Якщо щодня вживати в їжу помідори , то це дозволить знизити рівень
холестерину і кров'яного тиску, тим самим, захищаючи себе від розвитку серцево - судинних
хвороб , з'ясувала міжнародна група вчених , яка працювала під керівництвом
Університету Аделаїди.

На думку вчених , червоний пігмент томатів - лікопін - має антиоксидантні
властивостями , необхідні для здоров'я. Відповідні висновки були опубліковані
в журналі Maturitas , повідомляє The Hindustan Times . В основу роботи лягли
дані про підсумованому ефекті лікопіну , який чиниться на холестерин і кров'яний
тиск , і аналіз результатів 14 досліджень , що проводилися за останні
55 років. Так, якщо приймати щодня більше 25 міліграмів лікопіну , можна
знизити рівень холестерину до 10 % , розповідає доктор Карін Рід, керівник
дослідницької групи. Отже , щодня варто випивати по 500 мілілітрів
томатного соку або з'їдати по 50 грамів томатної пасти. Це можна порівняти
з ефектом від невеликих доз медикаментів, які зазвичай прописують людям
зі злегка підвищеним рівнем холестерину, але без побічних ефектів. дослідження
також показали: термічно оброблені томати дозволяють лікопін краще
засвоюватися.

Share This Post: