Stabilizimin e aktivitetit ekonomik në Ukrainë duhet të pritet jo më parë
2011 . Ky parashikim është bërë në një intervistë me drejtorin Glavred i Institutit Ekonomik
Hulumtime dhe Politika Consulting Igor Burakovsky .

"Përsa i përket dimensionit kohor, stabilizimi i aktivitetit ekonomik
Ukraina është padyshim do të pritet jo më parë se 2011. Në rastin më të mirë,
në vitin 2010 mund të ketë disa prirje minimale pozitive, por e vërtetë
dhe pak a shumë të prekshme për të gjithë të rritet sa më shumë në vitin 2001 ", - tha eksperti.
Përveç kësaj, Igor Burakovsky beson se Ukraina ende nuk ka kaluar nëpër pjesën e poshtme të krizës.
"Ju mund të themi se ne jemi pranë fundit të krizës, por unë sinqerisht
duke folur, unë nuk mund të them se ne kemi përjetuar tashmë një krizë. Vetëm të përmendim se
pengim. Një pyetje për mënyrën se si i vonuar ne fund kemi apo jo,
për mua është ende e hapur ", - tha eksperti Sipas tij, arritjen e.
fund e krizës do të jetë prova se ekonomia, "në qoftë se nuk rritet,
të paktën, nuk do të vazhdojë të bjerë. "" Kjo është, do të ketë më shumë ose më pak
tregues të qëndrueshëm të zhvillimit. Për shembull, PBB-ja nuk do të rritet
në një mujore ose tremujore për të matur, por nuk do të reduktohet. Mund
vërejtur disa përmirësime në disa sektorë. Ajo do të jetë e vogël,
por kjo do të thotë se ne kemi shtyrë pak off fund. Ndoshta
në këtë kohë pak më të ndryshuar sjelljen e konsumatorëve Ukrainian - ata tashmë janë
nuk do të kandidojë në mes të dollarit dhe grivna dhe nuk do të kërkojë ndonjë
mënyra ekzotike për të kursyer para. Për ndërprerjen e krizës mund të tregojë
dhe çfarë nuk do të shqyrtohen, të tilla si pagat, të cilat kanë
se prerë, "- tha Burakovsky.

Share This Post: