Në rast të fitores në zgjedhjet presidenciale , Kryeministrja ukrainase Julia Timoshenko
ka ndërmend të mbajë një udhëheqje e rradhës të Bankës Kombëtare të Ukrainës ( NBU ) .

"Pas fushatës presidenciale, por unë jam i sigurt se unë do të fitojë atë, ajo (kursi i këmbimit hryvnia
- Ed.) Do të jetë në juridiksionin tonë, sepse Presidenti dorëzon propozimin
kreu i NBU (për miratim nga Parlamenti -. ed). Dhe kjo është arsyeja pse unë jam i bindur
se me kursin çdo gjë do të jetë mirë, "- tha në një intervistë me TV kanale e Ukrainës
e cila transmetuar të enjten. Timoshenko përsëriti se kostoja e
Natyrisht e arsyeshme është 6-6, 50 UAH / $. Sipas saj, rritja e tanishme
hryvnia - "një pjesë të madhe, të mirë-kosto spekulime." (Banka Kombëtare të Ukrainës
në 7 gusht 2009 themeloi një kursit të këmbimit: US $ 100 -769,8000 USD).
Kryeministri tha gjithashtu se shkaku i problemeve në një numër i bankave nuk ishte një krizë,
dhe parregullsive në përdorimin e parave të marra për refinancing e tyre.
"Në Ukrainë, më shumë se 180 banka. Sot në probleme janë vetëm disa prej tyre.
Dhe probleme me këto banka, kur në fakt ishin në prag të falimentimit,
- Jo krizës globale financiare, ajo është thjesht një temë banale, kur Kombëtare
Banka filloi të ndihmuar këto banka, duke u dhënë atyre një sasi të madhe parash, një të konsiderueshme
disa që paratë është tërhequr në kompani vetëm në det të hapur. Ku pronarët
urdhëroi të parave, e cila i dha Bankës Kombëtare, ndershmëri - të gjitha bankat tani janë
veprojnë dhe të kryejnë funksionin e tyre normale ", - tha Timoshenko. Në të njëjtën kohë
Ajo theksoi se qeveria ka rritur kapitalin menjëherë pas
Kriza, dy bankat shtetërore -. "Oschadbank" në 12 miliardë dollarë "Ukreximbank"
- 6 miliardë UAH Than menjëherë për të mbrojtur këto dy banka nga negative.
ndikimin e krizës globale. Megjithatë bankat komerciale reshenieproblem, theksoi
Kryeministri, jo një çështje e qeverisë. "Kjo është arsyeja pse
ajo që ne jemi duke parë çfarë po ndodh me disa banka private,
- Ne thjesht nuk mund të qëndrojë larg, megjithëse nuk është funksioni ynë, jo e jona
kompetencës dhe jo mandatit tonë. Dua të theksoj këtë. Por duke pasur parasysh gjendjen,
ne nuk mund të lënë njerëzit në vështirësi, dhe sot ne jemi duke filluar iniciativën
Qeverisë për rimëkëmbjen e programit 15-të ... - restaurimin e bankave,
të cilat janë ndërprerë tani pagesat ", - tha Timoshenko.

Share This Post: