Benzinë ​​Çmimi A -95 në pikat e karburantit Ukrainian ( pompa të benzinës ) për të
fund të gushtit do të mbetet në nivelin aktual të 7 , 5-7 , 7 grn / l , thotë
Drejtor i Consulting Group " A -95 " Sergej Kuiun .

Ndër faktorët kryesorë që pengojnë rritjen e mëtejshme të çmimeve, eksperti i quajtur
Mungesa e interesit në këtë pronarëve stacion gazi, sepse rritja e karburantit
të çojë në një rënie në shitje vëllime. "Përveç kësaj, çmimet e larta e bëjnë të nevojshme
kredi për ndërtimin aktivitetet operative, të cilat në tanishme
normat e interesit bankar dhe një sërë rreziqesh mund të komplikojë seriozisht punën
shitësit ", - eksperti shtuar Sipas tij, shoferi kryesore e rritjes.
Çmimet e produkteve të naftës në tregun ukrainas sot është jostabiliteti i kursit
monedhës kombëtare. "Është jo vetëm në norma absolute, dhe në
pasigurisë, që të shkaktojnë luhatje të paparashikueshme në tregun e monedhës, "
- Tha eksperti. Analist i kompanisë për investime "Dragon kapitale" (Kiev)
Denis Sakwa, duke vlerësuar arsyet për rritjen e kostos së produkteve të naftës në Ukrainë, duke përfshirë
ndër shkaqet kryesore të zhvlerësimit të hryvnia quajtur si çmimet botërore
naftës. Me këtë pikëpamje pajtohet dhe Drejtori i STC "Psyche" (Kiev), Sergei
Sapegin. "Ndër shkaqet e rritjen e çmimit të produkteve të naftës janë gjithnjë e dëgjoj
të tilla si paqëndrueshmëria valutë dhe në tregun global ", - tha ai në e tij.
Është vlerësuar se rritja kryesore në çmimet me pakicë e produkteve të naftës ka ndodhur, megjithatë,
vlerësimin e mëtejshëm të vogël të tyre ende e mundur. "Pakicë mbetet prapa me shumicë
nga 5-7%, ajo mund të bëjë për 2-3 javë. Kështu, në fund
Shtator ju mund të presin një shtrëngim të çmimit të ngushtë Ukrainian vyisokooktan
në rreth 8 USD / litër. Kjo, sigurisht, me kusht që të naftës globale dhe Ukrainës
tregut financiar do të paraqesë ka të papritura "- ai më tej parashikuar
rritja e çmimeve të produkteve të naftës. Sipas analistit, "Dragon Capital" Sakwa, shtytje
Çmimi i benzinës A-95 në 8 USD / litër mund të mëtejshme zhvlerësim të hryvnia. "Në të shkurtër
afatgjatë, presin një ulje në çmimet e produkteve të naftës nuk është e nevojshme ", - shtoi
Sakwa. Në të njëjtën kohë Kuiun, duke vlerësuar probabilitetin e një rritje në çmimin e naftës A-95
ose mbi "psikologjike" pragun e 8 grn / litër, e shprehur mendimin se
duke marrë parasysh uljen e kostos në çmimet botërore të naftës në këtë nivel
për të folur është e parakohshme. Duke folur për mundësitë e Komitetit Antimonopoly
Ukraina për të ulur çmimet në treg, Sapegin vuri në dukje se gjobave të vëna
për çmimet të pahijshme të kompanisë, në fund të fundit paguajnë fundit
konsumatorët. "Prandaj ne nuk duhet të gënjehet gjatë rënie të çmimeve të
rezultatet e hetimit dhe ndëshkimin e operatorëve të tregut nga ana e Antimonopoly
Komiteti "-., Tha eksperti Është raportuar se nga mesi i qershorit në Ukrainë
në pakicë është një rritje të vazhdueshme në koston e pothuajse të gjitha markat kryesore
benzinë ​​dhe naftë. Sipas Ministrisë së Ekonomisë, me fund të korrikut
August 14, naftës në Ukrainë janë rritur në çmim me pakicë për 11-13% të
benzinë ​​duke përfshirë edhe A-95 - 7, 62 UAH / litër për 7, 35 UAH / litër. Në të kaluarën
Dy ditë vazhdoi rritja e çmimeve, dhe benzinë ​​A-95 tani është 7, 5 grn / litër dhe
shtrenjtë. Që nga fillimi i vitit të benzinës në Ukrainë u rrit me 51% dhe naftë
Karburanti - 12, 4%. Normë më të vogël të rritjes së çmimit për naftë për shkak të faktit
që akciza mbi të do të përmirësohen në vjeshtë pas përfundimit të punës në terren.

Share This Post: