Nga lajmet pakta të javës - risitë në lidhje me zyre krediti .

Tani, Byroja do të jetë në gjendje të marrë të dhëna direkt nga taksapaguesit e Administratës Tatimore e Shtetit.
Shërbimet Financiare Komisioni publikoi një projekt-ligj "Për disa ndryshime në disa
Ligjet e Ukrainës (në lidhje me dhënien e informacionit nga shteti
regjistri i personave fizikë - paguesit e taksave dhe pagesat e tjera të detyrueshme
për zyrë krediti). " Sipas projekt-ligjit, taksa do të jetë e nevojshme
japë mbi kërkesën e të dhënave zyre krediti nga shteti
regjistri i personave fizikë - paguesit e taksave dhe pagesat e tjera të detyrueshme.
Për më tepër, me përjashtim të informatave drejtpërdrejt në borxheve të tatimeve dhe të detyrueshme
pagesave, zyre krediti do të kontrollojë numrin e pasaportës, numrin e
kodin e identifikimit, informata për punën dhe të ardhurat. Kostoja e këtyre
shërbimeve për zyrë dhe e rendit e të dhënave të përcaktuara në rastin e Kabinetit të Ministrave
faturën. Një tjetër lajm - kjo është riorientimin e Ukrainës
për përdorim në shkallë të gjerë blerjet nga fondet e saj në vend të huamarrjes.
Sipas studimit të "GfK Ukrainës", 55% e të anketuarve kanë për qëllim të
të bëjnë blerjet e nga kursimet e tyre. Dhe vetëm 7% e të anketuarve dëshirojnë
të marrë një kredi bankare. Bankat nga ana e saj do të vazhdojë të zgjerojë gamën e saj
produkteve - për të ofruar kredi me kushte të reja. Përveç kësaj, gjatë fundit
javë në treg shtuar programeve për kredi nga banka e forumit.
Tabloja e përgjithshme e kreditimit të tregut, të cilat përfaqësojnë 50 bankat kryesore
nga asetet, ka ndryshuar gjatë javës së kaluar si më poshtë. Auto Kredi
Sot zyrtarisht të pranuar kërkesën për blerjen e makinave të reja në kombëtare
Valuta: Indeksi i-Banka - në kredi (Programi Renault Financave) në bazë të vërtetë
normat e 4, 62% (me një paradhënie prej 50%), 10, 52% (me një paradhënie prej 25%) për një vit;
dhe 24, 3%, 23, 52%, 25, 88 dhe 26%, 61% në vit për 2, 3, 5 dhe 7 vjet me përparimet
25% Ukrsibbank - ofron programe të kredisë për të vërtetë
Normat e 20, 09% (skemën klasike të shlyerjes) me 39, 37% (pensioni) në vit
deri në 5 vjet më parë dhe 40%, VTB (Ukrainë) - kreditë nën efektive
normën e 22, 4% në vit, me 30% që më parë, për një periudhë prej dy vjetësh në AKI-së markës, Hyundai,
Mitsubishi. Dhe gjithashtu makina Lexus, Toyota, Nissan, Honda me 27, 3%
për dy vjet dhe 29 dhe 83% në vit për një vit 30% parapagim. Dhe Chevrolet makina,
Opel, Toyota, Nissan, Mercedes-Benz, Chrysler, Jeep, Dodge, Renault, ZAZ,
Lada, Chery - nën 26, 01% në vit për një vit dhe nën 23, 36% në vit
dy vjet, Volksbank - për kreditë në UAH me një paradhënie prej 40% për
4 vjet, nën 23, 99% në vit (duke përjashtuar një herë komisioni) dhe në 24, 28% (me
Komisioni e disponueshme 1, 99%). Banka ofron kredi në lokale dhe të reja
Makinë në familje për tre vjet nën të njëjtin ritëm; BM Bank
- Për kreditë me një paradhënie prej 30% nën 28, e vërtetë 65% në vit për tre
vjet, nën 28, 96% e vërtetë në vit për dy vjet dhe nën 29, dhe 85% në vit
për një periudhë prej një viti. Banka ofron kredi në të reja lokale dhe nacionale
makina me të njëjtin ritëm, Credit Bank Evropë - për kreditë me një paradhënie
nga 30% në shkallën e vërtetë të 26 dhe 65% në vit për tre vjet, 26 dhe 68% në vit
për dy vjet, dhe 26, dhe 64% në vit për vit; "Banka Kyiv
Rusia "jep kredi për një periudhë prej një, dy dhe tre vjet në 29 54% 27 88%
27, 95% e vërtetë në vit, me një paradhënie prej 30% të Bankës BTA - filloi të ofruar
kredi për 1 dhe 2 vjet për të vërtetë 29, 69 dhe 27%, 92% në vit, me një paradhënie
Forum% 60 rifilloi kreditimit 34, 04%, 31, 38%, 30, 45%, 29 dhe 68% në vit
me një paradhënie prej 50% për vite respektivisht 1, 2, 3 dhe 5. Nga bankat
nuk janë përfshirë në top 50 nga asetet, kredi për makina auto reja në UAH
Astra Bank ofron për një, dy, tre, pesë dhe shtatë vjet për të vërtetë
30 92% 31 80% 32 11% 32 36% 32 47% në vit nga përparimet e 25% të
auto. Banka gjithashtu ofron kredi për makina të reja vendore nën të njëjtin ritëm
për një periudhë prej tre dhe pesë vjet. Bankat ofrojnë kredi e makinave në monedhë të huaj,
plotësohet me një ofertë nga "Forum" e bankës, edhe pse, u largua në tregun e kredisë Evropës
Bankare, dhe tani kushdo mund të shkoni në: BM Bank, e cila jep hua
blerjen e makinave të reja vendore dhe me një paradhënie prej 30% për tre vjet,
në 18, 65% në dollarë dhe 17 dhe 65% në euro, banka "Forum"
ofron kredi për tre dhe pesë vjet, nën 21, 45 dhe 20%, 68% në vit
me një paradhënie prej 50%. Ata që duan të marrin një kredi hipotekare për blerjen e
strehimit në tregun sekondar mund të zbatohet për gjashtë bankat: Oschadbank
- Për kredi për një vit, 5, 10, 15 dhe 20 vjet në normat reale
23, 85%, 22, 39%, 22, 20%, 22, 13 dhe 22%, 1% në vit me një paradhënie prej 50%;
Volksbank - në kredi për një vit, pesë, dhjetë dhe pesëmbëdhjetë vjet
në bazë të normave reale 25 66% 22 77% 22 39% 22 35% në vit dhe para
40%; Bank Universal - me termat e 1, 5, 10, 15 dhe 20 vjet për të vërtetë
Normat e 25, 8%, 24, dhe 34%, 24, 15%, 24, 08 dhe 24%, 05% në vit me një paradhënie prej 50%;
Ukreximbank - ofron kredi për një periudhë prej një viti, pesë dhe dhjetë
vjet në bazë të normave reale 28, 22%, 26, 47 dhe 26%, 24% në vit me një paradhënie prej 40%;
Credit Bank Evropës në 28, 66% në vit për një vit dhe 25 78%
periudhat vjetore që prej një deri në pesë vjet me përparimet e 50% të Bankës BM
kredi për një vit me një paradhënie prej 50% nën 29, e vërtetë 85% në vit.
Së bashku me LSI, si dhe një muaj më parë, janë duke marrë aplikimet për të ashtuquajturat
kreditë koncensionare: Industrialbank - një normë prej 16, 06% në 16, 37%
vit, duke filluar nga pesë deri në 20 vjet nëse prona është ndërtuar para 1980
duke filluar nga pesë deri në 30 vjet - që nga viti 1980, me një paradhënie 25% Kreditprombank
- Kredi për të blerë strehimit brenda "Brest-Litovsk" kushtet e
pesë deri në 30 vjet dhe norma e 20,% 07-20, dhe 39% në vit. Në kryesor
tregut të strehimit nuk janë sugjerime: banka "Kievan Rus" kredi
blerjen e banesave në kuadër të projektit "Olzhin qytetit" në Vyshgorod kombëtare
valutë me përparimet e 20 në 50%, shkalla e 17, 05% në 20, 48% në vit, datat
nga pesë në 20 vjet. Produkti "kredi per popullaten" ofron, si muaji
më parë, vetëm një bankë, por jo "Forum" në qershor, dhe ProCredit Bank
lëshimin e kredive në lokale në 49, dhe 39% e vërtetë në vit me një paradhënie prej 25% dhe
deri në 1 vit (maksimumi i mundshëm i kredisë deri në 100 000 hryvnia).
Kreditë konsumatore ndarë kreditë e para në UAH
ofrojnë katër banka: "Kievan Rus" kredi 47, 46% për
Një vit në një shumë maksimale deri në 10 hryvnia 000, me shumën e dëshiruar e kredisë
5 000 hryvnia për të garantuar një tretës fizike
person; Indeksi i-Banka kredi për një periudhë prej një, dy apo tre vjet, nën 55, 69%
56, 8%, 60, 69% e vërtetë në vit, shuma maksimale e 15 000 hryvnia, të nevojshme
garant, përveç kësaj, mosha minimale e huamarrësit dhe garantues duhet të
të jetë të paktën 25 vjeç; Credit Bank ofron kredi Evropë deri në
20 000 hryvnia për 1 dhe 3 vjet, me norma efektive e 57, 94 dhe 58%, 16%
vit, respektivisht, për të gjithë, përveç zyrtarëve të qeverisë, duhet të
garant, OTP Bank kredi për një periudhë prej një viti për të vërtetë 58, 15%
Prill Shuma maksimale e kredisë të tilla për 25 000 hryvnia (deri në 400% të pagës
huamarrësit e pagesës), dhe e nevojshme të ketë një garant, të cilëve mosha
duhet të jetë të paktën 25 vjet, si dhe shumën e kredisë prej 15.000 të hryvnia
për të aplikuar për pronësinë (makinë, apartament, etj).
Mallrave me kredi, si më parë, paraqiti propozimet nga Banka e Delta,
ku ju mund të merrni kredi për një vit me një kontribut fillestar
20% në 71, dhe 15% 58% 08 të vërtetë në vit. Ata që duan të blejnë çdo
mallrave me kredi mund të mos zbatohet në bankë, por direkt në tregti
qendra, shumica e tyre në vend mund të marrë kredi.
Kredive të siguruara me pasuri të patundshme nuk do të jepni nga ndonjë bankë jashtë 50 udhëheqësit,
duke përfshirë monitorimin u zhvillua. E agjencive më të vogla kanë informacion
Astra e Bankës, e cila kohët e fundit filloi një produkt për një periudhë prej pesë vjetësh
me normën reale të 25 dhe 29% pa në UAH, përpara 70% dhe shuma e kredisë
from 25-500.000 hryvnia. Kartat e kreditit ofrojnë dy institucione:
Privatbank ofron kartën e vet "Universal" - me një periudhë mospagimi
30 dhe 55 ditë për një periudhë prej tre vjetësh. Pagesa për tërheqjen e parave në rrjetin e bankës është
4% të shumës, dhe në "të huaj" ATM hequr përveç kësaj komisioni në 5
hryvnia. Shuma maksimale e kredisë hryvnia 8000 të tilla, shuma varet kufi
të pagës. Paguajë në 7% të borxhit, por jo më pak se 50
hryvnia në muaj. Normat nominale të interesit për këto propozime: 36% (të reduktuar
periudhë prej 30 ditësh) dhe 30% (periudhë mospagimi 55 ditë) në vit. OTP Bank
ofron një kartë me një sasi maksimale deri në 300% të pagës. Preferencial
periudhës - 55 ditë, pagesën mujore - 5%, por jo më pak se 50 hryvnia. Largim
në "e tyre" dhe "të huaj" ATM ju do të kushtojë 3% të shumës së kërkuar, dhe
Komisioni në të dy rastet - 3 hryvnia. Norma nominale të kredisë
në të njëjtën kohë - 32% në vit.

Share This Post: