Gjatë krizës financiare , njerëzit janë marrë nga bankat e Ukrainës , rreth 90
miliardë . Kryeministri Julia Timoshenko në një intervistë me tre
kanale.

"Njerëzit janë marrë nga bankat të depozitave të tyre dhe të vënë një dyshek në shtëpi
bankare. Kjo është një tragjedi për shtetin . Para është tërhequr nga ekonomike reale të
trajtim. Bankat nuk mund të japë ", - u shpreh Kryeministri .
" Nëse njerëzit nuk kthehen paratë e tyre të depozituara në banka , do të kemi një negativ
. 90000000000 UAH tërhequr nga ekonomia ", - tha ajo Duhet theksuar .
se pas zgjerimit të moratoriumit për dhënien e depozitimit për 6 muaj janë plot me njerëz
vendosmërinë në përgjithësi të marrë të gjitha paratë e tyre nga të gjitha bankat .... Më parë ,
Timoshenko kërkoi ukrainasit për të mbajtur kursimet e tyre në publik
Bankat dhe këshilluar që të zgjedhin bankat që ofrojnëmë të ulët
interesit për depozitat . Unë pyes veten pse nuk e inkurajojnë njerëzit për të dhënë
bankat e para, për asgjë ?

Share This Post: