Furnizuesit monopoli rus e karburantit bërthamor në Ukrainë kërcënonsigurinë e
vendit. Kjo ishte gjatë një konference për shtyp në " Media Glavred " tha Komisioneri
Presidenti i Ukrainës për Energjinë e Sigurimit
Bogdan Sokolovsky .

Sokolowski tha: " për aq kohë sa e monopolit në tregun bërthamore
tregu bërthamore nuk do . " Për më tepër , sipas një ekspert , është një monopol
pozicionin e furnizuesit ruse e karburantit bërthamor ishte një " themelore
shkak "të katastrofës së Çernobilit dhe kërcënon të Ukrainës këtë problem
në të ardhmen. " Në botën e sotme nuk ka asnjë vend demokratik , ku ishte
kanë monopolin e dijes dhetë gjithë ciklin e energjisë bërthamore , "
- Eksperti tha . Megjithatë , Sokolowski tha se sot
Ukraina futi konceptin e diversifikimit të karburantit bërthamor . Në veçanti ,
procesin e krijimit të vet të prodhimit të saj të karburantit bërthamor .

Share This Post: