Tregun ukrainas aksioneve, një muaj më parë , të vendosura në afërsi
shumëvjeçare lows , ka marrë një erë të dytë .

Çmimeve të aksioneve janë rritur me shpejtësi, duke demonstruar faktin
Rritja polutorokratny! Kjo nuk ishte deri në mes të qershorit. Në këtë moment
Situata është e qëndrueshme - citate nuk janë në rritje dhe nuk u zvogëluar. Siç thonë ekspertët,
tregut të aksioneve është në anash. Por ankthi nuk është i lojtarëve,
dhe kjo është në rregull ... Në vend të kësaj parathënie në media raportoi
se disa nga luminaries të biznesit të aksioneve të Ukrainës është i gatshëm të heqë dorë
menaxhimin e institucioneve publike, bashkë-investime për shkak të kundërt
gjendjen e tregut të letrave me vlerë. Në shikim të parë, për t'u habitur që të ditur
njerëz bëjnë këto vendime në një kohë kur çdo gjë duket të mos jetë aq e keqe.
Në të vërtetë, deri kohët e fundit gjendja dukej më keq, zhvlerësim të shpejtë të
UAH (muaji 30% në muaj), rënia e prodhimit industrial,
rritjen problemi i bankës borxhin të keq. Kjo nuk është befasuese - ukrainas
zyrtarë dhe ekspertë, nuk japin parashikime superoptimisticheskie (kujtojmë
verën e vitit të kaluar, kur shumë prej tyre nuk duan të besojnë në të dukshme dhe të deklaruar
se kriza globale financiare duhet të anashkalojë disi Ukraine
partisë), nxituan të tjera ekstreme: për të profetizuar "tmerri pa fund." Në këtë
gjendjen e tregut në çdo vend do të ketë ethe, jo më pak. Çfarë i motivon Ukrainian
tregun e bursës në përgjithësi si është e mundur për të fituar? A ka ndonjë lëvizje
çmimi i aksioneve ka kuptim? Një nga komplot për
mendimi i përhapur në mesin e analistëve është se tonë
treg ka një konspiracion. Për shembull, lëvizja e shpesh i ngarkohet quotes
të kuptuarit e lojtarëve të mëdha, shkëmbi në barkë. Ju mund të dëgjoni versionin e
tipit "tani është e investitorëve të dridhen më në fund me platforma tregtare
investitorëve të vegjël. "Ka nga ata që besojnë në faktin se tregjet financiare janë të shtyrë nga forcat
prapa Rezerva Federale U. S. (nëse nuk e CIA-s), e lëre më konspiracionit hebre botë
dhe nuk thonë asgjë - për të bërë pa atë për? Njerëzit në përgjithësi priren të besojnë se
një forcë e fuqishme, dhe histori të tilla të marrë studentët e tyre.
Sekret e vështirë për të vërtetuar, për të njëjtën arsye është e vështirë për të provuar mungesën e
komplot. Por kur ju mendoni se tregu për qindra e lojtarëve të cilët janë fizikisht
nuk mund të bien dakord mbi - bëhet e qartë se kjo teori ka të ngjarë deri më tani
nga e vërteta. Kundër komplotistët kanë shumë të tjera "cool" me para, me
të cilët nuk bien dakord (dhe nëse këto "cool" të vetëdijshëm për "konspiracion", pastaj
nuk është e vështirë për të luajtur edhe kundër tregut - sepse ata janë të vetëdijshëm për
Ardhshme lëvizjet e tij). Po, dhe çdo konspiracion, nëse ai vërtet
domosdoshmërisht nuk do të dalë në dritë. Besimi në një pushtet të lartë është karakterizuar nga
për njerëzit, kjo është vetëm nga e mira e saj të vogël në gjendjen e tregjeve financiare.
Edhe në qoftë se ju besoni ne komplotin e pabesueshme, ne nuk mund të japin ndonjë shpjegim
luhatjet, ose prognozë, pasi ne nuk jemi një anëtar i "botës prapa skenave."
Të tjerë besojnë se tregu - është element, për të cilat ka njerëz. Dhe ky është
problemi kryesor. Më lejoni të shpjegoj mendimet e mia. Simulimi dividentit
Si rezervat e gjithë bota të ndryshojnë shumë, dhe njerëzit duan
të marrë përfitimin e tyre, ekonomistët kanë qenë në gjendje të shpikë teorinë e "efektive
. tregjet e "dhe" pritjet racionale "Ideja është e thjeshtë: nëse kemi vënë, për shembull,
Oschadbank deri në 10 mijë hryvnia, dhe një vit më vonë do të marrin 12 mijë hryvnia,
se norma jonë e kthimit do të jetë 20% në vit. Pak ndryshim
problem: pas një viti të kemi 12 mijë hryvnia, në qoftë se e marrim këtë dhe zbritje
Shuma në një normë prej 20% (dmth., ndani me 1, 2), ne gjejmë aktuale "të drejtë
vlerë "të tillë të depozitojë një, e cila do të jetë e barabartë me 10 mijë hryvnia. K
matematikë e aplikuar aksioneve të tilla, të referuara si modele të skontimit.
Kjo është vetëm për të letrave me vlerë duhet të parashikojë të ardhmen dividentët dhe zbritje
tyre në shkallën e duhur. Si rezultat, ne kemi marrë të ashtuquajturën të drejtë "
koston. "Sigurisht, askush nuk e di dividentët mbi aksionet e ardhshme
por ata mund të përpiquni të "arsyeshme" për të parashikuar, të paktën për disa
shkallën e sigurisë. Natyrisht, kjo shifër rezulton do të jenë të pasakta, por ajo
të thotë që ju mund të paktën të flasim për, është e aksioneve të shtrenjta apo të lira (shënim
Në rastin e fundit është e nevojshme për të blerë). Është që nga qershori 2008
në mars 2009, kur në tregun e aksioneve "u rrëzua" më shumë se 4 herë, njerëzit kanë rishikuar
parashikimet e dividendëve të ardhshëm në Ukrainë gjatë të njëjtën kohë? Është e qartë se
nr. Rënie të përkohshme në të ardhurat dhe dividentët në vitin-dy-tre në kohën e
recesioni ekonomik nuk është aq e rëndësishme për modelet e skontimit:
kriza do të vazhdojë të përfundojë, dhe dividendët janë restauruar në normale e tyre
nivel. Ekonomistët dhe nuk mund të japë një shpjegim pse tregjet e aksioneve
kështu tronditur keq. Në këtë rast, shkenca nuk mund të provojë të tyre
modeleve është arsyeja pse investitorët janë të gatshëm për të dhënë çmimin për disa "veprime mesatare"
4 herë më e ulët se sa vetëm një vjet e gjysmë pas indeksi kulmin
PFTS, e cila është regjistruar në janar 2008. Të gjitha shpjegimet e oscillations
do të qëndrojnë në sjellje irracionale, të paarsyeshme të investitorëve
në treg. Një absurditet sipas definicionit nuk mund të shpjegohet racionalisht. Në qoftë se
ju nuk mund ta bëjë këtë, nëse ekonomistët janë në gjendje të parashikojnë të gjitha këto
luhatje? Në fakt, modeli i aksioneve - nuk e tillë një utopi,
dhe të tregut të bursës edhe në periudhat e saj më të paparashikueshme, të varfër
Shikojnë disa herë në ditë mund ende të vijë në "vlerën e drejtë".
Nga ana tjetër, ato na lejojnë të kuptojmë se tregu është shumë e shtrenjtë, ose
shumë i lirë. Të paktën kështu që nuk duhet të hidhen në tokë. Të ardhura
për elastik, ka disa fakte që ne dimë për tregun e aksioneve
sigurt. Long-term letrat me vlerë dhe të rriten përpara shumë instrumenteve financiare.
Çdokush që ka aksione për një kohë të gjatë, do të kthehet. Për shembull, në Shtetet e Bashkuara nuk ishte
vetëm një periudhë 20-vjeçare e kohës kur rezervat nuk janë tejkaluar kthimet
depozita ose obligacione qeveritare. Sigurisht, e kaluara nuk është aspak
Nëse ju nuk mund automatikisht extrapolated për të ardhmen ", 1-1."
Por, disi ne mund të dimë të ardhmen, duke përfshirë edhe nëse një vështrim në të kaluarën.
Prandaj, do të jetë e saktë për të studiuar historinë e tregjet e aksioneve në ato vende ku historia
aksionet nuk janë ndërprerë nga eksperimenti komunist. Pra, në çdo
vend, përfshirë edhe në Gjermani, vuante nga dy luftëra dhe hiperinflacioni
në fillim të viteve 1920, Japonia apo Afrika e Jugut, afat-gjatë të tregut të aksioneve sollën excellently,
sjellë një të vërtetë të madhe jep. Rezervat e rritjes duhet të shpjegohet qartë
progresi të përgjithshëm, në qoftë se PBB-së është në rritje, ne jemi në rritje dhe kompanitë që e bëjnë këtë
PBB-së. Pra, nëse ju jeni optimist dhe besoj në përparimin, atëherë veprimi - e mirë
zgjedhje. Në anën tjetër, njerëzit të cilët kanë tendencë të shohin botën në zi, ende
që nga vera e fundit ishin "në një kalë". Shumë nga parashikimet e tyre kanë ardhur të vërtetë, veprimi
rënë, kostoja e produkteve të çelikut në tregjet ndërkombëtare ka rënë
1, 75 herë, hryvnia rënë më shumë se 70% të ekonomisë botërore në një të thellë
recesioni. Por mos harroni, qoftë si një numër i konsiderueshëm pesimistë në nvneshnego dimrit
, Kur indeksi PFTS ishte poshtë 280 pikë, rënia më e parashikuar
në 2-2, 5 herë? Kur rezervat e filloi të rritet, ata filluan të flasin për "spekulative"
natyra e rritjes. Përkthyer nga gjuha profesionale e rritjes "spekulative"
- Kjo nuk është e vërtetë, jo themelore. Sigurisht, për të parë në jetën e
me syze rozë, të paktën, naiv. Dhe nganjëherë një pesimizmi të shëndetshme
- Gjë Very useful. Por kjo nuk është gjithmonë e njëjtë duhet të pritet për të rënë
treg? Historia e tregjeve të aksioneve të ndryshme tregon se nganjëherë një pesimist
të dobishme, por shumë larg jo në çdo rast ia vlen. Dikush që vazhdimisht
frikësuar, të paktën jo të marrë të ardhura. Në prag të rritjes së?
Rritja ekonomike botërore nuk ka filluar ende, por në një shkallë globale atë -
jo shumë larg. Ekonomistët që të përqëndrohet në parashikimin, madje edhe në vjeshtë paraparë
që në fund të ekonomisë botërore do të deri në fund të vitit 2009 - fillim të vitit 2010. Duket
mënyrë kjo do të ndodhë, dhe jo vetëm në vendet e zhvilluara, por edhe në Ukrainë.
Ndërsa është e vështirë për të vërtetuar të dhënat e vërtetë, dhe rritje të dukshme mund të
nuk e deri në mes të 2010, por disa prej treguesve kryesorë të them
një ndryshim. Sondazhet në sektorin e industrisë, shërbimeve ose konsumit
vrojtimet e kryera në ekonomitë kryesore globale, thonë se prirja është
të kundërt. Tregun e aksioneve, që ra fjala, është një nga ato "të avancuara
tregues ": në historinë e SHBA, ai tregoi në fund në rreth 6-9 muaj para
se ekonomia në tërësi. Gjysma e kërkuar - tre të katërtat e vitit nga data e
fund të tregut nuk ka kaluar ende. Por ideja e blerjes së stoqeve, kur bëhet e qartë se
ekonomia rritet, nuk do të jetë mirë. Aksionet do të jenë disa
shtrenjtë. Në të njëjtën kohë ne nuk duhet të mendojnë se treni e aksioneve
shkuar tashmë. Edhe pas rritje më shumë se 1 herë 0,5 "minimale" sa kohë që ata
është ende mjaft të lira. Në maksimum, e cila ishte pothuajse 18 muaj më parë
ata duhet të rriten rreth 3 herë. Por kjo rritje mund të ndodhë. Dhe edhe më shumë,
se ju mund ta imagjinoni. Pra, rritja e fundit e aksioneve mund të mos
të spekulative. Më të mirë të tregut të aksioneve - blerë atë dhe
harroni. Dhe të harrojmë për një kohë të gjatë. Stoqet - si konjak: më keni mbajtur,
më të mirë. Por kjo do të ishte gabim për të thirrur të gjithë të blerë ato. Nëse ju
optimist, të cilat investojnë në aksione të çojë në çrregullime nervore,
më të mirë përfshijnë paratë në bankë për një depozitë (edhe pse ata kanë nevojë për një të mirë
mendoj - në të cilat një bankë për të kryer "gjakun" e tyre). Optimistët të fitojë
në lojë "vdolguyu", sepse të tolerojë rrezikun e një dështimi të përkohshëm të aksioneve
dhe nuk ka frikë për të blerë ato, kur frikshme të tjera. Ka një probabilitet të konsiderueshëm
se optimistët fitojë përsëri këtë kohë dhe përsëri dhe përsëri për të përsëritur atë.
Në çdo rast, ajo u zhvillua në një skenar të tillë që çon në një situatë
tregjet globale të aksioneve gjatë gjysmë shekullit të kaluar. Në ndërkohë,
Pyetja kryesore është: sa më e gjatë
pritet të fitojë ata që janë optimistë rreth perspektivave të Ukrainës
tregun e aksioneve?

Share This Post: