Nacionalizuar bankat komerciale, të cilat deri tani kanë qenë të
në një situatë të vështirë , qeveria kthen besimin në sektorin bankar
sistemit dhe heq frikën e tij. Ky mendim u shpreh kryeministri
Julia Timoshenko në një intervistë me tre kanale televizive ukrainas.

"Tani, nacionalizuar bankat, duke marrë ato të shtetit
dhe kthimit të personave të besimit bankat, heqim njerëzve frikën kanë se çfarë të bëjnë
me paratë e tyre akumuluar ", - tha Timoshenko. Ajo theksoi
se detyra e qeverisë - të kthehet besimi i qytetarëve në sistemin bankar dhe
të sigurohemi se ata janë të sigurtë të vënë paratë e tyre të depozituara në banka.
Kryeministri theksoi se kriza e sistemit bankar
humbur USD 90000000000 duke ulur depozitat, dhe në fakt para
humbur ekonominë e vendit. Timoshenko beson se është shumë më e sigurt për të mbajtur
paratë në bankat të paktën për arsye se deri më sot është rritur
numri i vjedhjeve dhe grabitjeve në rrugë, veçanërisht pas
tërheqjes së depozitave, informon UNIAN. "Pra, detyra jonë - për të hequr
njerëzit kanë një dyshim të brendshme dhe frika. Dhe tani që ne jemi tani, këto banka
rritur (me recapitalization -.. Ed), ata vënë në këmbët e tyre dhe për t'u dhënë njerëzve
një kuptim të qartë të kthimit të parave të tyre - ajo heq frikën në njerëz, dhe ata
të sjellë para jo vetëm për bankat, dhe nëpërmjet bankave do të sjellin para në ekonomi
vendit. Dhe kjo do të thotë, do të marrë hua bujqësi, ndërtim
dhe sektorë të tjerë ", - tha Timoshenko.

Share This Post: