Sipas këshilltar Kommersant kryetarit të Ukrgasbank Alexander Okhrimenko ,
paniku i shkaktuar nga mungesa e besimit në fund të afërt të krizës ,
provokojnë njerëzit që në mënyrë aktive të hequr qafe të monedhës kombëtare . " Përkujtimi
Situata e vitit të kaluar , njerëzit janë duke pritur për rënien e rënies hryvnia dhe të përpiqet të
blerë valutë më parë .

Edhe pse nuk është panik , vetëm një kërkesë të qëndrueshme . Panic ishte në
Vitin e kaluar , "- tha drejtori i Departamentit të Thesarit dhe Financiare
Indeksi i - Banka institucioneve Anton Boldyrev . Sipas tij , të larta në gusht
kërkesa për të dollarit mbetet . Që prej 3 Gsh , e dollarit në tregun ndërbankar ka rënë nga 8 , 2
UAH / $ 7 , 9 USD / $ në tregun e parave të gatshme - deri në 7 , 95-8 , 00 USD / $ , i cili provokoi
rritje në blerjen . Bankierët pa një rritje të kërkesës për të dollarit dhe nga
biznesit hije dhe depozituesve të bankave recapitalized nga shteti ,
të cilat filluan të kthehen depozitave.

Share This Post: