З її квітів отримують ароматне масло. Сік стебел застосовують в аюрведичній
медицині, а сушені листя використовують як барвник. І це далеко не все,
на що здатна наша східна гостя хна.

Чагарник хна (Хенна) виростає в багатьох країнах - від Палестини до
Шрі-Ланки. Але в індустрії краси зазвичай використовують «уродженок» Індії та Ірану.
ФАКТИ: * Якщо побачите у складі маски для волосся компонент «Лавсонія», знайте,
що це ваша стара знайома - індійська хна. Її додають в засоби догляду
для зміцнення коренів, надання локонам блиску і боротьби з лупою. * Безбарвну
хну, яка не володіє фарбувальними властивостями, отримують із стебел, а барвник
- З сушених листя. Стан волосся покращують обидва різновиди. * Фарбування
хною і хімічними барвниками, на жаль, несумісне. Хна поступово накопичується
в структурі волосся і при контакті з фарбою може надати їм найбільш непередбачуваний
відтінок, наприклад зелений або блакитний. ЦИФРИ: * 5000 років тому багаті люди
в Стародавньому Єгипті використовували хну для фарбування волосся і кінчиків пальців.
У Європі вона стала модним засобом боротьби з ранньою сивиною лише в XVIII
столітті. * 8 базових відтінків мають барвники на основі індійської хни. Серед
них не тільки золотистий і мідний, а й каштановий, чорний і навіть ... прозорий.
Він зберігає натуральний колір волосся, додаючи йому блиск і глибину. * 25
° С - оптимальна температура для зберігання хни. * 1-1, 5 год рекомендується витримувати
хну на волоссі при фарбуванні.

Share This Post: