Partia Popullore e Ukrainian ( unp ) kërcënon lirimin e përfaqësuesve të saj - njerëzve
Deputetët nga koalicioni Demokratike eRada Verkhovna në rast të dështimit
Kabineti i Ministrave Dekreti № 329/2009 e Presidentit të datës 14 maj, "Për urgjente
masa për të siguruar zbatimin e euro- aziatike Transportit të naftës
korridor . "

Kjo u tha në një deklaratë të qeverisë unp e vonuar Ukrainës
funksionimin transferimin e tubacionit të naftës "Odessa-Brody" në projekt (urrejnë)
mode, teksti është kaluar në UNIAN. Vëren letër që për hir të objektivit
dritën e rezultateve të fundit të zhvilluar një plan të biznesit ndërkombëtar
Commonwealth, unp këmbëngul për mbajtjen e seancave dëgjimore publike në raportin në planin e biznesit
me pjesëmarrjen e planit të zhvillimit të saj të biznesit, të gjitha palët e interesuara
këtë projekt, zyrtarët qeveritarë dhe anëtarët e ekspertëve të BP-së, publike
organizatave. "Excuse mungesa e interesit të qeverive të huaja
partnerët është veçanërisht e kohë të papërshtatshme në një kohë kur Polonia nuk u la vetëm
përfundimin e naftësjellësit nga Brody në Plock në listën e energjisë kryesore
projekteve, por përcaktohet edhe prioritetin më të lartë - i dytë i trembëdhjetë "
- Tha në një deklaratë. Për më tepër, unp tha se i dukshëm është
atraktivitetin komercial të projektit të infrastrukturës. E vlerësuar
ekspertë, prodhimi i naftës në rajonin e Kaspikut nga 2015 pritet të rritet
100 milion ton në vit, dhe në vitin 2025 - deri në 150 milion ton në vit.
Pothuajse të gjitha vëllimet e zgjedhur do të eksportohet. Tashmë në 2013
, Rajoni do të përjetojnë një mungesë të transportit eksportit të naftës
kapacitetit. 2025 për ndërtimin e tubacioneve të reja me një xhiros
aftësinë për të paktën 80 milion ton në vit. Kështu, projekti
"Odessa-Brody-Plock tubacionit të naftës", do të jetë një nga rrugët tubacion që do të
kompensuar këtë deficit. "Sepse të gjithë deklaratat e bëra nga qeveria
në lidhje me mungesën e burimeve për shkarkime të ardhmen e tubacionit "Odessa-Brody-Plock"
nuk kanë bazë. Si rrjedhim, dështimi i qeverisë Timoshenko
zbatuar projektin "Odessa-Brody" në mënyrë të drejtpërdrejtë, dhe për të bashkëpunuar me të huaj
investitorët për përfundimin e saj për të Plock është një vepër kundër kombëtare
Interesat e Ukrainës. Në këtë rast, vonesa mund të çojë në një tjetër
mundësive të humbura në arenën ndërkombëtare "- thekson
në një deklaratë. Në të njëjtën kohë, raporti thotë se udhëheqësi unp, Yuriy Kostenko
beson se do të rishqyrtojë unp mbështetjen e saj në lidhje me pozicionin e demokratike
koalicionit. "Natyrisht, ODC do të jetë e detyruar ta rishqyrtojë e tyre politike
pozitë në mbështetje të ashtuquajturit koalicioni demokratik, "
- Tha deputet, anëtar i Komisionit Parlamentar për Energji dhe
Siguria bërthamore Yuriy Kostenko. Sipas tij, shtysë për këtë vendim
Unp është bërë "një analizë të iniciativave dhe të zbatimit të tyre nga qeveria e tanishme
dhe koalicionit aktual. " Siç ka raportuar më parë UNIAN, Polonia ka lënë një tubacioni
"Brody-Plock" në listën e projekteve kryesore të energjisë bashkë-financuar
për fonde të Bashkimit Evropian nën Infrastrukturës "dhe Mjedisi
E mërkurë "deri në vitin 2013. Referencë UNIAN. Ideja e projektit të ndërtimit të Euro-Azisë
Korridori naftës Transporti Odessa - Brody - Plock - Gdansk shfaq në
mesi i viteve '90. Ajo përfshinte ndërtimin e një transporti të ri
korridori i naftës që do të dorëzojë naftën e Kaspikut në vend
Perëndimore dhe Qendrore. 23 maj 2003 në Bruksel u nënshkrua
Deklaratë e Përbashkët të Këshillit të Ministrave të Republikës së Polonisë, Kabineti i Ministrave
Mbështesin Ukrainën dhe Komisioni Evropian për EAOTC projektit.
Komisioni Evropian ka dhënë edhe 2.000.000 € për të kryer studimin e fizibilitetit për ndërtimin
, tubacioni "Brody-Plock", e cila do të zgjasë ndërtuar tashmë
Tubacioni ukrainas nga Odessa në Detin e Zi për të bregdetit polake në Gdansk
Deti Baltik. Studimi i fizibilitetit u prezantua në vitin 2006, por pjesëmarrësit
nuk arriti të gjejë investitorë. Në vitin 2008, krijuar nga Polonia dhe Ukraina
JV "Sarmatians" për zhvillimin e transportit të naftës EAOTC kombëtare hyri
Kompania e Azerbajxhanit, Gjeorgjisë dhe Lituanisë, të cilat pastaj janë identifikuar së bashku
1, 8.000.000 $ për të trajnuar një studim të mëtejshëm të fizibilitetit. 24 prill 2009
në një mbledhje të përgjithshme të aksionerëve të "Sarmatians" JV u miratuar studimi fizibiliteti EAOTC,
porositur nga kompani transporti International Oil "Sarmatians"
Granherne Company Limited, së bashku me partnerët e saj - Purvin kompanitë \u0026 Gertz
dhe Greengate LLC. Kostoja e zbatimit të EAOTC bazuar në një tubacion nafte "Odessa-Brody"
përputhje me studimi i fizibilitetit të miratuar, është 2.8 miliardë dollarë, në varësi të
vaj transportit.

Share This Post: