Kryeministrja Julia Timoshenko tha se Ukraina do të jetë i përgatitur
kohë për sezonin e ngrohjes . Ajo tha në një takim të qeverisë .

Kryeministri njoftoi se ruajtjes së gazit në Ukrainë është hedhur tashmë 22 miliardë dollarë
cu. "Sot ne kemi 22 miliardë metra kub gaz derdhur të plotë
- A është 27 miliardë paguan për çdo ditë, pavarësisht nga histeria e individit
politikanët. Dhe vetëm do çdo ditë për të paguar. Dhe të përfundojë trajnimin
për sezonin e ngrohjes dimrit është e plotë të mbushur absolutisht me teknologjikisht
ruajtjes së gazit në Ukrainë ", - tha Timoshenko. Gjithashtu, tha Timoshenko,
se në stacionet e energjisë termike ka grumbulluar tashmë më shumë se 5, 5 milionë ton qymyr në
përgatitjen për dimër. "Ne tani kemi rezerva të dhënat e vendit, është e
më shumë se 5, 5 milionë ton qymyr, si përgatitje për sezonin e ngrohjes. Gjithmonë
në kohën e maksimale nekrizisnye kishte grumbulluar 3 milionë sot, pavarësisht nga
mungesa e parave, ne do të përgatisë Ukraina (për dimër), të sigurt, "- tha kreu i
qeverisë. Kryeministri tha se në përgatitjen për dimër do të jetë
testuar gatishmërinë e të gjitha sistemeve teknike. "Sot ne të filluar procesin e
dhe të përgatisë të gjithë sistemin për dimër. Vendi është duke u përgatitur për periudhën vjeshtë-dimër
përpara e të gjithë grafikët, normale, dhe pa një lloj të kërcënimit ", - siguroi
Ajo shkruan proUA.

Share This Post: