praktikë të tyre - dhe menaxherët nuk duhet të
merren me rezistencë - për të hequr ushtrime abstrakte
dhe të përqëndrohet në procesin e punës. Dhe nëse ata japin një lloj ushtrimi,
vetëm atëherë kur ajo mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit aktual në grup.
Pra, jemi kthyer në projekt trajnimi të shkurtër të punës, ku
njerëzit të mësojnë dhe të zhvillohet, duke zgjidhur sfidat me të cilat kompania hedh
kriza: ku mund të merrni para, si për të reduktuar stafit të tepërt, se si të mbajë klientët
ku mund të shikoni për mundësi të reja, çfarë do të bëjmë nëse rubla bie, ose
dollar ose euro ... Shembull: Selia e urdhrave të kompanisë ruse
trajnime për drejtorët e filialeve. Subject - teambuilding. Kohëzgjatje
- Një ditë. Ju lutemi pronarët: "Ne kemi mjaft i psikologjisë tani
nevojë për rezultatet -. kriza të njëjtën " Problemi në zakonshme ndërtimin e ekipit
nuk mund të zgjidhen. Por në grupin e punës që ishte e mundur. I parë
të gjitha, ne kemi rënë dakord me të pranishmit se në këtë ditë dhe do të vendosë për të gjetur një
problemeve të përgjithshme të punës - dhe ne e mësojmë në këtë mënyrë e punës si ekip.
Ky problem kemi zbuluar një gjysmë ditë (!) - Kështu që psikologjikisht të vështirë
Ajo ishte duke u përpjekur për të fshehur prapa një grumbull të "gjuhës të pranueshme shoqërisht."
Për problemin e kompanisë ishte një humbje e motivimit dhe të stafit të qarkullimit
për shkak të pagave të ulëta në një anë dhe pamundësia për të rritur fondin e kompensimit
Punës - me të tjera. Në gjysmën e mbetur të ditës kemi gjetur shkaku rrënjë.
Ajo nuk ishte në të ardhura të ulëta të shoqërisë ose të madhësive të vogla
FOTA, si shumica menduar më parë, por në një model të vjetëruar e stimulimit.
Pas kësaj, të zhvilluar një skemë të re që kënaq të gjitha palët. Kishte
këtu pa ekspertizën time. Por çfarë ndodhi në fund, u
bërë nga stafi, duke marrë parasysh të gjitha nuancat e këtij biznesi. Njerëzit u
shtëpi me rezultatet që mund të zbatohet menjëherë në punë. Dhe disa
pranoi se ai ishte trajnimi i vështirë të përvojave të tyre. Marrëdhëniet e ekipit
këtu janë ndërtuar ekskluzivisht nëpërmjet shqiptimin dhe zgjidhjen e problemeve reale.
Dhe duke bërë ajo ishte shumë më të vështirë se sa duke bërë ushtrimet.
Por kalimi në regjimin e grupit të punës ka një problem. Pjesëmarrësit
automatikisht përfshin pritjet e zakonshme të "seminareve trajnuese": ne
duan një teori e përgjigjeve të ekspertëve dhe të këndshme, as për jo-detyruese ushtrim.
Edhe të vërtetë duan të zgjidhin problemet e tyre, grupi i shkon rrezikun e padashur
për të nxitur zgjidhjen e problemeve të trajnerit dhe mbrojtëse: "është
ne nuk jemi lokal, problemi zgjidhet jo mësuar, dhe si ju, ne nuk pati sukses. "
Problemi qëndron në format të njohur që ju lejon dhe një grup
dhe trajner për rrëshqitje në një matës standart i seminarit trajnues. Për të punuar
Grupi është i suksesshëm, kemi nevojë për një format të ri për sjelljen e saj. I ri
Formati formatin e ri, kam gjetur rreth pesë vjet më parë, duke arritur në seminarin
në një nga kolegët e tij, dhe brendmeykeru orgkonsultantu. Në fillim, unë (si
klienti) ishte tronditur, i kënaqur atëherë, dhe më pas zbuloi se një
Deklarata e punës ndihmon në zvogëlimin e pranisë së një konsulent të kompanisë
në kohë, ndërsa përshpejtimin e arritjes së rezultateve. Trajneri doli me këtë format
në procesin e përshtatjes së një procedurë të veçantë nga Dr Alexander Alekseichik të
zgjidhjen e problemeve të biznesit. Plotësisht të përshkruar këtë format, do t'ju duhet
një libër. Prandaj, këtë artikull do të fokusohet vetëm në esenciale:
këto rregulla të cilat e bëjnë të zakonshme "trajnim" në një mënyrë efektive
grupit punues. Cilat janë rregullat dhe se si ata janë të vendosur, ne do të shikojmë
një shembull të jetojnë - në fragmente të dy orëve të para të jetës së disa korporatave
grup. Pika 1. Kjo nuk është fillimi i një projekti të reja të trajnimit në kompani.
Duke filluar me intensitet. Në një rreth të 25 njerëzve të ulur dhe duke kërkuar në mua me maturi.
"Hello" - i them - ". Emri im është Alexander Sorokoumov, dhe unë do të
Moderator i këtij grupi pune. Siç e dini, kjo nuk është trajnimi dhe
asnjë seminar. Ne kemi ardhur këtu për të punuar mbi problemet e tua "... Në
shtetet fillim se nuk ka "seminar" nuk është i nënkuptuar. Mund
them se ne jemi duke punuar në hapësirën trajnimit (ulur në një rreth dhe duke folur).
Por nuk ka njeri që ta mësuar dikush të jetë. Ne do të punojmë mbi problemet reale
dhe nëse është e nevojshme - për të mësuar për të kryer ato në proces. Ky - grupi i punës. DHE
rëndësishme këtu - ky është problemi. Pika 2. Unë nuk e trajnerit, "Kush e di
Kush është moderatori "- pyes heshtje pasigurt, interspersed me.
nyje të shumta. - "Epo, unë do ta shpjegoj Forum në vend shihet Nuk është.?
njerëz të tillë si respektuar rregullat e komunikimit - ata quhen moderatorët,
mbani mend? Pra, këtu: në grupin e punës, unë do të mbaj rregullat
komunikimit dhe formatin e përgjithshme të punës - në mënyrë që ju të qëndroni brenda ndarë
kohë dhe zgjidhë problemin tuaj. "si trajnerë dhe konsulentët janë të mira.
Por kjo është shumë autoritative. Ata duan të shikojnë lart dhe presin
se ata e dinë çdo gjë dhe mund të bëjë gjithçka. Kjo e bën që ju doni të mbyllni mbi ta barrën
detyrave. Ndërsa rolin e një moderator - kjo është me të vërtetë një rol të
të drejtave nga: ajo do të ndihmojë për të punuar së bashku dhe negociuar
me njëri-tjetrin. Por jo më shumë. Performanca e punës qëndron me pjesëmarrësit
proces. Pika 3. Ndihmues "Në mënyrë që ne të mund të lëvizin
shpejt, kam nevojë për një asistentë pak, i cili do të marrë një numër të funksioneve
mbështesin punën tonë. Funksioni i parë - portierin e informacionit. Të gjitha informatat
të cilat këtu do të jetë për të kthehet, të jenë të regjistruar në fletë të letrës,
fletë do të postohen në muret e audiencës, fotografuar nga një dixhitale
kamera dhe të regjistruara në bazën e të dhënave tuaja ... Kush dëshiron të marrë përgjegjësinë? "
Sekonda më vonë, pjesëmarrësit fillojnë të promovuar në mënyrë aktive
njëri-tjetrin, dhe kjo ka të ndaluar: - "Stop-stop, nuk kam kërkuar të caktojnë
dëshirojnë I kishte kërkuar që kërkon të "... Më në fund, njeriu i parë vendosi -." Mirë,
- Unë them - unë kërkoj nga ju të marrë një stilolaps dhe të shkojnë në tabelë. Tani ne treguar
të gjitha funksionet që njerëzit që e marrin atë për veten - dhe ju shkruani
E gjithë kjo në një fletë të veçantë. "Grupi i duhet të marrë përgjegjësinë
për punën e tyre dhe të fillojnë në mënyrë aktive nga minuta e parë. Mirë
zgjidhur në këtë mënyrë, në qoftë se ju zgjidhni më shumë se një rol aktiv dhe të ofrojnë
pjesëmarrësve për të marrë ato gjatë. Përveç portierit të informacionit lidhur
Mbajtës të kohës (detyra - - për të parandaluar: më shumë
fillim dhe në fund të prishet, të ndjekin rregullat e prezantimeve dhe të ngjashme);
- Kujdestari i ndryshimit të klimës (për të monitoruar gjendjen e fizike
ajrit atmosferik gjatë pushimeve, si dhe për të monitoruar gjendjen e atmosferës
moral dhe të japë sinjalet e, në qoftë se dikush është e pakëndshme në një grup);
- Kujdestari i parave (në formën e jetës së biznesit të bëhet
qarkullimin e parave dhe kërkon portierin e parave që ai fiton në grup);
- Kujdestari i zemrës (ai i cili e organizon pije dhe ushqime
në mes) - nëse është e nevojshme mund të regjistrohen dhe
funksione të tjera. Veçanërisht palët të sofistikuara mund të përpiqen për të deklaruar
se, të themi, ju jeni një trajner, që ju të bëni të gjitha dhe duhet të bëjë ... "Pikërisht.
Unë do të unë ende mund të gatuaj dhe kafe në proces. Vetëm ju më e rëndësishme për mua
mbulua vëmendjen e tij në mes të këtyre funksioneve, ose të përqëndrohet në kryesore
- Për t'ju ndihmuar të zgjidhur problemet e tua "Pika 4 rolin më të rëndësishëm?.
"Pra, ju lutem shkruani kujdestari i të gjitha pavendosur që të
funksioneve. Mos harroni të shënuar mua si moderator. Dhe tani shko
për rolin më të rëndësishëm për format tuaja të korporatave: rolin e konsumatorit.
Të konsumatorëve, ose grup udhëheqës, sipas definicionit, është shefi juaj,
pranishëm këtu. Ai që paguan pagën tuaj, dhe të cilët kanë paguar për ju
këtë seancë. Ai e bëri atë për një detyrë të veçantë, që ai tani
ju dhe të japë. Dhe ju do të jetë në gjendje për të sqaruar detyrën,
specifikojnë kriteret me të cilin do të vlerësojë vendimin e saj, etj Shefi,
Të lutem "Roli më i rëndësishëm -. Ky është roli i Klientit (kreu
grup) dhe Kontraktuesi. Shpesh, një udhëheqës ekipi duke u përpjekur për të bërë një trajner
e cila është absolutisht e kotë. Në çdo kompani tashmë ka një udhëheqës ekipi,
ajo është e konsumatorit - është bosi. Ajo është gjithashtu shpesh pjesëmarrësit janë duke u përpjekur për të vënë
trajner për rolin e Shefit Ekzekutiv, që është e rrezikshme. Artists - është
punonjësve dhe askush tjetër, duhet adresën e tyre
problem. Consultants vijnë dhe shkojnë - ata jetojnë dhe punojnë në. Por në
praktikë, kështu që duan të fajësojnë interpretues dhe rolin e përgjegjësinë për rezultatin
një trajner, konsulent, etj Pra, në fillim të rolit të
dhe përgjegjësitë janë të specifikuara me shumë kujdes. Ka një klient. Ajo mund të
paraqesin problemin dhe nuk punon, por thjesht shkoni dhe shikoni se si pjesa tjetër
(Por kjo mund të punojnë edhe si një interpretues). Ka artistë - ata janë njerëzit
që zgjidh problemin (ju mund të ftojë një grup të konsulentëve dhe
- Roli i artistëve - askush nuk e mohon). Dhe nuk ka Moderator - sidomos
Duke vizituar një person i cili krijon dhe mirëmban punuar së bashku
interpretues. Pas një rregullim i tillë është duke u bërë të qartë për të gjithë ata që
përgjegjës për çka. Pika 5. Parimet e "Ne
jeni duke punuar në një format intensive të jetës së biznesit. Ai ndryshon nga të tjera
format trajnimi që krijon një mjedis sa më pranë
ju për jetën reale. Kushtet serë nuk do të jetë këtu. Por jeta do të jetë si.
Një të vogël, por jashtëzakonisht intensive. Më shumë nga jeta është e ndryshme në
se këtu për gabimet tuaja ju duhet të paguani shumë, shumë më e vogël se
në jetën e madhe. E pra, a jeni gati? Pastaj të kalojnë në parime. Nuk do të jetë
njoftoi parimet mbi të cilat ndërtimin dhe jetën normale të biznesit. Parimet
Ju mund të ndiqni, ju nuk mund të ndiqni. Por ata janë ende atje. Merrni e parë
Parimi: "Sepse të gjithë duhet të paguajnë" (Unë jam portier të informacionit në vendin e tij
në një fletë të veçantë letre). "salla shkon përmes rimëkëmbjes." Ne jemi dakord
atë që një jetë të madhe ka për të paguar për çdo gjë? Pa shkëmbimi nuk
në jetë, apo jo? Pra, ajo është këtu për ne ... Tani, ky parim do të thotë si në vijim:
të gjithë ulur këtu mund të paguajnë para - dhe të gjithë mund të paguhen.
E pra, për shembull, ka nga ata që humbur ... sa i vlerësoni tuaj
vonesë? Ju tani mund të paguani për atë fjalë për fjalë - grupi
thesarit të përbashkët. Nuk duan të? Mendoj se është "Wired"? E pra, ju nuk doni
- Mos të paguajnë deri pas rregull është formuluar si më poshtë: "Ju mund të paguani para."
Dhe kini parasysh se parimi ende ka punuar: latecomers paguar
të paktën nga fakti se të dhënat që mungojnë në fillim, dhe tani nuk e kuptojnë
çfarë po ndodh këtu. Dhe ata mendojnë se janë duke u përpjekur të "holluar". Formati
jeta intensive e biznesit është më shumë se dhjetë parimet që qeverisin. Por në
fillim, puna fillon me katër mbështetjen kryesore,: -. paidentifikuar
nuk (për aq kohë sa ju nuk e quajnë një problem, askush nuk do të shohin atë) - Information
sistem ka një trashëgimi e të gjithë sistemit (të gjithë informacionin gjatë punës duhet të
të dëgjohet për të gjithë që ulet në një rreth. Pëshpërit përjashtuar) - Puna
në orë dhe minuta (një orë pune, 10 minuta pushim) - për
Të gjithë ju duhet të paguani (ju paguani të hollat, dhe ju mund të merrni paratë);
Në kllapa janë emërtuar rregullat më të zakonshme që rrjedhin nga këto
parime. Për grupet e pjekur motivuar nga parimet e mjaft. Për grupet e
Rinj nuk punojnë ose janë në konflikt, ne duhet të ofrojmë
rregullat specifike. Për shembull, nëse ju jeni pëshpërit të vazhdueshme mund të jetë
stop punës dhe kërkesën për të miratuar një rregull që do të mbështesë
parimin e "informacionit - pronë e sistemit." Për shembull, për të krijuar vlera
pëshpërit se shkelësit do të paguajë për turp të grupit.
Dhe moderator, për shkak të përgjegjësive të tyre, është i detyruar të mbajë të grupit në këtë
çështje dhe nuk e le të shkojmë më tutje deri në rregull e dëshiruar nuk është miratuar
dhe marrëveshja nuk është përfunduar. Një kërkesë të përbashkët për trajner: "këtu ne jemi këtu
(Sipas vullnetit tuaj) të merret me këtë absurditet, por koha po kalon "- tani është i fortë
lëvizin nga moderatori: "se ju nuk mund të bien dakord për sundimin Një kohë.
lë ... dhe klient i pakënaqur ... atëherë ai mund të faturën ju për talent
kohën tuaj ..., por, konsumatori? "Customer nyje.
Është e mahnitshme për një periudhë të shkurtër kohe, edhe grupi më i papërgjegjshëm
marrin përgjegjësi dhe të fillojë të negociojë me rregullat, nganjëherë
goxha e vështirë. Dhe ata kanë për të ndaluar, "Prit, prit, 100
(500, 1000) në pëshpëritje (një minutë me vonesë) - jo shumë të
Është ajo? Çdo dënim nuk duhet të mundi dëshirën për të punuar. Ndoshta, ne do të
të paktën që është e përshtatshme për të gjithë, shumën? "të shpallur nga parimet dhe rregullat
si dhe rolet janë të shkruara në fletë të madhe letre dhe postuar në
publikut, si një lloj kontrate me shkrim, me grupin. Moderator
është në gjendje për të mbajtur punën në mënyrë Grupi i punës, duke përdorur
përshkruara qartë në paragrafët e kontratës. Pika 6. Rezultati -
këtë produkt, "Pra, ne kemi tri ditë. Gjatë këtyre tri ditëve ju do të keni për të vendosur
problemin dhe të sigurojë një zgjidhje në një formular të thjeshtë, të përshtatshme dhe të kuptueshme. Tani
ne do të krijojë disa grupe pune. Çdo nëngrup duhet të vendosë
me përbërjen dhe rolet. Pas grup i formuar, ata do të marrin të parë
detyrë. Sa ju do të duhet kohë për të formuar një grup? Portier
gjurmë kohë "Në rezultatet e grupit të punës -. një produkt që
ajo krijon. Për shembull, një projekt i një pikëve të balancuar për të ardhshëm
vit. Përshkrimi i skenarëve të krizave të mundshme dhe planin për
secili prej tyre. Një model të ri të njësive të shitjes. Një listë e më të
dobësitë e shoqërisë me një plan për të adresuar ato. Linjë të re të shërbimeve për aktuale
kushtet e tregut, etj Çdo problem ka deklaruar të zgjidhet dhe zgjidhja
paraqitur në formën e një produkt të prekshëm. Por në çdo rast, kryesore
produkt nuk është "përvoja dhe shqetësime emocionale." Ajo
të gjitha - vetëm nga-produkteve. Kështu që në fillim grupi i synuar
që për herë të caktuar për të prodhuar një produkt që do të kënaqë
ndodhet menjëherë të konsumatorëve. Apo jo të kënaqur, e cila është gjithashtu e mundshme.
Item 7. Vendi produkt -. Treg "Por kjo nuk është e gjitha Çdo produkt
që keni krijuar do të jetë për shitje në treg. Ju do të

diku tjetër.gjatë krizës.

Share This Post: