Rritja e kërkesës për valutë në tregun ndërbankar të Ukrainës është quajtur
rritje në pagesat e planifikuara për ndërmarrjet vendore dhe të bankave të huaja
borxhit , ndërsa fluksi në valutë të huaj në vend ka mbetur e njëjtë
nivel.

Është transmetuar nga Banka Kombëtare të Ukrainës. "Në korrik, një rritje në
pagesave të planifikuara të ndërmarrjeve dhe bankave vendore mbi borxhin e tyre të huaj
detyrimeve. Sepse kjo shumë e të ardhurave valutore
Marrëveshjet e kredive të jashtme kanë mbetur pothuajse të pandryshuara, ka
një rritje të kërkesës neto të këmbimit valutor në tregun ndërbankar, i cili ngriti
kryesisht Bankës Kombëtare të intervenimit të monedhës dhe luhatjet e kursit të këmbimit
UAH ", -. Thuhet në NBU Në këto kushte, kursi i këmbimit të hryvnia të dollarit
SHBA tregun ndërbankar që nga fillimi i muajit ishte poshtë nga 2, dhe 3% (deri
7, 8554 ./$), USD ndryshohen në pajtim me kursin zyrtar të këmbimit të hryvnia: dollarit
Ai nuk pranoi të 0, 89% (7, 698 ./$), USD dhe euro - nga 0, 58% (10, 818 UAH / EUR).
Megjithatë, hryvnia forcuar kundër paund britanik në një% 14
- 2, 424 grn./10 fshij. "Tregu Cash segmenti ka treguar tradicionalisht
të ndjeshme ndaj lëvizjeve të tilla të kursit të këmbimit, duke rezultuar në
në korrik, hryvnia zhvlerësuar kundrejt dollarit amerikan në 4% 0-8, 0436
./$", UAH -. Shënim NBU në Bankën Kombëtare thekson se aktivizimi "
rregullator i ndërhyrjes valutë të huaj ", duke përfshirë edhe shitjen e bankave për valutë të huaj
për të e tyre të transaksioneve të këmbimit valutor të lejuar "për të zvogëluar dukshëm
kursit të këmbimit tensionet në tregun e parave të gatshme. "Gjatë muajit korrik, Banka Kombëtare
Ukraina ishte të dhjetë në shënjestër "të buta" ankandeve për shitjen e huaj
valutë për të plotësuar nevojat e klientëve-individëve për shlyerjen e valutës së huaj
kredi për të cilat Banka Kombëtare shitur monedhës në $ 76, $ 68.000.000 (ekuivalente).

Share This Post: