Ndoshta ju të gjeni një punë të përshtatshme ndërhyn me pasivitetin , përmbledhje e keqe
apo thjesht duke qenë vonë për një intervistë .

1. Përmbledhje e keqe ... Pa marrë parasysh se sa i rëndomtë Dhe kjo pavarësisht nga fakti se internetit
dhe burime të tjera që ju mund të gjeni shumë (ose jo) rifillojë templates të përshtatshme
dhe rekomandimet për përgatitjen e tyre. Megjithatë, uninformative, analfabetë dhe
Tjera "nedorezyume" deri në 50% të të gjitha rinis marra nga stafi
agjencisë. Rekrutuesit, qindra lopatë e rinis një ditë, do të konfirmojnë.
Këshillë: të marrë një rinisë shkrim, të paktën 2-3 orë. Zgjidhni më të mirë
mostrës, të tilla si ky. Highlight fjalët kyçe, arritjet tuaja dhe tuaj
përparësi mbi kandidatët e tjerë. 2. Pasiviteti në kërkim
ju dërgoni të rifillojë punën tuaj në një kompani të duzinë dhe të ulet, duke pritur për një telefonatë?
Kush duhet të jenë më: ​​ju - apo ata punojnë - jeni? Edhe në qoftë se ju keni klasë të veçantë,
mos harroni se në këtë vend një duzinë paditësve. Këshillë: të marrë
iniciativën, ju lutemi telefononi HR-menaxher, thërrisni një udhëheqës të mundshëm,
Kujtoj për veten e tyre, të punojnë drejt takimet e hershme. Speed ​​çështje.
3. Qasje jo sistematike të vendosni një përmbledhje në internet, klikoni throughs
gazetat, dhe kjo është ajo? Mos prisni! Mos harroni se gjysma e punëve në internet
dhe gazetat - ashtuquajtur. "Reklamim" për të krijuar një rezervë të personelit akumulimin
Përmbledhje. Këshillë: Përdorni një maksimum prej shtigjeve të kërkimit. Treat kërko
punë, si në këtë punë. A këtë mënyrë sistematike për disa orë
në ditë, kontakte udhë, etj 4. Pasiviteti i intervistës
Ju tha: "Ne do ju ftoj e të tjera ditore." A nuk e besojnë atë. Kjo mund të vazhdojë
2-3-4 Java ... Ata do të zgjedhin aq gjatë? Nr Ata kanë punësuar
shumë të rregullt. Këshillë: fillojë reagimet e tyre për punëdhënësit.
Filloni me pyetjen "Kur dhe për të cilin mund të telefononi për të mësuar rreth tuaja
vendim dhe për të vazhduar dialogun? "5. Komunikoni vetëm me menaxherin e personelit
HR-V dhe punë shumë të kujtohet për të gjithë kandidatët
dhe të jenë të interesuar në punën tuaj. Misioni i saj - për të "ngushtë"
të punës dhe të harrojnë për të. Në ju, si një punëtor, mund të jetë më e interesuar
Udhëheqësi potencial. Këshillë: të shkoni direkt në të ardhmen
shefi, ai është i interesuar shpesh në forcimin e departamentit të tij. Por
Proceed me kujdes, pa rënë në ekstremin tjetër, si në paragrafin e mëposhtëm.
6. Mosrespektimi rekrutuesi ju nuk do të përpiqet të jetë pozitiv
përshtypje rekrutuesi, duke e konsideruar atë të panevojshme për të ndërmjetësuar? Injorojë atë,
ose duke treguar një mospërfillje të vogël? Më kot. Kjo nganjëherë varet nga tuaj
fatit. Këshillë: Ju sillen me HR-om, në mënyrë që ajo u bë
aleat tuaj. Përndryshe, rinisë tuaj do të jetë në plehra mund. 7.
Përmbledhje e spamit si ju të dërgoni CV-në tuaj të gjitha vendet e punës në një rresht
edhe në qoftë se ju nuk keni kualifikime një ose të pamjaftueshme? Shpresë për të fatit dhe
instalimit "Jepni për të provoni - unë mund të përballuar" - mund të punojnë vetëm në
hapat më të ulët të karrierës. Përmbledhje e mospërputhje e dukshme në mes të kërkesave të qartë
përcaktuara në vendin e lirë, inatosur dhe merr recruiters kohë. Përgjigje për
quajnë rekrutuesi, "dërguar nga unë rinis në qindra punë të ndryshme, dhe ju keni disa,
thoni? "tregon një mungesë të qëllimeve të qarta dhe tuaj" ha gjithçka "që
tani nuk është çmimi. Tip: puna e njerëzve Respekti të tjerë. Para se të dërgoni
rinisë, sigurohuni që ju jeni në aftësitë formale - kandidat të drejtë.
Dhe të mbajë një rekord të kompanive dhe punë, ku ju ka dërguar të rinisë. 8.
Injorimi Internet rregulla të mirësjelljes, për shembull, emrin e file me një përmbledhje e "mia
, përmbledhjen "" Unë "," Lesch, rinisë "ose një pseudonim. Apo vetëm të japë një lidhje të tyre
Rinis Virtual postuar në faqen e punës. Hej, eychar, nga ana tjetër, shikoni
dhe shkarko. Këshillë: Ju emrin e file me emrin e saj dhe për të shtuar titullin e punës,
për shembull, "Nikolai Petrov, një kontabilist." Mendoni si një rekrutuesi do të mbajë
(Dhe pastaj për të gjetur!) CV-ja juaj në bazën e të dhënave, të ndihmojë ata të ndihmojnë vetveten
A nuk merrni humbur në mijëra e rinis. 9. Ngurrimi për të shkuar në intervistë
Po, kjo ndodh ... Ndodh që bisedë me kandidatin, të cilët tashmë
3 muaj, "duke kërkuar punë", ju do të dini se të gjithë këtë kohë ai mori pjesë vetëm 4-5
intervista. Dhe kjo është 3 muaj? Për të gjetur shpejt një punë të mirë dhe kanë
zgjedhje, ju duhet të marrë pjesë në 2-3 intervista ne dite! Dhe për të marrë
10 ftesa për intervistë, ju duhet të dërgojë 100 rinis.
Këshillë: të shkoni për intervistë duket për të punuar. Në qoftë se puna nuk e heq;
kështu të paktën potreniruetes dhe informacion të ri në treg do të merrni. 10.
Duke qenë vonë për një intervistë recruiters Shumica janë të ftuar të një
hapur më shumë se një kandidat në një rresht në intervale të 30-45 minuta. Përveç
nepedantichnosti demonstrim, në fund të saj dhe ju ende pushim rekrutuesi orar.
Por kjo duket e vlefshme. Duke qenë vonë për më shumë se 20 minuta (vetëm
në qoftë se ju nuk jeni një njeri frilanserskoy profesion) - 80 refuzimi%. Këshillë:
më të mirë të vijë e hershme. 11. Refuzimi për Test
Po, dhe pyetësorëve, shumica e HR-menaxherëve - të diplomuarit e psikologjike
Fakultetet dhe dashuri të gjitha këto lojëra me teste. Por ndonjëherë testimin e kandidatëve
është me të vërtetë e rëndësishme dhe madje edhe një kërkesë të punëdhënësit.
Këshillit. Edhe nëse jeni skeptik në lidhje me testet, buzëqeshje dhe
mbështetjen e lojës. Të bëjë gjithçka në heshtje, të butë dhe pa shumë pyetje dhe shaka.
Ndihmuar ata rekrutuesit më të marrë një vendim. Atëherë shanset tuaj për të 50 \\ 50. A
refuzimin e testit që ju kalojnë nga lista e kandidatëve me 90%. 12.
Paga fryrë dhe ambiciet e karrierës Mos harroni: no superstar
kërkuar punë, ajo e gjen veten e tyre. Nëse ju të na dërgoni një të rinisë, atëherë ju
nuk është një superstar. Kjo ka kohë përfitim. Shpesh pagat e supozuar të lartë
dhe e quajti bukur pas - vetëm për të tërhequr kandidatë të
zgjedhje më të madhe. Në anën tjetër, i pavënë re në shikim të parë, pozita mund të
t'ju japë një nxitje të madhe dhe rritjen e shpejtë. Këshillit. Shiko për një vështrim më të gjerë
thellë dhe perspektivat. 13. Negative për punën e fundit
Çfarë nuk të flas për vendet e fundit të punës? Një shumë gjëra: në lidhje me konfliktin,
, thashetheme skandale, shefin e keqe dhe e pëlqejnë atë, të punësuar dembel.
Këshillë: Lexoni disa artikuj, si për t'iu përgjigjur pyetjeve në pritje
për të punuar. 14. Qarku për një intervistë gjatë orarit të punës, natyrisht,
A ka rëndësi nëse ju jeni në tani. Çfarë ju tha
eprorët për shkakun e mungesave? I pyetur për të shkuar "në spital" ose shkolla të tjera të
marrëzi? Ose "nuk tha asgjë, mungesa e mia askush nuk do të vini re ...".
Me fjalë të tjera, ju mashtruar, ose udhëheqësi, ose skips. Kush ka nevojë për
një punonjës? Këshillë: të shkoni për intervistë pas orarit të
ose në mesditë. Kështu që ju tregojnë besnikërinë ndaj punëdhënësit e tanishme
dhe, ka shumë të ngjarë në të ardhmen. Alternative: në qoftë se punëdhënësi di tuaj
daljes në pension e ardhshme, dakord me atë dhe të ketë të paktën verbalisht, por zyrtare
zgjidhjen. 15. Bëhen në një të rinisë ose në intervistat këtu
nuk do të thotë një ekzagjerim të vogël e aftësive ose arritjet zgjatje.
Dhe shkruani atë që nuk është dhe nuk ishte. Këshillë: ndershmëria është politika më e mirë,
të gjitha fshehtë bëhet e qartë, dhe kështu me radhë Kur ju them të vërtetën, ju nuk keni nevojë
asgjë për të kujtuar. 16. Formulimi i paqartë e objektivave dhe HYSEN
frazat e zakonshme në Përmbledhje seksionin e "objektive" si: "Një punë interesante me një të mirë
pagave "," interesante Kërko punën zhvillimore, me një karrierë të mundshme
dhe rritjes profesionale, e cila do të paguhet në mënyrë adekuate "," duke marrë
vakant me mundësinë e rritjes së karrierës dhe financiare ", etj
takohen çdo sekondë dhe nuk rifillojë në pozicionin e ju si një kandidat.
Shpesh duhet të vërtetë të tërhequr ticks qëllimet e vërtetë e aplikantit
dhe të hyjë në një përmbledhje të frazat të veçanta për të marrë një pozicion të tillë në të tillë
fushë me të ardhurat e dëshiruar kështu diçka. Dhe perspektiva e Tip tillë dhe të tillë ...:
Narrow poshtë qëllimet tuaja, për të shmangur klishetë dhe frazat fryrë të përgjithshme.
17. Talkativeness tepruar dhe përfshin padëshiruar nga ana e intervistës
Përmend detajet e jetës së tij personale, marrëdhëniet me familjen, coworkers,
nuancat e çështjet e shëndetit të fesë, politikës, etj Dëshirë në të ardhmen e afërt
koha për të hapur biznesin tuaj. Për gratë - shtatzënisë dhe lindjes së fëmijës ambulancë. I mjegullt
Përgjigje për pyetjet në lidhje me motivet e pushimit nga puna e kaluara. Këshillë:
asgjë më shumë, vetëm biznes. Të paktën në intervistën e parë.
Plus pak humor ... 18. Dështimi për të zbulojë një të keqe të vetë-përfaqësimit
forta, mos harroni të arritur suksese. Short-rrokje
Përgjigjet, ngurtësi dhe pasiguria. Pamundësia për të aplikuar vetë, për të "shitur" ... Mosdashje
për të dhënë apo "harruar" gjyqtarët e telefonit dhe të ish-drejtuesit.
Këshillë: lexoni, në fund, 2-3 nga mijëra artikuj në internet në "se si me sukses
për një intervistë, "dhe të punojnë jashtë. 19. Papërshtatshme dhe të pasakta
pyetjeve nga ana juaj, për shembull: a) Çfarë kompania juaj?
b) Kur unë të rritur paga? a) A keni ndonjë vende të lira
përveç këtë? d) Sa shpejt mund të presin promovimin e? d) mund të
Unë do të sugjeroja se çka të trafikut shkon? e) Çfarë është ndarë tuaj
kohë për pushimet duhan? e) Nëse ju merrni mua, mund të jetë për të filluar
javë apo 3-4? Dhe përgjigja e gabuar për pyetjen se a ka
keni ndonjë pyetje - "Unë nuk kam asnjë çështje." Sergei Belyaev
drejtor i agjencisë rekrutimit "Navigator '.

Share This Post: