$ 70 për fuçi - ky është çmimi margjinale e naftës nuk është e rrezikshme për shërim
ekonominë globale , sipas Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë

Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë (IEA) ka thirrur kritike në botë
nivelit ekonomik të çmimeve të naftës - 70 $ për fuçi në 2009-2010. Nëse është
tejkaluar, shërim pas krizës do të ngadalësojë ose tezgë
në të gjitha, tha shefi i FT-së ekonomisti Fatih Birol IEA: një rritje të inflacionit të shkaktuar nga
në çmimet e lëndëve të para do të dobësojnë efektet e masave kundër krizës nga qeveritë kombëtare.
Vaj shtrenjtë, shoqëruar me nivele të larta të borxhit të shkaktojë një valë të dytë të recesionit
në 2010-2011., tha Bloomberg Profesor në Universitetin e Nju Jorkut Nouriel e
Roubini. Çmimet e larta të naftës dhe çmimet e mallrave - kërcënimi kryesor ndaj botës
ekonomisë, në marrëveshje me FMN. Ndërsa Fondi pret që vitin e ardhshëm
GDP globale do të rritet me 2, 5%. Shumica e rritja e çmimeve të prekur
Importues neto të lëndëve të para: ata të rriten e borxhit kombëtare dhe deficitet buxhetore, thotë
Birol. $ 80 për fuçi - ky është kufiri, i cili mund të mbijetojë zhvilluar
Ekonomia pa kompromentuar rritjen e saj, tha se Commodities FT strateg
Banka e Amerikës Francisco zbardh, nivelin e $ 90-100 do të jetë e dëmshme, madje edhe
për Kinën. Në këtë rast është kërkesa për naftë në Kinë do të jetë përcaktuesi kryesor i
për lëvizjet e çmimeve, tha Birol. Një çmim të drejtë në bazë aktuale
Kushtet - $ 40-60, thotë drejtor i kompanisë për investime Oppenheimer
\u0026 Co Fadel Geit. Parashikimi i tregtarëve të naftës më të madhe, dhe Goldman Sachs
Morgan Stanley - 85 $ në vitin 2010 në çmimin e OPEC-ut është e drejtë në 75 $. Më
Shën Petersburg Economic Forum, në qershor, të naftës ruse dhe të menaxhimit të gazit
Kompanitë votuan në favor të vlefshmërisë së çmim prej $ 70-80 për fuçi.

Share This Post: