Zëvendës kryeministri Igor Sechin nuk sheh ndonjë nevojë për të siguruar
Kredi rus në Ukrainë, të cilat Kievi i ka kërkuar në fillim të vitit.

Ana ukrainas ka kërkuar që prej 4-5 miliard dollarë për blerjen e gazit për
injeksion në ruajtjen nëntokësore (UGS) në pritje të dimrit. Në maj, kryeministri Vladimir
Putin tha se ai ishte i gatshëm të konsiderojnë atë, në qoftë se gjysma e parave do t'i japë BE-së. EBRD
Bankat e tjera kanë rënë dakord kohët e fundit për të shpërndarë deri në 1, 7 miliard dollarë për
Ukrainë, në 2009-2010, por kryesisht për investime, "Naftogaz" për transport
dhe reformat e gazit. Moska është në dijeni të vendimit të BE-së dhe tani analizon atë, dhe tha:
Sechin, gazeta "Vedomosti". "Por ajo ka nevojë për një kredi prej nesh ende.
Në fakt, ne tashmë i dha një kredi për Ukrainën si një paradhënie për tranzit ", - citon
edicionin e fjalës zëvendës-kryeministrit. Këto janë pagesa të "Gazprom" pothuajse 2
miliard dollarë për kalimin tranzit të gazit në BE deri në shkurt 2010, ka thënë gazeta.
Ukraina u ndal paguar, paratë e japin kuotën, "Vedomosti" zyrtare
Shtëpia e Bardhë. Kishte dy mënyra për të zgjidhur problemin: me kredi pjesëmarrjen në Ukrainë
Bankat ruse, ose pa to. Kiev zgjodhi opsionin e dytë, tha
letër shokut. Në një tjetër version të Kievit. Një aplikim për një kredi, e bërë në
Më parë këtë vit, është ende në fuqi, gazeta citoi Kryeministri Ndihmës
Alexander vend Hudyma. "Ne jemi duke pritur për të," - thotë ai.

Share This Post: